top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Hasle-Løren: - Det er ikke flust av norske spillere i omløp

Hasle-Løren kompletterer backrekka med latviske Ralfs Litaunieks fra Haugesund men assisterende trener Magnus Færøy innrømmer at det er lite norske spillere å velge mellom

Foto: H4Y / OCN


Hasle-Løren har valgt å hente inn latviske Ralfs Litaunieks fra Haugesund som sin siste back for sesongen og står nå med 7 backer i stallen etter at Raymond Sørensen er omskolert til løper. I utgangspunktet har klubben brukt opp sin utenlandskvote (6 stk. for 22/23-ses) med finske Tuomas Pekkonen og svenskene Philip Larsson, Rasmus Forsberg, Ludwig Wirtoft, Pelle Lidström og keeperen Victor Petterson. Men Litaunieks har spilt i aldersbestemte lag i de siste 5 sesongene slik at 19-åringen går utenfor utenlandskvote og akkurat det er Magus Færøy glad for slik at de både får plass til spilleren i laget men også at det er lite norske spillere å plukke av i markedet.

- Det er ikke til å stikke under en stol at det er flust av norske spillere i omløp, tvert om. I tillegg er det nok av konkurranse i Oslo-området. Men vi har samarbeidsavtalen med Frisk og har en god dialog med dem å bruke U20-spillere derfra, sier assisterende trener Færøy på spørsmål om spillerstallen.


Men Færøy er ikke bekymret for klubbens posisjon av den grunn og fremhever at de ved sesongstart vil stille med 4. rekker selv om det har vært B-preget lag i oppkjøringskampene. - Det har vært en del på try-out hos oss i tillegg til at vi har vel hatt nærmere 8 mann borte som følge av skader, skole og jobb. Tar vi vekk de på tryout så skal vi ha 4. rekker godt og vel men utfordringa kommer selvfølgelig hvis vi får mye skader og det har vi vært litt prega av nå i starten av sesongen, man er alltid litt sårbar der.


- Derfor har vi avtalen med Frisk også så hvis det skjer så har man kanskje noen spillere å ta av der, sier han.

Laget hans har tapt alle sine oppkjøringskamper og har manglet storscoreren Philip Larsson i to av kampene samt Rasmus Forsberg som kun har spilt en kamp mot Furuset. Her har kampene variert til å spille jevnt med Lørenskog og Gjøvik til å få grisejuling av Furuset i den siste kampen der hvor de tapte 6-0. Men Færøy trekker allikevel frem keeper Victor Kilefors-Petterson som en positiv overraskelse så langt.


- Hvordan resultatene blir er ikke så viktig for oss men at vi får sett de nye spillerne våre som vi har henta inn på kontrakt og de på tryout om hvordan de klarer seg på seniornivå. Jeg føler at de treningsmatcha vi har hatt har vært fine for å kunne se det. Vi veit at vi ruller på litt få folk men klarer allikevel å holde en struktur i laget. Vi har sett at vi kommer til å få en keeper som kommer til å ta mange poeng for oss i år, sier Færøy.


- Du er positiv overraska?


- Jaja, vi har sett det på trening. Vi har visst hvilket nivå han har. Han har noen tv-redninger ut av en annen verden på hver eneste trening. Han hadde i overkant av 94 % (49 redninger) i kampen mot Gjøvik, med relativt nytt lag og begrenset tid med å bli kjent med backene og systemet - så kan man ikke være noe annet enn jævla fornøyd med det, sier en energisk Færøy om keeper-signeringen Victor Kilefors-Petterson.


Ambisjon om topp 4 plassering men stikker fingeren i jorda

Klubben har ikke vært blant de fire beste siden 18/19-sesongen og i covid-sesongene har det blitt en 7. plass og to 6. plasser. Selv påpeker Færøy at de har ambisjoner om topp 4 men innser at de ikke er der nå.

- Vi har jo selvfølgelig en ambisjon på generelt grunnlag å havne på topp 4 og så må vi også stikke fingeren litt i jorda i forhold til tidligere sesonger også men det er der vi ønsker å komme. Men vi er avhengig å få på plass en form i det laget vi har nå og få på plass et par brikker til. Og så er målet å være helt ute av den situasjonen vi havnet i fjor hvor vi slapp inn alt for mange mål. Jeg tror vi scora 5 mål mot Gjøvik og tapte, da vinner du ikke mange hockeymatcher i løpet av en sesong, forteller assisterende treneren og legger til:


- Bare den biten der har sett bedre ut så langt i år (2 første treningskampene red. anm) og så håper jeg måla kommer fremover når vi har Larsson og Forsberg på plass, og at vi fortsetter å forsvare oss sånn som vi har begynt å gjøre i år, sier han.


- Hvordan ser dere på konkurransesituasjonen på klubbene rundt dere som for eksempel Furuset?

- Dem har selvfølgelig fått inn mange bra spillere fra Lørenskog og så hadde de den beste løperrekka kanskje i ligaen i fjor også da som er helt borte så hvordan den pluss/minusen der blir til slutt blir litt spennende å se. Men det er ingen tvil om at konkurransen blir beinhard og det er fryktelig hard kamp om spillerne.


- Vil man kunne si at ligaen har blitt jevnere og bedre totalt sett med tanke på hvilke spillere som har kommet til ligaen?


- Ja, jevnere håper og tror jeg at det blir. Den "gapen" fra bunn 2-3 og oppover kan bli litt mindre, det tror jeg kan være en fordel for alle. Da betyr alle matcha litt mer, avslutter Færøy.


Kampfoto i saken: Dan Kenneth Reinli

Comments


bottom of page