top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Hasle-Løren blir Emil Vellans neste stopp: - Virker som en utrolig kul greie

Emil Vellan melder overgang fra Frisk Asker og går til Hasle-Løren til høsten. Nå ser han fram til å ta opp hansken med å konkurrere om plasser i nybyggingen av den ærverdige klubben

Foto: Erling Schjølberg


Emil Vellan har i dag signert for Hasle-Løren i 1. divisjon og følger dermed lagkompisen Audun Caple den samme veien som ble klar i helgen. Vellan kommer fra Frisk Asker og spilte for U20-laget under hele sesongen og fikk med seg 32 kamper og 25 poeng.


- Det virker som en utrolig kul greie. De gjorde det ikke så bra i sesongen som var men av det jeg har hørt så prøver de på en måte å bygge opp et nytt lag og bruke mye unge spillere. Så det var det som var attraktivt, sier Vellan etter at overgangen ble klart i dag.


Han skjønte tidlig at det ikke ville bli noen kontrakt i Frisk Askers A-lag og valgte derfor å se seg etter andre alternativer. Hasle-trener Jan Asplund har han hatt tidligere når treneren var i U18-laget til Frisk.


- Jeg spilte for han når jeg var på U16-laget når han var på U18-laget. Jeg spilte en del for han da og vi vant jo bronse det året siden det ikke ble noe sluttspill som følge av korona, sier han.


Les også: Hasle-keeperen fortsetter: - Jeg har trua på denne klubben

Les også: Ny svensk trener på plass i Hasle-Løren - Jan Asplund (66) skal lede klubben med blanke ark


Og nå gleder han seg til å følge med lagkompisen Audun cape med over til Hasle-Løren.

- Det gleder jeg med veldig til. Vi har spilt sammen siden U10 på Jutul og byttet til Frisk U15 frem til i dag. Han signerte for Hasle og jeg hadde tenkt til å dra til Trondheim for å studere men valgte å ta en friår hjemme og da var Hasle veldig attraktivt, sier Vellan.


Den 1,88 høye spilleren beskriver seg selv som liker å bruke fysikken sin i tette kamper og fikk en kamp for A-laget til Frisk Asker forrige sesong i 0-6 tapet mot Storhamar i CC Amfi i den siste serierunden.


Forberedt på at det kan ta litt tid

Styreleder Magnus Færøy er fornøyd med å få på plass 18-åringen fra Frisk Asker, den andre i rekken og med det komponerer et svært ungt lag til høsten.


- Vi har jo en god dialog med Frisk og vi kjenner jo en del folk der og dette er spillere som ønsker å utvikle seg på seniornivå. For Emils del så hadde han planer om å dra til Trondheim men valgte å bli i Oslo så passet det bra med Hasle, sier Færøy og fortsetter:

- Han er en spiller som er defensiv og som kanskje var den største styrken hans i fjor. Han er god til å orientere seg i egen sone, posisjonerer seg riktig og det tyder på et godt hockeyhode. Det er sånne ting som kanskje ikke er så lett å lære seg men mer instinkter man kanskje har og det er sånne spillertyper vi trenger for å være sterkere i defensiv sone.


- Det er ikke så mange igjen i den gamle stammen og dere gjennomfører en "rebuild" med mange unge spillere, hva kan du si om det?


- Det blir på mange måter et nytt lag og det er det som er tanken. Vi skjønte jo allerede i fjor at det var mange spillere som kom til å gi seg og at vi egentlig ønsker å starte helt på nytt. Vi har prøvd på det samme i flere år på rad og det er begrenset hvor mye man kan prøve på det samme og forvente et annet resultat.


- Da er det spennende å kunne gi de unge og framtiden i norsk hockey en sjanse på seniornivå. Det gjelder bare å få litt struktur og den rutinen vi har belaget oss på tidligere blir litt borte så det blir desto viktigere å få et grunnspill som vi må få alle inn i. vi er forberedt på at det kan ta lit tid inn i sesongen før alt dietter men det er prisen man må betale for å sette sammen helt nytt lag, sier Færøy.


Halse-Løren sitter med tre importer i dag hvor keeper Lubys som den første signeringen i tillegg til unge Harald Heino og Johan Albert. Nå jobbes det med å få fylle kvota med ytterligere tre importer som har erfaring og gjerne i midten av 20-åra eller eldre til å bære det unge laget.


- Ja, det er vel planen. Det blir det som blir tanken at vi har en ung norsk stamme i laget og så må vi få inn noen importer som har litt mer rutine.


Det er ventet at det unge Hasle-laget foreløpig skal kjempe med Bergen og Ski Ishockey om 6. til 8. plass og Færøy forteller at den kortsiktige ambisjonen er å unngå nedrykkskvaliken.


- Ja, det er målet for den første sesongen. Planene etter det er å bygge på det samme laget og få en litt mer kontinuitet fra år til år slik at vi kan være med å kjempe om topp 4 de neste årene, avslutter han.


Alle bilder fra Frisk Asker: Erling Schølberg


Følg vår 1. divisjon-tracker der hvor man finner kontraktsoversikten til alle klubbene hos Hockey4You


Statistikk Emil Vellan:bottom of page