top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Hermanrud-poeng bidro til Lørenskog opp på 3. plass

Espen Hermanrud i storform bidro til at Furuset ble slått for andre gang på tre dager, nå skal man sikre 3. plassen før play-in begynner

Foto: H4Y / OCN


For det har vært knyttet stor spenning til om Furuset skulle klare å krype forbi Lørenskog på tabellen og dobbeltmøtet denne uken skulle avgjøre mye av det utfallet. Og lørdagens kamp fortsatte i samme sporet som den forrige kampen det hvor det var tett og jevnspilt. Det var Furuset som skulle ha det spillemessige overtaket i den første perioden og også de som scoret det første målet i kampen etter drøye sju minutter. Lørenskog slo hardt tilbake med to kjappe scoringer med 26 sekunders mellomrom like etter før Kristoffer Fayen-Vestavik utlignet med 5 minutter igjen å spille.

Fayen-Vestavik måtte for øvrig gå ut med en skade senere i kampen med en kutt i foten og måtte fraktes til legevakten for å sy igjen såret. Det er uklart hvor lenge 20-åringen blir satt ut av spill som følge av skaden. Et minutt før den første perioden var omme klarte Lørenskog nok en gang å score i undertall med Marcus Ekeberg sin andre scoring for kvelden og dermed ledet hjemmelaget 3-2. I den andre perioden skal forsvarsslurv nok en gang ødelegge for Furuset der hvor Jacob Hallberg får kranglet inn pucken bak Anders Haugum slik at resultatet er 4-2 etter to perioder. I periodepausen manet Kenneth Larsen sine spillere om at det bare var en scoring unna for at Lørenskog kunne bli nervøse og at Lørenskog har hatt dårligere tredjeperioder tidligere, laget hadde fortsatt en reelle muligheter til å ta igjen forspranget.

Den muligheten ble spolert tidlig i den tredje perioden etter at Fredrik Pedersen gjenvant pucken bak Furusets mål og serverte Kristoffer Pihlqvist en enkel scoring etter 54 sekunder. Espen Hermanrud strør salt i såret og setter en flott scoring drøye 7 minutter ut i perioden og fastsetter sluttresultatet til 6-2 for hjemmelaget.


Brennheite Hermanrud med 11 poeng på siste fem kamper

En sterk bidragsyter til seieren var Espen Hermanrud som er brennheit for tiden med 11 poeng på de siste 5 kampene for laget fra Romerike. Men han fremhever laget fremfor seg selv når det gjelder de siste tids prestasjoner.


- Ja, gjør det bra med laget og det er det viktigste først og fremst. Det er jævla gøy at det går bra for laget om dagen, det har vi fortjent. Vi har jobba hardt for det så jeg synes vi har fortjent nå i det siste med tanke på de seierne vi har hentet inn nå, sier Hermanrud etter seieren over Furuset.

Han visste på forhånd at det ville bli tøffe kamper mot laget fra Groruddalen noe som ble bevist i onsdagens kamp hvor det måtte straffer til for å avgjøre oppgjøret.


- Vi visste at det kom til å bli jævla tøft i starten. Så kom de ut og så synes vi gjør det jævla bra helt fra start egentlig, slipper inn et par og litt enkle feil i egen sone. Vi retter opp i de og da spiller vi en jævlig solid match, forteller Hermanrud.


- Kryper opp på 3. plass, viktig å slå tilbake der også?


- Ja, vi har følt at vi ikke har fått helt med oss alle poengene under sesongen. Vi har gjort det jævlig bra og så har det kanskje sluppet inn litt enkle mål i siste periode hvor vi har tapt matchene. Men vi har gjort bunnsolide matcher føler jeg gjennom hele sesongen så det er deilig at vi får med oss poenga nå i hvert fall nå på slutten.


24-åringen kom til Lørenskog denne sesongen etter å ha vært en sesong i Fjordkraft-ligaen med Grüner. Denne sesongen har gått veldig bra der hvor han nå står oppført med 29 poeng på 30 kamper fordelt over 18 mål og 11 assist. Bare de siste fem kampene står han for 11 poeng inkludert lørdagens tre poeng mot Furuset.

- Ja, det har løsna litt, hadde en litt tøff start men det må man regne med at det går litt opp og ned. Det har gått litt bra på slutten nå så det er litt gøy, sier han.


- Hvordan ser du på veien videre nå?


- Vi går for 3. plassen vi nå, så nå er det bare å kjøre på de siste matchene så er vi klare vi, avslutter Hermanrud.


En Vålerenga-gutt som storkoser seg i den røde drakta

Casper Evensen er opprinnelig Vålerenga-gutt som er utlånt til Lørenskog denne sesongen gjennom samarbeidsavtalen mellom klubbene. På lørdag spilte han sin kamp nr. 14 for Lørenskog parallelt med at han spiller U20-kamper for Vålerenga. I tillegg har 17-åringen fått spille 8 kamper av de 10 han har fått være med for A-laget så langt. Unggutten trives i Lørenskog og har fått mye tillit av trener Niklas Andresen så langt.


- Det er moro å få sjansen her også og få testa litt i andre ligaer og se hvordan det er. Ikke minst se hvordan Lørenskog har det. Det er ganske bra her så jeg er ganske fornøyd med å få lov til å spille her, sier Casper Evensen til Hockey4You om å spille for Lørenskog.

Videre forteller han om kontrastene å spille U20 kontra det å møte menn i seniorligaene.


- Ja, det er litt forskjell. Litt større og sterke folk her å møte og litt tøffere i duellene. Jeg føler at jeg takler det ganske bra, jeg er jo liten men føler at jeg håndterer det ganske greit, sier han.


Evensen har ikke noe problem med at han er 4 cm lavere enn Mats Zuccarello og bruker heller sin 1,69 cm høyde til sin fordel i spillet.


- Ja, det kan være en ulempe men jeg ser på det som en fordel egentlig at man kommer unna situasjoner litt lettere og er litt smidig gjennom.


Det er lett å merke seg 17-åringen på isen hvor han med sin 1,69 cm høyde er både glad i å holde i pucken og er uredd i spillet sitt. Så langt står han oppført med 1 mål og 12 assist på sine 14 kamper for klubben.


- Jeg prøver å være en spiller som ikke er redd for å spille da, prøver å holde litt i pucken og spille lagkameratene mine gode. Så jeg må si at jeg er glad i pucken ja, humrer Evensen.

I tillegg til å fått flere muligheter for Vålerenga sitt A-lag med kamper opp mot 8-10 minutter spilletid så blir det også mye spilletid for unggutten i Lørenskog og spiller både i powerplay og boxplay. Han innrømmer at han er overrasket og føler et visst press for å kunne prestere siden han får mye tillit av klubben.


- Ja, man er jo det når man kommer til en klubb man ikke spiller i. Så får man lissom alt, at man legger alt til rette og får spille mye. Det er jo litt press på...man kan ikke komme inn å ikke spille her og ikke prestere i tillegg når man får alle mulige sjanser.


- Hvordan har tilbakemeldingene vært her?


- Det har vært veldig bra, tror dem er ganske fornøyde.


Innen overgangsfristen den 15. februar må Evensen bestemme seg i samråd med Vålerenga hvor han skal spille for resten av sesongen siden han ikke får bytte klubb etter denne dagen. Han er usikker på hva som vil skje med det valget.

- Jeg vil jo tro at det blir Vålerenga siden det er klubben min men man veit jo aldri da, det kan jo hende at det skjer ting og tang, avslutter han.


Lørenskog er i skrivende stund på 3. plass med 2 poeng foran Comet og Furuset ligger tre poeng bak haldenserne. Dette er før haldensernes kamp mot Narvik på søndag."Statistikken er med forbehold da den er hentet fra Norges Ishockeyforbunds HockeyLive som er den eneste tilgjengelige offisielle statistikken for norsk ishockey"

Comments


bottom of page