top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Jubelbrølet på Romerike: - Alltid deilig å gjøre mål i viktige matcher

Det måtte sudden death til for å avgjøre kampen på Romerike mellom Lørenskog og Comet i det som ble en høydramatisk kamp der hvor haldenserne vant til slutt 6-5

Foto: H4Y / OCN


Det var kampen som hadde det meste for TV og tilskuere der hvor pendelen svingte stort fra skanse til skanse. Comet åpnet best ved Daniel Trnavsky som gjør alt selv og setter pucken i nota etter bare 4 minutter og sjokkåpner i Lørenskog Ishall. Men Lørenskog lar seg ikke affektere av det og storspiller videre i perioden og har et skudd i stolpen i kveldens første powerplay.


Men mål blir det for hjemmelaget og det er selvfølgelig David Aas-Larsen som gjør det og rett og slett ville score det målet, noe som han har gjort mange ganger denne sesongen, 1-1 etter 8:35 av perioden. Og laget følger opp like etter med bare 19 sekunder senere hvor Storhamar-innlånte Mathias Papuga drar seg inn i offensiv sone og får en avslutning på mål og returen treffer Kristoffer Pihlqvist og inn i målet.

Og nå hadde Lørenskog energi til å fortsette i god driv og bare to minutter senere så er det Edvard Gjøs som gjør 3-1 til hjemmelaget til øredøvende jubel fra hjemmefansen etter at pucken brått havnet foran keeper og unggutten Gjøs bare klapper pucken inn bak Simon Zurawski i Comet-målet.


Og mer drama skulle det bli for etter drøye 14 minutter får Joakim Opsahl matchstraff etter en hodetakling på Casper Myklebust, noe som betydde fem minutter overtall for bortelaget. Og den muligheten tar de vare på når Herman Kopperud scorer en av sine to scoringer for kvelden der hvor han plasserer skuddet helt opp i krysset og 2-3 som skulle bli perioderesultatet.Og i den andre perioden skulle det bli en noe grinete periode fra begge lag med både etterslengere og spill som var helt på kanten. Det resulterte til flere utvisninger der hvor Comet fikk utnyttet sitt overtall i starten av perioden ved Anders Poulsen på styring fra David Nilsson fra blå. Og mer Comet skulle det bli for en av kampens beste spillere i David Nilsson som klokket inn hele 36 minutter i kveld, skulle få sin første scoring etter drøye 9 minutter og Comet hadde snudd kampen igjen og 4-3 til deres favør etter et flott skudd som var utagbart for Theo Rooseboom de Vries i Lørenskog-målet.


- Det er vel alltid deilig å gjøre mål i viktige matcher og det var jo ganske viktige mål også så da bli man ekstra glad, sier David Nilsson etter jubelbrølet på Romerike.


Men dramaet stopper ikke der for like etter får Casper Myklebust 5 + liten disp. for slashing og da er det Lørenskog som får fem minutter i overtall, laget som har vært svært effektive i powerplay så langt i sluttspillet. Det går ikke lange stunden før Espen Hermanrud banker pucken i målet og 4-4 til Tobias Skaarbergs frustrasjon hvor han måker vekk pucken men uheldigvis treffer nevnte Hermanrud og en ny utvisning for Comet.


Og det blir nesten en kopi av det forrige målet når Hermanrud på ny snur kampen for Lørenskog med to mann mer på isen og 5-4 til hjemmelaget, 47 sekunder etter den forrige scoringen og det blir også pauseresultatet før den tredje perioden.


Det er Comet som er beste laget i den siste perioden der hvor de jager utligningen mens Lørenskog er frampå med flere gode sjanser så er det Comet som styrer spillet i den siste perioden godt hjulpet av Lørenskog-utvisninger. Og på tampen av kampen får Vetle Indrelid matchstraff for takling mot hodet og et nytt fem minutters overtall for Comet.


"Synes dommerne holder et bra nivå og det er oss spillerne som mister hodet hos begge laga"

Det utnytter David Nilsson som scorer sitt andre mål for kvelden til et kjempebrøl i ishallen og utligning med 1,5 minutt igjen av kampen. Det betydde at kampen gikk til sudden death og Comet skulle fortsette overtallet i overtiden.

Og det er av sine egne man skal ha det for det er nettopp kaptein Herman Kopperud som setter pucken i målet i spill fire mot tre drøyt to minutter ut i overtiden og haldenserne tar med seg to poeng hjem og med det er det fortsatt helt åpent om hvem som kan rykke opp til Fjordkraft-ligaen.


- Kampen i dag er veldig fram og tilbake. Powerplay, boxplay og folk som bli skada her og der. Folk som tar dumme utvisninger fra begge lag, synes dommerne holder et bra nivå og det er oss spillerne som mister hodet hos begge laga. Dem har tre-fire hodetaklinger som ligger på grensa og i dag så holder dommerne på et jevnt bra nivå og tar virkelig på det de skal ta på, sier Nilsson om kampen.


Og det er Grüner som fører an med seier mot Ringerike med de tre andre lagene hakk i hæl med fire poeng hver, to poeng bak Grüner. Det er absolutt liv i serien om opprykket for alle fire lagene.


- Ja, det er jo kult da. Det er jo sånn det kal være i slutten av sesongen. Det er sånn her matcher man vil spille og det er derfor jeg kommer hit i stedet for å ligge på sofaen hjemme, fortsetter han.


For etter at Bergen var ferdigspilt i serien, valgte toppscoreren i 1. divisjon å dra videre til Halden etter at de viste stor interesse for svensken om at han skulle bidra utover seriespillet.


"Det er sikkert en kul hockeymatch for nøytrale, litt sånn frustrerende som trener"

- Jeg gikk jo ikke fra Bergen for å svikte noen men jeg gjorde det for min skyld. Jeg er her for å hjelpe til og bidra med det jeg kan. Jeg ville spille kvaliken og følte at Comet var kjempeinteressert, når Bergen ikke skulle spille videre så er det deilig å kunne bidra her, sier han.


Og Nilsson er kjempefornøyd med å møte svært god motstand i de tre lagene som Comet møter i denne kvaliken.


- Det å møte 1. divisjonslag vet jeg at jeg klarer men å møte to Fjordkraft-lag som holder en høy standard så er det kjempekult å møte sånne folk. Det er kult å måle seg med bra lag hele tiden, avslutter Nilsson til Hockey4You.


Gir bort kampen

Lørenskog-trener Niklas Andresen var frustrert over at laget hans ga bort matchen til Comet etter den flotte første perioden laget hadde når de snudde kampen og ledet 3-1 i det som mange trodde var en trygg ledelse for hjemmelaget.


- Det er sikkert en kul hockeymatch for nøytrale, litt sånn frustrerende som trener. Det er så mye opp opp og ned og bølgedaler i denne matchen så det var sikkert en kul hockeymatch å se på, sier Andresen.


Han mener langt på vei at spillerne blir udisiplinerte og gir bort matchen ved at laget tok mye utvisninger underveis.


- Klart det sprer seg jo litt uro og vi setter oss i en jævlig vanskelig situasjon ved å ta så mye utvisninger så vi har ikke så mange andre å skylde på enn oss sjæl. Jeg føler at vi gir bort matchen, sier han.


Liker ikke å skade folk

Tre spillere måtte gå av isen etter at dommerne hadde sagt sitt, to av dem matchstraffer til Lørenskog. Hugo Enock ble skadet tidlig i kampen og returnerte ikke etter å ha fått en albue i ansiktet. Daniel Trnavsky og Casper Myklebust var også nede for telling før de kom tilbake igjen i spill.


- Det ble en skikkelig tøff sluttspillskamp, litt over kanten og litt overtenning på noen av situasjonene. Vi liker ikke å skade folk eller se at dem blir skada, det er ikke bra. Nå har ikke jeg sett alle situasjonene ennå men dagens styggeste er når Comet-spilleren spiller golf ute på der og slår ned spillere, sier Andresen til Hockey4You.

- Dere får jo med dere et poeng her og er ikke verdens ungergang av den grunn?


- Vi får med oss poeng med det er litt bittert, vi føler at vi skal ta tre og vi har full kontroll på matchen i den første perioden der. Så begynner vi å ta utvisninger helt hodeløst og gir bort egentlig momentumet, sier en skuffet Lørenskog-trener.

Han fortetter:


- Vi føler at vi egentlig har dem litt på gaffelen der og er nære 4-1. Så begynner vi å ta utvisninger og inviterer dem inn i matchen igjen så det er jo frustrerende egentlig. Det skulle ikke vært en match sånn sett, sier Andresen.I den andre kampen vinner Grüner 5-2 over Ringerike etter blant annet to mål av Leo Halmrast og Tobias Skuterud. Neste kamper er allerede i morgen der hvor Lørenskog skal revansjere tapet mot Ringerike og Grüner tar i mot Comet.

Comments


bottom of page