top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Hauslo-dobbel for Vålerenga bidro til en overbevisende seier mot Furuset

Vålerenga slo Furuset for andre gang på rad når de vant hjemme på Jordal med 8-5 i Bambusa-ligaen

Foto: H4Y / OCN


Vålerenga som allerede hadde en seier i lomma mot Furuset etter sudden en uke tidligere, skulle møte et revansjesugent Furuset-lag på Jordal. Og det var Furuset som startet kampen best med 1-0 ved Lisette Duran etter noe heldig sprett på pucken som plutselig gjorde henne alene med keeper og satte pucken sikkert i mål. Men det var rekka med Camilla Bakkene, Madline Hauslo og Mari Grøndahl skulle være toneangivende i denne kampen. Bakkene gjør to kjappe scoringer før Furuset reduserer på nytt med en flott scoring av Sandra Christoffersen opp i nettaket mens sarpingen Hauslo sørget for at hjemmelaget gikk til 3-2 etter første periode.

Selv om den andre perioden kun skulle handle om Vålerenga så var det Furuset med Christine Gunnholt som skulle sette det første målet i åpningsminuttet etter en defensiv feil i Vålerenga-forsvaret. Hjemmelaget svarer raskt og Grüner-innlånte Helene Fimreite og nevnte Hauslo setter hvert sitt mål før det har gått 5 minutter av perioden. Det var Vålerenga som skulle dominere perioden og hadde de heteste målsjansene mens Furuset kom til sporadiske og ufarlige kontringer. De kongeblå skulle sette pucken bak Shiva Nobari i Furuset-målet nok en gang i sluttminuttene av perioden etter en kjempepasning fra Ingrid Ness-Jakobsen fra egen sone og katastrofalt bytt hos Furuset, gjør at Vålerenga kommer tre alene med keeper og setter pucken sikkert i mål. Scoringen for øvrig signert av Agnes Hagen og perioden ebber ut med 6-3 til hjemmelaget.


Den tredje perioden var Furuset langt mer med i kampen og scorer nok en gang først etter at Jenny Bekken kriger inn pucken fra slottet. Selv om bortelaget hadde mer puck klarte de ikke å omsette mulighetene sine til noen større farligheter utover perioden. Derimot scorer Vålerenga nok en gang fra Grüner-innlånte Frida Arnkvist på retur fra keeper samt Camilla Bakkene gjør hattrick i powerplay med fem minutter igjen å spille. Furuset får sitt trøstemål på slutten slik at sluttresultatet blir 8-5.


To-måls scorer Madline Hauslo var fornøyd med Vålerengas andre seier på to kamper mot Furuset.


- Jeg synes vi jobbet ganske bra i dag, alle var villig og ville ha denne seieren. Det var ganske bra stemning i laget og det var veldig gøy. Selv hadde jeg to mål og en assist og synes det var veldig gøy, det var andre kampen min siden jeg var ute hele fjorårssesongen, det var en veldig deilig følelse, forteller Hauslo etter kampen.

- Dere har et samarbeid med Grüner også om å låne spillere av dem, hvordan fungerer det?


- Det er et samarbeid med dem i år og det er ganske bra synes vi. Da får vi flere spillere på vårt lag og de kan få av oss når de trenger det, da blir vi ikke så veldig slitne når vi bare spiller med to rekker for da har vi folk i reserve hvis vi trenger, fortsetter hun.


Furuset startet sin Bambusa-debut med to seire i Bergen før de tapte for Vålerenga i sin første hjemmekamp i sudden death og på nytt i nevnte kampen på Jordal. Kaptein Madelen Hansen Hovda var oppgitt av at laget ikke klarte å prestere over tre perioder.


- Vi er ikke helt med i de to første periodene og det straffer seg jo, vi spiller en bra tredje periode men det hjelper jo ikke å spille en bra periode når en hockeykamp er tre ganger tjue. Shiva (Nobari red. anm.) står på hodet for oss, hadde det ikke vært for henne så hadde det blitt et styggere resultat så hun skal ha all cred for at det ble som det ble, sier Hovda etter kampslutt.

- Hva er det man kan sette fingeren på?


- Vi surrer veldig mye i egen sone, vi prater ikke sammen - ja, det går mye på kommunikasjon. Det er nok der det svikter mest tror jeg.


- Hvordan vil du vurdere sesongen så langt med det nye laget?


- Jeg synes det har vært veldig bra egentlig, vi trener mye. Jeg vil si at ved den korte tiden vi har vært sammen så har vi blitt et ganske sammensveiset lag. Vi har ikke spilt så mange kamper sammen heller, det her er vel den femte så jeg tror vi kommer til å bli mye bedre utover, avslutter hun.


Comments


bottom of page