top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Hockeypodden tilbake på lufta

Knut Sandersen og Lars Oddvar Fjeldvang gjør comeback med Hockeypodden etter at de gikk av lufta sist gang i 2018. Første gjest ut i dag er ikke mindre enn hockeypresident Tage Pettersen som tok snartur med fergen over til Tønsberg for en times prat med gutta

Foto: H4Y / OCN


Hockeypodden var en av de første hockeypodcastene som kom ut tilbake i 2016 med trioen Lars Oddvar "Loffen" Fjeldvang, Knut Sandersen og Heine Aarum og dekket norsk hockey bredt. I slutten av 2021 er podcasten tilbake med et comeback, denne gang som duo etter at Heine Aarum har gått videre til TV2 som kommentator. Podcasten fortsetter å dekke norsk hockey bredt, kanskje enda bredere enn forrige gang nå som damehockeyen er i vinden med Bambusa-ligaen og et U20-VM som nærmer seg med stormskritt.

Første gjest i den nyproduserte episoden er ishockeypresident Tage Pettersen fra Moss.


- Det var en hyggelig time det. Det er gøy med en podcast som har lyst til å spenne over hele bredden i norsk ishockey så derfor så har vi vært inne på veldig mange temaer, forteller hockeypresidenten på spørsmål om sin opplevelse av Hockeypodden anno 2021.

Selv har Norges Ishockeyforbund trappet opp og overhalet sine kanaler i sosiale medier og ikke minst hjemmeside. Et eksempel til etterfølgelse med Karoline Jøstne i spissen av det arbeidet men Pettersen er også fornøyd med det som skjer i enkelte av klubbene og synes man er på god vei.


- Jeg føler at veldig mange av klubbene men også miljøene rundt klubbene, har tatt et stort steg de siste årene og bruker det de kan av sosiale medier kanaler. I tillegg til at TV2 har vært kjempeflinke de siste månedene til å få frem bredden i norsk hockey. Både damer, para og mangfoldsdiskusjoner så det tror jeg vi er tjent med som idrett at vi får vist frem hva vi har å by på, forklarer Tage Pettersen til Hockey4You.


- Det var deilig, det er jo det, sier programleder Knut Sandersen på spørsmål om hvordan det var å starte opp igjen etter tre års dvale. Podcasten startet opprinnelig i 2016 og varte frem til godt ut i 2018 før den nå gjør comeback med nesten samme besetning som forrige gang.

- Man har jo lissom gått å tenkt på det her lenge da, man tenker seg litt om for det går en del timer. En ting er det som skjer i studio men man skal forberede det også men lysta var der og når "Loffen" tok kontakt så var det ikke så veldig vanskelig å si ja altså, fortsetter Sandersen.


Med seg som "co-host" har Sandersen med seg sin trofaste kollega fra Tønsberg, Lars Oddvar Fjeldvang, som er kjent fra tiden som markedssjef i Vålerenga og Sparta men også trener i Moss og spiller/trener i Tønsberg gjennom flere sesonger.


- Nei, han var ikke vanskelig å be men det ligger mye jobb bak, som Knut sier. Jeg håpa jo da og heldigvis så sa han ja til å starte opp igjen, vi har hatt første sendinga nå og det gikk kjempefint, forteller Fjeldvang.


- Men dere tar ikke for dere bare om Fjordkraft-ligaen men også andre divisjoner også?


- Vi har valgt oss det som vår nisje da, det er viktig at det er noen som er talerøret til bredden i norsk ishockey. Det er noen podcaster der ute som tar for seg elitehockeyen på glimrende vis i dag, da følte vi at det er vår interesse da å snakke om norsk hockey generelt, sier Fjeldvang.


- Og så er hockey-Norge mer enn topplagene, det er en del av det og en viktig del av det, men hockey-Norge er lille Lisa på 5 år som stabler sine første prøveskjær ute på isen - det er også hockey-Norge og det er også viktig å ha fokus også på den delen av sporten, for det er der det hele begynner, bryter Knut Sandersen inn.

Hockeypodden vil ha hovedbase Tønsberg men vil besøke flere klubber rundt omkring i løpet av sesongen. De kan man høre på Spotify og ITunes fra og med i dag og vil komme med sendinger ca. hver 14. dag og det er også på sikt planer om å kjøre direktesendinger på YouTube.


Sjekk ut hele intervjuene med hockeypresident Tage Pettersen om besøket i Tønsberg og ikke minst programlederne Knut Sandersen og Lars Oddvar Fjeldvang om comebacket til Hockeypodden i videoen under:


Comments


bottom of page