top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Hockey4You erfarer: Sjokkretur for fjorårssuksessen

Etter det Hockey4You har fått opplysninger om, returnerer den erfarne svensken Markus Persson til norsk ishockey


Foto: SJ Photo


For den erfarne 34-åringen som den siste tiden har prioritert familien og familieforøkelse, ble hentet til Nidaros på tampen av forrige sesong og ble en stor suksess for trønderne selv om de røk ut av play-in mot Comet. Nå skal han være klar for Ski Ishockey i 1. divisjon.


Markus Persson har tidligere spilt for Stjernen helt tilbake i 2012-2013-sesongen og har bred erfaring i fra HockeyAllsvenskan og HockeyEttan.


Han gjorde såpass bra i HockeyEttan-klubben Borlänge at naboklubben og storklubben Leksand ville hente han inn. Rivaliteten var til å ta og føle på i Dalarna at Borlänge ga et hardt nei til storklubben med beskjed om at de ikke var noe godteributikk, i følge Borlänge Tidning.Han fulgte også opp med stor suksess i storklubben Modo før han valgte å gå ned i HockeyTvåan og til den lille klubben Orsa IK. En familieforøkelse var årsaken til det overraskende valget selv om det var interesse fra SHL.


- Familien betyr alt, sa Persson til Borlänge Tidning når overgangen ble klar til den lille klubben.


Nå ser det ut til at Ski Ishockey har klart å kapre 34-åringens signatur foran andre klubber som han skal ha takket nei til på bekostning av den lille "annerledesklubben". Den angivelige signeringen vil trolig være en av de større i klubbens historie.


Kvalik-spesialist

Markus Persson blir av flere som Hockey4You har snakket med omtalt som en kvalik-spesialist. I fjor klarte Nidaros sin tidligere sportssjef Martin Jansson å lokke Persson til Trondheim og Norge for play-in og kvalikspill. Der møtte de tøff motstand i Narvik i to kamper i serieinnspurten før man fikk fem tettpakkede oppgjør mot Comet i play-in. Persson ble en stor suksess i Trondheim og selv om laget røk ut av play-in fikk 34-åringen vist at det var en spiller med svært høy standard.


"Rutinen han sitter på er enorm i en kvalik"

- Jeg hentet han fordi han først og fremst er en veldig bra hockeyspiller og et veldig bra menneske. I tillegg har han lederegenskaper som man behøver å ha i en kvalik og han går i bresjen ute på isen. Så rutinen han sitter på er enorm i en kvalik, sier Jansson om den svenske forwarden.


Han ble en suksess i Trondheim i den korte tiden han var der og Nidaros lå langflate til å beholde han videre. Men Jansson fikk aldri re-signert svensken for en ny sesong fordi 34-åringen ville hjem til familien i Sverige. Nå kan de se ut til at forwarden tar seg et nytt eventyr i Norge når han trolig skal hjelpe Ski i den kommende kvaliken som allerede er krydret med mange gode spillere fra før av.


- Jeg var veldig fornøyd med Markus, han kom jo og gjorde det han skulle og litt til. Det er ikke bare poeng han bidrar med selv om det er det man regner på i protokollen, forteller Jansson.


- Så han kommer til å krydre denne kvaliken hvis han går til Ski Ishockey?


- Det kommer han absolutt til å gjøre. Jeg tror at lagkompisene til Markus kommer til å kjenne at han er der. Han vil komme inn med krav og rutine som kommer til å hjelpe det laget som lykkes å få han.Jansson har fulgt med hva som skjer rundt kvaliken av bunnen av 1. divisjon med interesse og synes det er kult at lagene er offensive som de er. Han tror Kongsvinger tar seg av Tromsø og at de kvalifiserer seg sammen med de andre lagene som allerede er klare i Manglerud Star, Hasle-Løren og Ski Ishockey.


- Jeg elsker at det er offensivt, jeg synes det er kult at man skaper en spennende kvalik hvor det kan gå litt hvor som helst. Men så tror jeg at Ski og Manglerud ligger på en liten fordel i mine øyne og etter det Kongsvinger og så tror jeg at Hasle-Løren vil ligge på sisteplass, avslutter han.


Ingen kommentar

Det har vært en en rekke endringer på årets Ski-lag der hvor Carl Forsmark reiste hjem til Sverige mens Melvin Krause kom inn som en erstatter. William Henriksson gikk til Nidaros, Axel Näsström ble hentet til Grüner og Jesper Engebretsen la opp som spiller. Til gjengjeld har klubben hentet inn Patrick Kaas fra Hasle-løren samt Stjernen-gutta Philip Hansen og Sander Rønnild tilbake i et comeback. Og i disse dager er det hektisk aktivitet på kontorene i Ski Ishall rett før overgangsvinduet stenger.


Hockey4You har forsøkt å få tak i hovedtrener Ulf Berglund de siste dagene uten hell men fikk en kort tilbakemelding om en mulig Persson-overgang.


- Det er kult at det ryktes slike navn til Ski Ishockey men det er ikke noe vi ønsker å kommentere på nåværende tidspunkt, skriver Berglund på sms.


Overgangsfristen er torsdag 15. februar.Alle foto: SJ Photo

Kommentarer


bottom of page