top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Hasle-keeperen fortsetter: - Jeg har trua på denne klubben

Oppdatert: 29. mai 2023

I går signerte Hasle-keeper Laurynas Lubys for neste sesong med opsjon for ytterligere sesong i den røde drakta. Nå gleder han seg til å spille under ny trener og nye muligheter til høsten

Foto: H4Y / OCN


Litaueren kom på tampen av sesongen til Hasle-Løren for å erstatte Victor Kilefors Petersson som dro hjem til Sverige. 22-åringen startet sesongen i Lørenskog og hadde en fremragende prestasjon i klubben hvor var med på klubbens medgang når det gikk som best og endte med solide 92,7% før ferden gikk videre til Hasle-Løren.


Nå har Laurynas Lubys valgt å forlenge med Oslo-klubben med opsjon på ytterligere en sesong og det er noe litaueren ser fram til.


- Det har kommet en ny coach inn i laget og de tror at neste sesong kommer til å bli mye bedre enn den forrige og jeg tror det er store planer på gang. De vil definitivt ikke være det laget som er på sisteplass og vi skal gjøre så godt vi kan for å komme høyest mulig på tabellen. Det er noe jeg har lyst til å være med på slik at man kan nå det målet, det er derfor jeg har signert for dem fordi jeg har trua på denne klubben, sier Lubys om forlengelsen.


Han fortsetter:


- I tillegg har jeg fått med meg at de står litt sterkere økonomisk også slik at jeg tror vi kan få inn noen gode spillere og være mer konkurransedyktige enn man har vært tidligere.


Lubys startet forrige sesong i Lørenskog og spilte annenfiolin bak førestekeeper Theo Rooseboom de Vries mye av sesongen. Allikevel ble det noen kamper og han skuffet ikke i medgangen Lørenskog hadde i en periode. Allikevel valgte klubben å satse på nykommeren Mats Knutsen som kom fra Vålerenga som gjorde at Lubys forlot klubben.


- Jeg synes forrige sesong var litt rotete. Det var litt synd at jeg ikke fikk fortsette i Lørenskog, jeg hadde gjerne blitt der og blitt med dem videre opp til Eliteserien. Men samtidig er jeg også fornøyd med å hjelpe Hasle-Løren med å bli i 1. divisjon. Alt i alt vil jeg si at første halvdel var en liten nedtur mens den andre halvdelen var en opptur for min del, forteller litaueren.Men det var ikke uten drama når han kom til Hasle-Løren fordi overgangen ble ikke registrert på riktig måte hos Norges Ishockeyforbund. Det gjorde at klubben i utgangspunktet tapte fire kamper på papiret og fikk kr 6000,- i bot. Etter anke fra klubben beholdt de den viktige seieren mot blant annet Narvik. Hovedpersonen selv synes det ikke var noe hyggelig å havne midt i overgangsrotet mellom klubb og forbund.

- Det var jo selvfølgelig rart, jeg har ikke alle detaljene for jeg er jo bare en spiller og fikser ikke noe av de tingene der. Men jeg hørte at det var feil fra begge sider så det var derfor det ble en misforståelse men når alt kom til alt så gikk det i orden. Det er ting som kan skje men det var ikke noe hyggelig at det gikk utover Hasle-Løren rett før nedrykkskvaliken, forteller keeperen.


Og Lubys ble også en av nøkkelspillerne i kvaliken også Gjøvik som endte ikke helt uten drama etter at han ble skadet og måtte reise på sykehus etter å ha fått en hjernerystelse.


- I den andre kampen i den andre perioden så var det en krasj foran målet og jeg fikk en hjernerystelse. Legen sa at jeg kunne fortsette men anbefalte det ikke. Men før jeg kom til Hasle så lovte jeg dem at vi skulle overleve kvaliken og ville gjøre alt jeg kunne for å hjelpe dem så jeg fortsatte å spille den siste perioden også. Jeg trodde jeg skulle klare det men måtte til slut gi meg når jeg følte meg dårlig, sier Lubys som dro på sykehus dagen etter for en sjekk og er i dag 100 % frisk.


Nå er altså keeperen klar for Hasle-Løren neste sesong med opsjon for ytterligere en sesong.Statistikk Laurynas Lubys:Comments


bottom of page