top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Hasle-Løren henter trenerduo fra Furuset: - Uryddig prosess

Oppdatert: 12. jun.

En ny trenerovergang har blitt et stridstema etter at Hasle-Løren skulle erstatte Kenneth Larsen i den mye omtalte overgangen til Lørenskog. Nå er Furuset kritiske til hvordan Hasle-Løren har hentet deres trener Gabriel Gervais på som var under kontrakt senest i forrige uke


Foto: H4Y


I går presenterte Hasle-Løren erstatteren til Kenneth Larsen som gikk til Løreskog den 26. mai og det er kanadenseren Gabriel Gervais som kommer senest fra Furuset i 2. divisjon. Med seg som assistent får han også med seg Bendik Løvbrøtte som også kommer fra Furuset, begge har hatt tilknytning til Hasle-Løren tidligere mens Gervais var i Ullensaker U18/U20 før han takket ja som A-lagstrener og U20-laget senest 19. april.


Men etter at Hasle-Løren kom på banen etter Kenneth Larsens overgang til Lørenskog har de altså hentet trenerduoen Gervais/Løvbrøtte fra Furuset mens de var under kontrakt kun for kort tid siden, skal man tro rapportene fra Furuset Forum er det en identisk sak som Hasle-Løren opplevde i forhold til Lørenskog for 14 dager siden.


Stjernen startet dominobrikkene

Men vi skal først spole tilbake til mars hvor Stjernen startet en kjedereaksjon som har pågått fram til nå i juni. Etter det Hockey4You erfarer var klubben i utgangspunktet enig med Fredrik Johansson om en fortsettelse men snudde på hælen når de fikk mulighet til å signere Lørenskogs Niklas Andresen. Nevnte Andresen var under kontrakt med Lørenskog som følgelig sa opp kontrakten med tre måneders oppsigelse, noe som Lørenskog naturligvis måtte akseptere.


Den 31. mars presenterte Stjernen sin nye trener for allmenheten og Andresen har fram til nå jobbet for Stjernen, gitt anbefalinger med å hente spillere til laget og uttalt seg til media i flere omganger ikledd Stjernen-klær mens han fortsatt er under kontrakt med Lørenskog og derav betaler lønnen til Andresen, får Hockey4You opplyst.Hockey4You skal gjennom kilder ha fått opplyst at Lørenskog i dette tilfellet skal ha vært kritiske til hvordan Stjernen har håndtert saken hvor de ikke tok kontakt med Lørenskog på forhånd med en trener som var under kontrakt samt at man fortsatt betaler lønnen til en som arbeider for de rødkledde per dags dato. Daglig leder Tore Haugum i Lørenskog ønsker ikke å kommentere Hockey4You sine opplysninger.


"Når det gjelder mitt forhold så har det ikke skjedd noe kritikkverdig"

Stjernen-trener Niklas Andresen erkjenner at disse sakene befinner seg i en gråsone men mener fortsatt at det er gjort riktig på en juridisk måte, spesielt i hans tilfelle med overgang til Fredrikstad-klubben.


- Det er ikke gjort noen feil, det er en gråsone som er i toppidrett. Jeg hadde en kontrakt på 2 år hvor jeg hadde en oppsigelse som jeg valgte å benytte meg av, sånn er det noen ganger i arbeidslivet. Lørenskog visste også at dette kunne skje og som klubb har de samme filosofi som med spillere vi tidligere har sendt av gårde. Man skal være stolt som klubb som utvikler både trenere og spillere.


Andresen fortsetter:


- Når det gjelder mitt forhold så har det ikke skjedd noe kritikkverdig. Jeg har forholdt med til kontrakten med Lørenskog og sagt opp slik den er beskrevet. Jeg kjenner ikke de andre sakene i detalj så de kan jeg ikke uttale meg noe om.- Forstår du klubbenes frustrasjon når disse sakene oppstår?


- Jeg skjønner at det er en kjip situasjon å havne i, men det er en del av gamet at folk bytter jobb. Vi mister spillere til større lag i ligaen også, det er kjedelig men sånn er gamet. Har man en oppsigelsestid i kontrakten sin så må man jo som arbeidsgiver være klar for at den kan bli benytta hvis det dukker opp noe bedre, sier han om sin egen Lørenskog-kontrakt.


- Men burde ikke klubbene ha bedre dialog med hverandre slik at denne misnøyen ikke oppstår?


- Selvfølgelig, bedre dialog kan alltid være bedre men det er trenere i Norge som ringer spillere for å fiske dem over til dem også, de snakker man ikke om. Det er jo enda verre for spillerne har ikke oppsigelsestid og det er en uskreven regel at man ikke skal gjøre det men det foregår, avslutter Stjernen-trener Niklas Andresen.


Lørenskog gjør det samme som Stjernen

Lørenskog måtte erstatte sin trener og valget falt da på sin tidligere trener Kenneth Larsen som på det tidspunktet var under kontrakt med Hasle-Løren som ble inngått mindre enn en måned i forkant. Sportssjef Kanwar Singh reagerte kraftig på at Lørenskog ikke tok kontakt med dem for å kunne avtale en trenerovergang mellom partene i stedet fikk han vite det gjennom Hockey4You.


Etter samtaler mellom partene beklaget Lørenskog deres opptreden i saken, klubbene kom fram til en enighet og ser i fremtiden på et mulig samarbeid med hverandre.Hasle-Løren kaprer trener-duoen til Furuset

Men så skjer det samme igjen når Hasle-Løren skal erstatte sin trener når de da går til Furuset for å hente både hovedtrener og assistenttrener i Gabriel Gervais og Bendik Løvbrøtte. Nevnte Gervais og Løvbrøtte ble presentert som Furusets nye trenerteam den 19. april før duoen sa opp sine kontrakter den 5. juni som følge av personlige årsaker. Kun én uke senere, den 11. juni ble begge trenerne presentert som Hasle-Lørens nye trenerteam."Gabriel er en fin hockeykompetent person. Vi ønsker å tilføre klubben ytterligere kompetanse og utvikling, og Gabriel sammen med Bendik vil bidra til det", sa sportssjef Morten Haglund til Furusets hjemmeside tilbake i april når signeringene var klare, nå er tonen helt annen etter at han fikk vite gjennom Hockey4You og sosiale medier at deres trenerteam hadde signert for Hasle-Løren.


- Det er ikke bra håndtert, spør du meg, sier Haglund til Hockey4You.


For trenerteamet hadde allerede begynt jobben i Furuset, presentert seg for spillerstallen og allerede hatt to istreninger med laget i Manglerudhallen før man etter kort tid ga beskjed om at man ikke lenger ønsket å være trener for Furuset av personlige årsaker.


- Jeg synes det har vært en uryddig prosess. "Gabe" (Gervais) tok kontakt med meg i forrige uke og fortalte at han ikke hadde anledning til å ta treneroppgaven allikevel som avtalt av forskjellige personlige årsaker. Da er det på en måte det vi har forholdt oss til, fortsetter han.


Gervais hadde en måneds oppsigelse men klubben valgte da å frita treneren fra arbeidsplikten med tanke på at man nå går inn i en sommermåned med lite aktivitet i klubben. Derfor var overraskelsen stor når dem da gjennom Hockey4You og sosiale medier fikk bekreftet at begge trenerne var klare for Hasle-Løren.


- Sånn sett så var det klart for at han kunne skrive under for Hasle-Løren i dag men allikvel så synes jeg dette er en veldig dårlig måte å drive på, både av trenerne som bytter klubber etter at de har skrevet under en avtale og i og for seg klubbene som egentlig ikke har noen dialog med hverandre, sier han.


Fikk en telefon fra Hasle-Løren

Haglund bekrefter å ha fått en telefon fra Hasle-Løren i går (mandag red. anm) med spørsmål treningskamper samt at de hadde hørt rykter om at trenerteamet deres hadde avsluttet kontraktene og spurte om en bekreftelse på dette, allikevel oppfattet han det ikke slik i samtalen at de ønsket å hente trenerteamet.


- Det er to ting som jeg mener burde ha vært håndtert bedre mot oss og det ene er at treneren er ærlig med sine hensikter og det samme er med klubbene, at Hasle-Løren tar kontakt, gjerne i forkant og at man er i dialog. Sportssjefen ringer oss i går (mandag red. anm) om treningskamper og i samtalen så sier han at han har hørt rykter om at treneren har sluttet hos oss og så er det egentlig det han egentlig er ute å fisker etter for det er ikke avtalt noen treningskamper, humrer Haglund om samtalen.


Han fortsetter:


- Og dagen etter har vedkommende skrevet under for dem, så jeg tror han bare ville klarere at alt var avklart med oss og ikke gå helt i fella her.


Furuset har valgt å ikke gå videre med saken og velger å slå seg til ro med den oppsigelsen som foreligger fra trenerteamet.


Hasle-Løren avfeier kritikken

I Løren Ishall er stemningen god etter å ha signert trenerteamet Gervais/Løvbrøtte og klubben uttaler følgende på sosiale medier:


"Vi er derfor svært stolte over å informere om at tidligere Haslespiller Gabriel "Gabe" Gervais har takket ja til rollen som ny hovedtrener. Gabe tar med seg sin tidligere assistent fra Ullensaker Bendik Løvbrøtte. Gabe har spillererfaring fra både hjemlandet Canada, i tillegg til Frankrike og senest i Hasle, hvor han la opp for bare noen år siden. I tiden etter spillerkarrieren har han jobbet som juniortrener i Ullensaker Flyers og startet sitt eget goodgamehockeyclub hvor han jobber med spillerutvikling av unge spillere."Sportssjef Kanwar Singh avfeier kritikken fra Furuset og mener de har fulgt reglene etter punkt og prikke med å signere trenere som var uten kontrakt med andre klubber.


De forteller videre at de ikke var i kontakt med trenerduoen før på mandag etter at de fikk bekreftelse fra Furuset at de var ferdig, deretter ble de presentert som nye Hasle-trenere på tirsdag.


- Jeg ringte sportslig leder i Furuset i går (mandag red. anm.) og fikk bekreftet at deres trenere var ferdig, så jeg skjønner ikke helt den at klubbene ikke kontakter hverandre. Vi snakket med "Gabe" i april men ble uaktuell når Kenneth Larsen kom på banen og vi har ikke snakket med han siden. Når vi da hørte rykter om at han var ferdig i Furuset så tok vi kontakt med klubben før vi kontaktet trener, dette var veldig viktig for oss før signerte "Gabe", sier Singh.


- Skjønner dere frustrasjonen til Furuset når de mister trenerteamet sitt i midten av juni?


- De mistet ikke en trener til oss men til markedet, så det er litt synd for dem. Kanskje dem ikke har noe bra å tilby rett og slett til lederen sin, jeg vet ikke hvorfor "Gabe" sluttet i Furuset. Det var ikke sånn at dem kom til oss, vi fikk vite at de var ledige på markedet så vi måtte gjøre det på den riktige måten og vi gjorde alt etter boka, mener jeg, sier Singh.Tidslinje for dominobrikkene mellom Stjernen, Lørenskog, Hasle-Løren og Furuset:


27. mars: Fredrik Johansson blir enig med Stjernen om å avslutte samarbeidet

31. mars: Niklas Andresen blir presentert son ny Stjernen-trener

19. april: Furuset signerer Gabriel Gervais og Bendik Løvbrøtte som trenere

30. april: Hasle-Løren presenterer Kenneth Larsen som sin nye hovedtrener

26. mai: Lørenskog presenterer Kenneth Larsen som sin nye hovedtrener

5. juni: Gabriel Gervais og Bendik Løvbrøtte sier opp kontrakten med Furuset

11. juni: Gabriel Gervais og Bendik Løvbrøtte presenteres som nytt trenerteam i Hasle-Løren

コメント


bottom of page