top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Schjongshallen: - Hockey-Norge er lite når det kommer til kriser

Daglig leder Janka Aasen har mottatt mange bekymrede meldinger og ikke minst støtte i den situasjonen klubben har havnet i, etter at flommen på Hønefoss har medført til at Ringerike ikke har mulighet til å benytte seg av sin egen hjemmearena Schjongshallen i nærmeste framtid

Arkivfoto: H4Y / OCN


Midt i ekstremværet "Hans" har også Ringerike blitt berørt etter at elva har gått utover sine bredder og vannet har steget inn i hallen. Det medførte at de måtte forlate hallen på torsdag etter å ha bært opp det de kunne av utstyr opp på tribunen før store deler av halvøya ble evakuert. Etter det har ikke daglig leder Janka Aasen vært inne i hallen og vet heller ikke hvordan det har gått.


- Ikke peiling, isen er borte fordi strømmen ble skrudd av på onsdag og når vi var der på torsdag var isen helt fin men da begynte vannet så vidt å komme inn i hallen. Så den er helt ødelagt nå, det er helt klart. Men vi vet jo ikke om hvor mye vann som er inne, sier Aasen.


Hun forteller at isen er det minste bekymringen når det kommer til Schjongshallen fordi den er enkelt å få i gang igjen, hun er mer spent på hvordan det har gått med infrastrukturen.


- Ja, det vi er mer bekymret for er om fundament, strøm, kloakk og alle sånne litt større ting er ødelagt. Hvis det bare er isen og litt vasking så er vi heldig, forteller hun.


Men det kan godt hende at klubben blir uten hall en god stund hvis det skal vise seg at større infrastruktur viser seg å være ødelagt. Da må de se seg etter annet sted å spille for en stund og inntil nå har A-laget trent i Askerhallen.


- Ja, vi har jobba med en plan B. Det vil uansett ta noen uker før vi er inne igjen i hallen så vi har jobba med å få en plan for A-laget i forbindelse med trening slik at de får en normal hverdag som mulig. De skal trene mest sannsynlig i Bærum Ishall og i Asker. Kanskje Holmen Ishall også for vi driver å ser på forskjellige løsninger. Men hvis det blir veldig mye lenger så må vi se på en eller finne fram en større bok, sier Ringerikes daglige leder.


Hun fortsetter:


- Vi håper i det lengste at vi klarer å få kommet inn igjen i egen hall til seriestart, det må være målsettingen.


- Det er vel ikke bare å gå inn i andres ishaller heller for det er vel stort sett fullt?


- Jada, det er det. Nå begynner aktiviteten for fullt i andre haller også så det er ikke gitt at man får noen istid andre steder.


Klubben har tatt høyde for at de ikke får spilt noen treningskamper på hjemmebane og at de tre kampene som er satt opp mot Sparta, Lillehammer og Lørenskog hjemme den 26. og 27. august samt 3. september trolig blir flyttet til andre arenaer. Det store spørsmålet nå er om man rekker seriestarten som er om litt over en måned hjemme mot Stavanger Oilers. Ringerike skal i utgangspunktet ha tre hjemmekamper på rad men klubben opplyser at de foreløpig ikke har vært i kontakt med Norges Ishockeyforbund rundt dette.


- Hvis vi kan vaske oss ned, legge ny is og sånn så er ikke krisa så stor. Men hvis det er mye som er ødelagt og det tar veldig lang tid så er krisa større. Klubben i seg sjøl er jeg ikke redd for men spill er jo det vi driver med så hvis det er i fare på noen måte så kan det bli problemer, forklarer Aasen.


- Hva sier prognosene om at dere får komme tilbake i hallen?


- Nei, det vet vi ikke. Vi håper at vannet går tilbake nå så hvis vi kunne komme inn i begynnelsen av uka hadde vært kjempefint, men jeg vet ikke. Dem er litt engstelig for ras rundt elva så de slipper ikke folk inn i området hvis man ikke er sikre, sier hun.


Når Hockey4You var på stedet på lørdag var store deler av halvøya sperret av for publikum og vannet var på toppen av det som var gjerder rundt elvebredden. I tillegg var det fortsatt vann helt inn til ishallen og store deler av parkeringsplassen utenfor. Janka Aasen mener det er tøft å måtte oppleve dette nå.


- Ja, nå synes jeg vi har fått nok greier. Nå har vi hatt covid og så er det dette så jeg føler at vi har fått dosa vår med ting som gjør at vi ikke får trent. Nå får det være bra, sier hun.


Den største usikkerheten er at man ikke vet hvor mye eller hvor store skadene er, derfor er det også umulig. kunne forutsi om man skulle kunne klare å åpne hallen til seriestart den 16. september.


- Jeg skulle gjerne vært inne der og sett for se hvordan det ser ut så man kan legge litt mer planer men nå må man bare tro. Vannet står jo kanskje 80 cm opp på veggen så det er antatt at det er relativt mye vann inne.


- Så når vi kommer inn så må vi først få vannet ut og så må vi vaske helt sikkert, deretter må det tørke og det er kanskje det som tar lengst tid. Så må vi få legge is igjen og det er sikkert alle gulv og gummimatter som må taes opp og tørkes. Alt som har blitt vått må mest sannsynligvis byttes ut.


Selv har hun måtte bytte kontor og velvillige samarbeidspartnere har stilt opp med kontorplasser i påvente av at man kan kunne komme tilbake til arbeidsplassen igjen. Hun forteller at det har vært mye støttende meldinger fra nær og fjern etter at krisen var et faktum.


- Hockey-Norge er lite når det kommer til kriser. Det er veldig mange som har sendt meldinger og uttrykt bekymring og støtte så det er veldig hyggelig, avslutter hun.

コメント


bottom of page