top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Jan Asplund fratrer som Hasle-trener, André Sørvik overtar

Det ble i dag klart at hovedtrener Jan Asplund fratrer som Hasle-Løren trener etter gjensidig enighet med klubben


Foto: H4Y


67-årige Jan Asplund fratrer som hovedtrener for Hasle-Løren etter 31 kamper og 3 seire for Oslo-klubben. Han kom inn som hovedtrener i starten av sesongen der hvor han skrev en to-års kontrakt med klubben og skulle starte gjenoppbyggingen av Hasle-Løren. Sesongen har naturligvis ikke gått som forventet for klubben der hvor det har vært flere utskiftninger i stallen og kun 3 seire på 31 kamper. Det betyr at man må belage seg på en negativ kvalik for andre året på rad og rent sportslig vil man nok vurdere at laget står svakere sportslig enn man gjorde forrige sesong.


Derimot er det ikke resultatene som gjør at Asplund må gå men det begrunnes med av økonomiske årsaker. Dette skriver klubben på sine hjemmesider.


"Økonomisk drives klubben i utgangspunktet godt, med et solid idrettslag i ryggen. Til tross for dette har sesongen vært preget av høyere kostnader, mer reising, dyrerer overnattinger og ikke minst dyrere utstyr. Dette er utgifter vi ønsker å skåne spillerne våre for, slik at de kan ha mest mulig fokus på å prestere på og utenfor isen. At vi går inn i en utvidet sesong med kvalifisering betyr også økte utgifter.


I dialog med styret har derfor hovedtrener Jan Asplund sagt seg villig til å terminere sin kontrakt, slik at klubben kan ha fokus på å beholde det sportslige tilbudet til alle spillere og samtidig minimere et potensielt underskudd."Asplund skal være tilgjengelig for Hasle-Løren i tiden fremover mens det er assisterende trener André Sørvik som overtar som hovedtrener for resten av sesongen.


Det er et Hasle-Løren lag som har igjen Bergen og Ski i dobbeltkamper før kvaliken om de to ledige plassene i 1. divisjon skal avgjøres den 8-10. mars.


Foreløpig har ikke Hasle-Løren gjort noen forsterkninger inn mot kvaliken med drøy én uke igjen av overgangsvinduet men Hockey4You får opplyst fra kilder at klubben er interessert i både Vladislavs Nazarovs fra Furuset og Philip Larsson som har havnet i kulden hos Grüner.

Comments


bottom of page