top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Jevnt over fem kamper i seriespillet: - Skal gjøre vårt beste for å ta det så langt som mulig

Oppdatert: 1. mar.

Selv om det er førsteplass mot fjerdeplass i ligaen som møtes til dyst, har det vært fem jevne oppgjør mellom lagene og litt mer åpent enn hva kanskje folk flest tror når man kommer til play-in oppgjørene mellom Narvik og GjøvikMed tre måls margin som den største seieren til lagene mellom hverandre, er det forventet at det blir jevne oppgjør i duellen mellom Narvik og Gjøvik. Seriemester Narvik er selvfølgelig favoritter men Gjøvik kan på mange måter overraske, det ser man på seriens siste match hvor de slo hjemmelaget med 3-1. Gjøvik-trener Anton Säll Karlsson ser fram i mot lagets kommende utfordring i Narvik denne helgen.


- Det blir en kul utfordring det. Narvik vant jo serien, noe som var velfortjent. Det er jo seriens beste lag man møter og det er klart at dem er et kjempegodt hockeylag som er velorganiserte og har et par bra skikkelige spillere, sier Säll Karlsson.


Og treneren har tro på at de har mulighet til å klare oppgaven ved å danke ut Narvik av play-in.


- Ja, absolutt. Men de er jo de store favorittene og så skal vi gjøre vårt beste for å ta det så langt som mulig, sier han.På tross av den fine seieren over Narvik på bortebane i seriespillets siste kamp, skal det sies at de opplevde en liten formdupp og stod med blant annet fem strake tap før seriespillets siste kamp.


- Jeg har en god følelse. Selv om vi tapte mot blant annet Narvik så gjør vi en bra match til tider på lørdagen mens på søndag så vinner vi fortjent og er gode over tre perioder, forteller den svenske treneren.


- Hva blir avgjørende i disse oppgjørene mellom lagene?


- Det er nok den som klarer å holde unna feilene og være konsekvente i bytte etter bytte. Det laget som er forberedt på å ofre mest det er den som kommer til å vinne de matchene, sånn er det alltid.


De som trolig ikke er spilleklare for Gjøvik de første matchene er Robin Sakshaug, Per Holmaas Johansen, Jørgen Engstrøm, Sebastian Labori og William Karjalainen som alle er ute med skader.
På den andre siden står Narvik som vant serien med 13 poengs margin og heldigvis vil de kunne benytte seg av Jonas Nyman som ble rapportert inn etter kampene mot Gjøvik nå sist. Men DISU frifant Nyman for taklingen og er spilleklar til helgens kamper Det som er litt mer usikkert er om Rasmus Koskinen vil bli spilleklar etter skade, trolig vil han være tilgjengelig for coach Glader etter at han trente på is denne uken.


Men de har også en import for mye etter at man hentet inn Johan Ceder på tampen av overgangsfristen slik at en import vil bli sittende på tribunen om alle er friske og spilleklare.


Etter de jevne oppgjørene som har vært mellom lagene tror ikke Fredrik Glader at det blir noen tre strake seire i denne play-in serien.


- Nei nei, absolutt ikke. Ser du på alle matcher som har vært mellom oss så har de vært veldig jevne. Det har ikke vært noen av lagene som har seilet i vei noe sted og ser man statistisk på det så er det faktisk ganske jevnt der også. Det er sannheten og vi ser for oss fem matcher, er Gladers klare budskap ovenfor Hockey4You.- Hva er det som gjør at Gjøvik har litt tak på dere?


- Titter du på topp 4 lagene i ligaen så synes jeg det er jevne matcher generelt mellom disse lagene. Jeg tror vi har 3-2 (seire-tap red.anm.) mot alle disse lagene så det er snakk om små marginaler. Det er et bra hockeylag Gjøvik, bra hockeyspillere og jeg synes Anton (Säll Karlsson) som trener har gjort en kjempebra jobb så dem er velfortjente et topp fore lag, sier Glader.


Og Glader påpeker igjen at supporterne må kunne forberede seg på en lang serie mellom lagene og er overbevist om at det blir fem matcher mot Gjøvik i play-in.


- Ja, det tror jeg. Min eneste erfaring med dette i Norge tidligere er fem matcher pluss sudden i femte avgjørende og det er det jeg går ut i fra og er helt overbevist om at det kommer til å bli en lang matchserie dette her også. Det kommer til å bli utrolig små marginaler som blir matchavgjørende i denne serien, avslutter han.
Slik spilles play-in oppgjørene mellom lagene:

Kamp 1: Narvik - Gjøvik fredag 1. mars kl. 19.00

Kamp 2: Narvik - Gjøvik søndag 3. mars kl. 14.00

Kamp 3: Gjøvik - Narvik onsdag 6. mars kl. 19.00

Evt. kamp 4: Gjøvik - Narvik torsdag 7. mars kl. 19.00

Evt. kamp 5 Narvik - Gjøvik lørdag 9. mars kl. 19.00


Møtene mellom lagene 23/24-sesongen:

04.11.23 Gjøvik - Narvik 4-3

05.11.23 Gjøvik - Narvik 2-5

09.12.23 Gjøvik - Narvik 1-2

24.02.24 Narvik - Gjøvik 4-1

25.02.24 Narvik - Gjøvik 1-3


Powerplay/Boxplay:

Narvik 23,5% (Nr. 3) / 85,3% (Nr. 2)

Gjøvik 18,5% (Nr. 5) / 84,4% (Nr. 3)


Topp 3 poengplukkere:

Narvik:

William Magnusson 31 kamper 34 mål 38 assist 72 poeng

Noah Andersson 33 kamper 25 mål 34 assist 59 poeng

Jonas Nyman 35 kamper 15 mål 27 assist 42 poeng


Gjøvik:

Sebastian Labori 31 kamper 25 mål 22 assist 47 poeng

Razmuz Waxin 31 kamper 17 mål 28 assist 45 poeng

Jørgen Engstrøm 33 kamper 14 mål 23 assist 37 poeng


Keepere:

Narvik:

Fabian Plogås 16 kamper GAA 2,26 90,8%

Eskild Øvstedal 2 kamper GAA 2,52 90,6%

Daniel Ingvaldsen 19 kamper GAA 2,24 89,6%


Gjøvik:

Emil Norrman 29 kamper GAA 2,61 91,4%

Tobias Blom 5 kamper GAA 3,87 86,9%Comments


bottom of page