top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Jonas Holøs: - Responsen var litt mer enn jeg hadde trodd

Landslagskapteinen melder seg til tjeneste for moderklubben de neste tre årene. Han innrømmer at han ble litt overrasket over den enormt gode mottakelsen nyheten fikk når han signerte for Sparta Sarpsborg

Foto: H4Y / OCN


En av Norges største hockeyprofiler vender hjem til moderklubben og blir en berikelse for Fjordkraft-ligaen de neste tre sesongene. Backen med en internasjonal erfaring som de færreste norske spillere kan vise til og med sitt 16. VM for døra og 121 offisielle OL og VM-kamper, har bestemt seg for å returnere til Norge på tross av flere gode tilbud om å være ute. 34-åringen innrømmer at han ble litt overveldet over responsen av nyheten om at han kom hjem til neste sesong.

- Det er hyggelig det at det er mye positiv omtale om det og at folk setter pris på at jeg kommer hjem. Det er litt mer enn jeg hadde trodd egentlig men jeg gleder meg. Jeg synes Sparta har noe bra på gang, de har hatt en veldig bra sesong i år og jeg håper jeg kan være med å bygge videre på det så det er noe positivt som skjer i Sarpsborg og Sparta, forteller den erfarne sarpingen.


"Grunnen er at jeg følte at det var rett, man får en bare følelse for seg at nå er det tida for det"

Holøs debuterte på A-laget som 16-åring, debuterte på A-landslaget i VM i Latvia som 18-åring og dro til storklubben Färjestad når han var 21 år. Han fikk prøve seg i NHL men ble offer for økonomisk politikk. Ved 40 kamper for Colorado ville han i henhold til kontrakten ha mottatt en større bonus men det endte med 39 kamper og fortsatt spill i AHL. Sesongen etter fikk han et godt tilbud fra nyopprykkede Växjö Lakers før ferden gikk videre til KHL to år senere. Videre ble det fire nye år i SHL og to-års stopp i den sveitsiske ligaen. Helt til slutt fikk han noen få kamper i den tyske ligaen for storklubben Kölner Haie men sesongen ble preget av covid-19 og skader. Bakgrunnen for nettopp å returnere til Sarpsborg nå er i følge 34-åringen at tidspunktet var riktig.

- Grunnen er at jeg følte at det var rett, man får en bare følelse for seg at nå er det tida for det. Samtidig som hele sesongen var preget av skader gjorde at jeg fikk være nære venner og familie hjemme, det ga litt mersmak. Det i kombinasjonen at Sparta har gjort det veldig bra er noe som jeg har lyst til å være med på så det blir lissom en pakke med flere ting, forteller Holøs til Hockey4You.


- Blir du Spartas svar på Mats Trygg hvor du spiller til du er 44-45 år?


- Haha, det skal jeg ikke love noe. Jeg tar en sesong av gangen og så har jeg som mål å fullføre den tre-års avtalen med Sparta så får vi se hvordan ståa er da. Om motivasjonen er god nok, om jeg er på topp, om jeg er ønska i klubben så det er mye som skal klaffe for at det blir lengre enn de tre åra men vi skal aldri si aldri.


I tillegg til å komme hjem så begynner også 34-åringen på en trenerutdannelse med sikte på at han vil kunne ha en mulighet etter at spillerkarrieren tar slutt.


- Jeg får se om det å være trener frister med tida men jeg føler vel at jeg har lagt ned så mye tid i hockey at jeg har en del å bidra med og har en del erfaring fra det så det er en helt klart en mulighet, sier Holøs.


Se hele intervjuet med Jonas Holøs på Dressmann i Sandvika Storsenter i videoen under hvor han snakker om valget om å komme hjem


Comments


bottom of page