top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Hasle-Løren blir Emil Vellans neste stopp: - Virker som en utrolig kul greie

Emil Vellan melder overgang fra Frisk Asker og går til Hasle-Løren til høsten. Nå ser han fram til å ta opp hansken med å konkurrere om plasser i nybyggingen av den ærverdige klubben

Foto: Erling Schjølberg


Emil Vellan har i dag signert for Hasle-Løren i 1. divisjon og følger dermed lagkompisen Audun Caple den samme veien som ble klar i helgen. Vellan kommer fra Frisk Asker og spilte for U20-laget under hele sesongen og fikk med seg 32 kamper og 25 poeng.


- Det virker som en utrolig kul greie. De gjorde det ikke så bra i sesongen som var men av det jeg har hørt så prøver de på en måte å bygge opp et nytt lag og bruke mye unge spillere. Så det var det som var attraktivt, sier Vellan etter at overgangen ble klart i dag.


Han skjønte tidlig at det ikke ville bli noen kontrakt i Frisk Askers A-lag og valgte derfor å se seg etter andre alternativer. Hasle-trener Jan Asplund har han hatt tidligere når treneren var i U18-laget til Frisk.


- Jeg spilte for han når jeg var på U16-laget når han var på U18-laget. Jeg spilte en del for han da og vi vant jo bronse det året siden det ikke ble noe sluttspill som følge av korona, sier han.Og nå gleder han seg til å følge med lagkompisen Audun cape med over til Hasle-Løren.

- Det gleder jeg med veldig til. Vi har spilt sammen siden U10 på Jutul og byttet til Frisk U15 frem til i dag. Han signerte for Hasle og jeg hadde tenkt til å dra til Trondheim for å studere men valgte å ta en friår hjemme og da var Hasle veldig attraktivt, sier Vellan.


Den 1,88 høye spilleren beskriver seg selv som liker å bruke fysikken sin i tette kamper og fikk en kamp for A-laget til Frisk Asker forrige sesong i 0-6 tapet mot Storhamar i CC Amfi i den siste serierunden.


Forberedt på at det kan ta litt tid

Styreleder Magnus Færøy er fornøyd med å få på plass 18-åringen fra Frisk Asker, den andre i rekken og med det komponerer et svært ungt lag til høsten.


- Vi har jo en god dialog med Frisk og vi kjenner jo en del folk der og dette er spillere som ønsker å utvikle seg på seniornivå. For Emils del så hadde han planer om å dra til Trondheim men valgte å bli i Oslo så passet det bra med Hasle, sier Færøy og fortsetter:

- Han er en spiller som er defensiv og som kanskje var den største styrken hans i fjor. Han er god til å orientere seg i egen sone, posisjonerer seg riktig og det tyder på et godt hockeyhode. Det er sånne ting som kanskje ikke er så lett å lære seg men mer instinkter man kanskje har og det er sånne spillertyper vi trenger for å være sterkere i defensiv sone.


- Det er ikke så mange igjen i den gamle stammen og dere gjennomfører en "rebuild" med mange unge spillere, hva kan du si om det?


- Det blir på mange måter et nytt lag og det er det som er tanken. Vi skjønte jo allerede i fjor at det var mange spillere som kom til å gi seg og at vi egentlig ønsker å starte helt på nytt. Vi har prøvd på det samme i flere år på rad og det er begrenset hvor mye man kan prøve på det samme og forvente et annet resultat.


- Da er det spennende å kunne gi de unge og framtiden i norsk hockey en sjanse på seniornivå. Det gjelder bare å få litt struktur og den rutinen vi har belaget oss på tidligere blir litt borte så det blir desto viktigere å få et grunnspill som vi må få alle inn i. vi er forberedt på at det kan ta lit tid inn i sesongen før alt dietter men det er prisen man må betale for å sette sammen helt nytt lag, sier Færøy.


Halse-Løren sitter med tre importer i dag hvor keeper Lubys som den første signeringen i tillegg til unge Harald Heino og Johan Albert. Nå jobbes det med å få fylle kvota med ytterligere tre importer som har erfaring og gjerne i midten av 20-åra eller eldre til å bære det unge laget.


- Ja, det er vel planen. Det blir det som blir tanken at vi har en ung norsk stamme i laget og så må vi få inn noen importer som har litt mer rutine.


Det er ventet at det unge Hasle-laget foreløpig skal kjempe med Bergen og Ski Ishockey om 6. til 8. plass og Færøy forteller at den kortsiktige ambisjonen er å unngå nedrykkskvaliken.


- Ja, det er målet for den første sesongen. Planene etter det er å bygge på det samme laget og få en litt mer kontinuitet fra år til år slik at vi kan være med å kjempe om topp 4 de neste årene, avslutter han.


Alle bilder fra Frisk Asker: Erling SchølbergStatistikk Emil Vellan:Comments


bottom of page