top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

- Jeg føler ikke at det er noe veldig splitting i laget

Herman Plogås har fått med seg nyheten rundt William Halldén men avkrefter at det er en splittelse og intern uro i Gjøvik

Foto: Dan Kenneth Reinli


Det har gått trått for Gjøvik denne sesongen hvor de har tapt 10 av de 13 siste kampene der hvor målsettingen har vært å være blant de fire beste lagene i 1. divisjon. Akkurat ligger man 13 poeng bak den berømte 4. plassen som gir en play-in plass til kvaliken men klubben har skuffet stort så langt.


Ikke har det hjulpet heller at Isac Enmarker som var poenggarantist forrige sesong gikk nettopp til dagens motstander Bergen og i tillegg ser det ut til at toppspiller William Halldén har forlatt klubben og spiller høyst sannsynlig ikke helgens kamper.


Den unge backen Herman Plogås er inne i sin første sesong for Gjøvik etter overgangen fra Comet i sommer, han er fornøyd med å være i Gjøvik på tross av resultatene klubben har hatt.

- Det er veldig kult da samtidig veldig tøft med tanke på resultater vi får i kamper. Det sitter ikke helt og det virker som vi sliter veldig med å finne ut av hva som virkelig gjør at det ikke går vår vei. Vi veit jo at vi driver hele tiden med å prate om å skyte og legge pucken på mål og så innimellom så gjør vi ikke det heller og da blir det vanskelig å vinne hockeykamper, sier 24-åringen til Hockey4You.


Lite info rundt Halldén-saken

Plogås forteller videre at han har fått med seg hva som har blitt skrevet i Halldén-saken men at spillerne ikke er blitt informert i noen grad om hva som skjer.


- Vi har egentlig ikke fått noe informasjon om det her, det virker som de vil la det være utenfor våre tankegang så vi bare kan ha fokus på vårt og hva vi kan gjøre noe med. Men vi merker jo det at det er en goalgetter som er borte, man legger jo selvfølgelig merke til det. Det har svingt i prestasjoner på egentlig alle her i år men han og Nevala har jo levert poeng, sier Plogås videre.


- Er det noe i det at det er intern uro i spillergruppa på Gjøvik og at det er litt ulike fraksjoner?


- Det har vel litt med at dem har et halvt lag som er nytt og så blir det litt sånn når det er så utrolig mange som pendler hver dag, de sitter jo da 40 minutter én vei til trening. Selvfølgelig så sitter de å prater mer med hverandre enn hva vi andre kanskje gjør da men jeg føler ikke at det er noe veldig splitting i laget. Det er god stemning og vi prøver å arrangere for at vi skal være et godt lag, sier Plogås før han fortsetter:


- Det blir vanskelig innimellom når mange som pendler og alle jobber så det blir grenser på hva vi kan gjøre også utenom det å være i hallen. Og selvfølgelig så blir det litt dårligere stemning når det går som det går men jeg føler alt i alt at det er en bra stemning i gruppa.


- Hva skal dere gjøre for å komme ut av den dårlige spiralen man er i?


- Vi satt oss som mål før sesongen at vi skulle være topp 4, det var det vi skulle. Det virker som vi har hatt en for god pre-season for da gjorde vi det enkelt, vi spilte uten nerver og og uten at vi måtte ta poeng. Det virker som det er det som står litt på da, at vi blir litt nervøse og takler ikke det å ligge under med ett eller lede med ett. Det sitter rett og slett ikke, at vi spiller med for høye skuldre, utdyper han.

Plogås mener videre at det handler for laget å måtte tørre og finne tilbake igjen der man var tidligere. Og det kan de fort gjøre i dagens kamp mot Bergen når klubben inviterer til gratis inngang for publikum og forhåpentligvis at laget kan få et boost i ryggen med et større publikum enn vanlig. Plogås gleder seg stort til helgens kamper.


- Det var en veldig jevn og kul match sist vi møtte de og det her er en kamp som betyr veldig mye. Nå er det mye arrangement rundt matchen på lørdag og så er vi i den situasjonen at vi må vinne ellers så stikker de andre lagene i fra. Det er litt vinn og forsvinn for å kunne berge en 5. plass da og ikke om å spille om kvalik ned. Så håper jeg at det blir en tøff og jevn match, avslutter Gjøvik-backen.


Gjøvik møter Bergen i Gjøvik Fjellhall kl. 15.00 i dag (gratis inngang) og i morgen kl. 14.00.


Alle foto: Dan Kenneth Reinli

コメント


bottom of page