top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Jansson avfeier kritikken fra Narvik: - Vi må få bort sånne taklinger

Etter at Nidaros har innrapportert William Magnusson for taklingen mot Anders Jonassen har kritikken haglet fra Narvik-hold der hvor de mener dommeren skal dømme og ikke folk på et kontor. Nå svarer sportssjef Martin Jansson på kritikken fra nordlendingene

Foto: H4Y / OCN


For det var i torsdagens match mellom Nidaros og Narvik at William Magnusson hadde en takling på Anders Jonassen som måtte gå av isen med en hjernerystelse i følge sportssjef Martin Jansson. Narvik reagerte spesielt på at Nidaros har innrapportert Magnusson i etterkant når Jansson selv har reagert tidligere og uttalte etter kampen at klubbene ikke burde innrapportere hverandre.Nå er innrapporteringen på DISU´s sitt bord Magnusson risikerer en 3-5 kampers utestengelse om Disiplinærutvalget tar innrapporteringen til følge. Uansett spiller Magnusson kveldens kamp mot Gjøvik og spiller fram til et vedtak foreligger. Nå forteller Jansson hvorfor Nidaros har innrapportert Magnusson som er signert av nestleder i styret Roger Harli.

- Klubben har sett på bildene etter at Jonassen ble såpass hardt skadet etter den taklingen han fikk og vi mener da at taklingen retter seg mot Anders sitt hode og oppover mot hodet. I tillegg kommer han fra den blinde siden og det er en farlig takling som vi mener at vi må få bort sånne taklinger, sier Jansson til Hockey4You.


Narvik mener også at Jonassen har et ansvar som fører av pucken men Jansson mener også at den som takler bærer et ansvar når han utfører taklingen.


- Alle som er på isen har et ansvar men det ansvaret hviler også på den som takler. Den taklingen hadde absolutt ingen funksjon for å vinne en puck for Narvik i den situasjonen. Jeg mener at det er en unødvendig takling som er beklagelig at noen forsvarer for den treffer rett i hodet og skader en spiller, sier Jansson.


Jansson forteller at Anders Jonassen er ute med hjernerystelse og det er ventet at han trolig blir ute en stund som følge av taklingen.


Kritikken fra Narvik har også gått på at Jansson selv er motstander av innrapportering fra klubbene men Jansson avfeier derimot kritikken mot han i forhold til det han har sagt da han anser denne hendelsen som såpass grov at det må reageres på. Selv har Jansson hatt en god og lag samtale med coach Glader i Narvik i etterkant av innrapporteringen og blitt enige om å være uenige.


- Jeg er for så vidt enig som jeg sa at jeg synes ikke at man skal rapportere andre men denne er såpass grov i hendelsen så da mener vi at den bør rapporteres inn slik at vi får bort sånne taklinger fra norsk hockey, forteller sportssjefen.


- Men med tanke på at du reagerte så sterkt på at Comet rapporterte inne Jordan George etter dommerens avblåsning i play-in forrige sesong, hvordan kan du forsvare det at du står bak en slik rapportering fra egen klubb?


- Ja, jeg vet det. Jeg forstår frustrasjonen men den taklingen her mener vi er såpass grov og om Narvik mener det ikke er så farlig som Persson (Sportssjef Narvik red anm.) sier så er det heller ingenting å urolige seg for da blir det ingenting ut av det.


- Men bryter det ikke med dine egne verdier når du selv har uttalt at du er motstander av at klubber rapporterer hverandre?


- Jeg forstår frustrasjonen men samtidig så må vi få bort den typen taklinger, sier Jansson kort.


- Men er du ikke redd for at dette starter en ond spiral om at klubbene rapporterer hverandre for alle situasjoner de mener bør føre til utestengelser?


- Jeg håper at dommerne får sjansen til å ta slike utvisninger også som de sjøl kanskje misser i blant. For dette er en skadetakling, det er ingen sjans til å vinne en puck eller at det gir noen ting som dem kan få en mulighet ut av det. Det er klart at den her typen taklinger må bort, sier han.


- Hva tenker du om det at Nidaros bruker Spiideo-systemet (ref. analyseverktøy på video for klubbene) som ingen andre har tilgang på, til deres fordel i en innrapportering?


- Til vår fordel? Det er ingenting til vår fordel men det er et bevis på hvor taklingen tar hen og vil Narvik bruke det til å se taklingen så vær så god. Det er veldig vanlig i 1. divisjon og på juniornivå at man får tilgang hvis man bare spør.


- Men det er jo ikke det analyseverktøyet skal brukes til? Det å bruke det til å innrapportere hendelser i kampene?


- Nei, absolutt skal det ikke det. Men det er til for at vi skal bli bedre hockeyspillere hver eneste dag først og fremst, og da får vi sjans til å bli bedre på taklinger også da, sier Martin Jansson.


Det er ventet en beslutning fra DISU (Disiplinærutvalget) trolig på mandag.


Her er video av hendelsen som er innrapportert av Nidaros:

Video: TV2/Direktesport

Comments


bottom of page