top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Hasle-Løren slo Oilers to ganger på rad, melder seg på kampen om Kongepokalen

Etter at Hasle-Løren vunnet to kamper mot Stavanger Oilers denne helgen har de for alvor meldt seg på kampen for å ta Kongepokalen denne sesongen

Foto: H4Y /OCN


Mange vil nok si at det var overraskende resultater i helgen der hvor Hasle-Løren i skrivende stund har vunnet to av tre kamper mot overlegne Stavanger Oilers. Fredagens kamp gikk til straffer etter at Silje Gundersen puttet for Oilers med 4 sekunder igjen av kampen, allikevel klarte Hasle-Løren å holde ut og vinne kampen på straffer. Det etter at Kajsa Bråthen var den eneste som satte sin straffe av de 12 straffene begge lagene hadde til sammen og med det vant bortelaget 2-1.

I den andre kampen leder Stavanger kampen etter to perioder men Frode Behn satte inn på Maria Donatello som for øvrig hadde sittet på benken i to perioder og hun svarte på tiltale. Edle Moe vinner en duell bak Stavanger-målet og sender en pasning inn i slottet hvor Donatello får stå helt alene og sette sitt første mål for Hasle-Løren. Og avgjørelsen står også Donatello bak hvor hun sender en pasning til Sofie Fjellvang på rød som kommer alene med keeper setter pucken i kassa for Oslo-jentene. Med det så vinner Hasle-Løren sin andre kamp på rad i Stavanger, noe som ikke har skjedd i moderne tid med noen andre norske lag før. Tidligere i sesongen var det også jevnt mellom lagene hvor Oilers vant kampene 2-1, 2-1 og 1-0 i Løren Ishall. Etter kampen snakket vi med en meget fornøyd mål-debutant og 16-årige Maria Donatello som kom inn i 3. periode og praktisk talt avgjorde kampen for Hasle-Løren. Hun scoret på sitt første skudd i sitt første bytt i kampen i tredje periode.

- Ja, det var ganske gøy og uforventet. Alle er kjempefornøyde med seieren og det gikk ganske bra med oss, sier Donatello.


- Var det et svar på tiltale til treneren at du burde spille mer?


- Ja, jeg satte på benken i to perioder og måtte vise at jeg var god nok til å kunne spille mer.


For igjen tok Hasle-Løren siddisene på tempo gjennom kampen, noe de også utfordret dem på i kampene i Oslo med stort hell. Team manager Rune Fjellvang mener at det var nøkkelen for seierne i de to spilte kampene i Stavanger.


- Ja, vi tar dem på tempo rett og slett, i begge kampene. De er ikke vant til å møte et lag som har tempo som oss. Det er masse skudd men vi har de feteste sjansene. Som i Oslo-kampene så spilte også keeperne en stor rolle i disse kampene hvor Emilie Kristiansen gikk seirende ut av begge kampene med henholdsvis 97,4 % og 90,6 %. - Absolutt, hun gjør to kjempematcher for oss, sier Fjellvang og fortsetter:


- De kjører veldig mye på to rekker mens vi ruller på tre rekker. Det som er litt moro er at vi har fått lov til å spille litt fysisk hockey her borte. Det er helt håpløst de kampene vi har på hjemmebane med de dommerne vi har der, her borte har vi allefall hatt dommere som har tålt litt og latt oss spille litt røffere hockey uten at det har vært stygt, påpeker han.


Fjellvang forteller også at de slo Stavanger for tre år siden og at det var første tapet deres på tre år. Denne sesongen har de allerede vunnet to kamper mot siddisene og har tydeligvis funnet nøkkelen til å kunne slå dem i sluttspillet.


Ønsker motstand hjertelig velkommen

Oilers sin Rebakka Haukali var selvfølgelig skuffet over å tapt sin andre kamp på rad på hjemmebane men skryter samtidig av Hasle-Lørens innsats i DnB Arena. - Jeg synes det er litt vanskelig for å sette ord på det men jeg synes vi har slitt litt i laget hvor kanskje ikke finner den tonen vi har hatt før. Samtidig er Hasle et bra lag hvor de er raske å skøyter og har en bedre puckkontroll enn de fleste andre lagene i serien, så jeg vil si at de er mest like oss selv, sier Haukali til Hockey4You etter kampen.


- Det er vel også bra at dere har fått konkurranse og viser at det er mulig for dere å tape kamper også?


- Ja, det vil jeg si. Man vil jo at nivået i Norge skal heve seg så det er kjempebra at Hasle er så bra og at vi kan møte de og spille jevne kamper.

Videre mener den 18-årige landslagsbacken at Hasle vant fortjent, spesielt kampen i går hvor det gikk til straffer.


- Det er selvfølgelig surt å tape på straffer men det var jo fullt fortjent at Hasle vant den kampen. Vi synes ikke selv at vi presterte så godt som vi burde ha gjort. I dag taper vi på personlige feil og de utnytter sjansene de får på det - det er de flinke på, sier hun.


- At dere taper to kamper på rad, det er ikke akkurat noe som er vanlig. Hvordan takler dere dette?


- Folk blir jo deppa selvfølgelig...eller kanskje ikke deppa men vi er jo ikke vant til å tape heller. Det virker som de fleste i laget får litt mer motivasjon til å stå på litt ekstra hardt til kampen i morgen og vise at vi er mye bedre enn vi har spilt så langt i helgen.


- Så det er ikke noe sjans for at dere taper tre på rad?


- Nei, det skal de ikke få lov til - vi skal i allefall gjøre jobben for at det ikke skal skje, avslutter Haukali.


Det som er klart er at klubbene i 1. divisjon har takket nei til å delta i sluttspillet og ønsker å gjøre ferdig i sin serie. Siden det kun er 6 klubber i Bambusa-ligaen så ville to klubber fra 1. divisjon bli invitert til å spille kvartfinale. Når det ikke skjer så er Stavanger og Hasle-Løren allerede klare for hver sin semifinale. Siden serien ikke blir spilt 30 kamper som planlagt for alle lag så vil det også i Bambusa-ligaen avgjøres på prosentvis beregning. Det gjør at 3. plassen som for øyeblikket Vålerenga ligger på, ligger an til å møte 6. plassen Storhamar i kvartfinale. Vinneren her møter trolig Hasle-Løren. Mens foreløpig Grüner og Wing på fjerde og femte møtes i den andre kvartfinalen og vinneren møter trolig Stavanger i den andre semifinalen. Semifinale og finale spilles i Grünerhallen 26. og 27. mars.

Comments


bottom of page