top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Johan Ceder matchvinner når Narvik vant sin andre kamp: - Er som å komme hjem

Det ble langt jevnere i den andre matchen etter at Gjøvik tok ledelsen, sakte men sikkert kom Narvik tilbake og dro i land seieren med 2-1 og leder når 2-0 i kamper i play-in oppgjørene


Arkivfoto: H4Y


Den første kampen i play-in oppgjøret endte med en overbevisende og solid 5-0 seier for vertene Narvik på fredag, men skåret i gleden at Jonas Nyman ble skadet med et brudd i hånden i kampen og Narvik bekrefter at han ute for resten av sesongen. Dog er Rasmus Koskinen tilbake fra skade etter å ikke ha spilt en kamp siden hjemmekampen mot Nidaros den 14. januar.


Dagens kamp viste at det var to punche lag som ville vinne og det ble åpnet i et høyt tempo. Her var det Gjøvik som åpnet best ved at Andreas Laschitza vinner en puck i offensiv sone som Daniel Sakshaug plukker opp, han sender i vei et skudd som kanskje Narvik-keeper Fabian Plogås burde ha tatt og kunne dermed sette 1-0 til gjestene etter drøyt 6 minutter av den første perioden.Det var to godt forberedte lag som kunne skilte med godt forsvarsspill noe som medførte til at det ble en periode uten de helt store målsjansene og skuddene ble 10-7 til hjemmelaget.


I den andre perioden skjer det ikke stort før Gjøvik får en utvisning etter drøye 6 minutter at de største sjansene skulle komme. For Narvik vartet opp med flere gode muligheter uten at de fikk betalt for det i powerplayet. Allikevel klarte de å holde et godt momentum i etterkant av overtallet men en god Emil Norrman i Gjøvik-målet holdt gjestene inne i kampen.


Men hjemmelagets mål skulle til slutt komme etter et nydelig klikk klakk spill mellom herremennene Ugnius Cizas, Johan Ceder og Benjamin Byrkjeland at sistnevnte kunne tråkle pucken over mållinja på tiden 16.42 og dermed var det likt mellom lagene etter to perioder. Skudd i andre periode 16-5 til hjemmelaget.Narvik åpner den tredje perioden med to overtall på rad som gjør at de naturligvis får skapt et press i offensiv sone. Selv om hjemmelaget ikke klarer å score i overtallsperiodene vedvarer presset allikevel og det er til slutt Johan Ceder som får puttet pucken i kassa etter en retur fra Emil Norrman i Gjøvik-målet. Dermed var hjemmelaget i føringen for første gang i kampen.


Sjansene til Gjøvik blir sporadiske og for enkle til at det utgjør noen reell trussel mot Narvik. På tross av at man får noen muligheter helt på tampen av kampen der hvor man spiller med seks mot fire, er det Narvik som haler i land seieren også denne gang med 2-1 som sluttresultat. 16-7 i skudd i Narviks favør i den siste perioden noe som betyr at Gjøvik-keeper Emil Norrman hadde 40 redninger i matchen. 2-0 i kamper er fasiten etter helgen og Narvik er da én kamp unna til å ta seg til EHL-kvaliken.


- Er som å komme hjem

Men matchvinner Ceder er ydmyk når han fremhever laget først og fremst og ikke seg selv når man skal snakke om det avgjørende målet.


- Det var kult men det var hele laget som er matchvinner, det var bare at jeg fikk sette pucken i mål, sier Ceder umiddelbart etter matchen.


- Bra match av deg i dag, moro å være tilbake i Narvik?- Ja, det er kult å være tilbake. Jeg trives og det er som å komme hjem faktisk. Sportssjefen (Martin Persson red. anm.) stod hele torsdagskvelden og lagde mat slik at vi spillere hadde noe å fylle på etter matchen på fredag og det gjorde han privat. Det tror jeg ikke er så vanlig, sier en imponert Ceder over innsatsen fra alle i klubben både på og utenfor isen.


Og med god stemning på tribunen i en seerverdig match var den hjemvendte svensken toneangivende i matchen og hadde både den avgjørende pasningen til utligningsmålet og seiersmålet til hjemmelaget.


- Ja, i dag ver det litt jevnere enn det var på fredag. Jeg synes Gjøvik var bedre enn oss i den første perioden men så tar vi over matchen, forteller han.


- Har du trua på at det kan bli tre strake seire her?


- Vi går inn for å vinne hver match men om det blir fem matcher eller tre matcher gjenstår å se.


Ceder kom helt på tampen av overgangsfristen etter et opphold i polsk hockey og har latt seg imponere av Narvik-laget så langt.


- Ja, det er skikkelige unge spillere og det går fort når dem setter fart. Man får bare forsøke å henge med, avslutter Ceder med en latter.


Narvik-trener Fredrik Glader er naturligvis fornøyd med å vinne begge hjemmematchene mot Gjøvik i play-in og ligger nå veldig godt an til å ta seg videre til EHL-kvaliken.- Det er små marginaler som avgjør i dag og så synes jeg de er klart bedre enn oss i den første perioden men så spiser vi oss inn i den andre perioden. I den siste perioden får vi velfortjent målet i tredje som vi spiller littegrann på der hvor dem får jage. Det er en herlig seier og for lagmoralen, sier Glader til hockey4You.


Han fortsetter:


- Det har vært matcher med ulike ansikter. Samtidig kan man aldri være sikker på å vinne den tredje matchen, det skal man aldri være. Vi nyter denne seieren i dag og i morgen er den historie og så ser vi fram i mot onsdagen.


Ikke mistet trua

Gjøvik-målscorer Daniel Sakshaug har ikke mistet trua på å fortsatt kunne gå videre til EHL-kvaliken på tross av to tøffe bortetap i Nord-Norge. Han mener at kampen i dag beviser at det fortsatt er mulig å kunne vinne de tre neste kampene men at de bare må ta en kamp om gangen.


- Nei nei, vi har absolutt ikke mistet trua. Vi må vinne tre på rad og vet at det blir vanskelig men jeg føler at den kulturen vi har hatt i laget og den vilja som jeg føler vi har som en gruppe og samholdet - vi tar en match om gangen, sier Sakshaug.For Gjøvik spilte en bra match i dag i en kamp som hadde høyt tempo og godt forsvarsspill fra begge lag. Derfor mener også Sakshaug at de kunne og burde tatt med seg en seier hjem til Gjøvik.


- På en måte så er det bittert men samtidig som det har gitt litt tid nå så vi spiller jo best av fem og ikke best av tre så vi må bare se fram til neste match egentlig. Men det sitter litt dypt å ikke få med seg den seieren her for vi følte at vi hadde denne matchen egentlig helt fram til 1-1, sier han videre.


Men han legger ikke skjul på at det er kjipt at laget nå ligger under 0-2 i matcher.


- Vi kommer hit for å vinne to matcher og når vi taper en så skal vi i hvert fall klare å stjele en bortekamp og da er det kjipt at det blir sånn som i dag når vi føler at vi egentlig har kampen. Men sånn er det og nå må vi bare se framover og ta med oss det bra vi hadde i den matchen her som vi plukket opp fra kampen på fredagen, avslutter han.


Ny kamp mellom lagene er førstkommende onsdag 6. mars kl. 19.00.

Comentários


bottom of page