top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Håkon Vaglen trolig med sjokk-retur til Comet

Oppdatert: 9. jun. 2023

Håkon Vaglen valgte for en drøy måned siden å terminere langttidskontrakten med Comet og signere for Narvik til høsten i det som på langt nær kan kalles en av de store overgangene i 1. divisjon denne sommeren. Nå ser det ut til at Vaglen allikevel ikke blir Narvik-spiller og fortsetter som spiller i grønt i følge Hockey4You sine kilder

Foto: Sofie Alexandra Kitterød


Det var for en drøy måned siden at Håkon Vaglen svært overraskende valgte å terminere langtidskontrakten han hadde med moderklubben for å prøve nye utfordringer. Den gangen falt valget på Narvik og gjenforening med sin tidligere trener Fredrik Glader i det som kan kalles for en av de store overgangene i 1. divisjon denne sommeren.


Men i ettertid har det skjedd mye i Halden der hvor klubben i hans hjerte fikk tilbud om å spille i Eliteserien etter at Manglerud mistet lisensen. Hockey4You får opplyst fra kilder at Vaglen angivelig benytter seg av en klausul og velger å fortsette i Comet der hvor han selvsagt er velkommen. Dette skal allerede være klart i følge de samme kildene. Når Vaglen signerte 4-års kontrakten i 2021 med moderklubben uttrykte han et brennende ønske om å rykke opp i den grønne trøya.

"Jeg signerer langtidskontrakt, fordi jeg har et brennende ønske om å rykke opp. Nå kommer det et generasjonsskifte, jeg ønsker å være en markant og tydelig leder i dette skiftet. Jeg skal sette standarden nå, og jobbe på. Neste sesong blir nok litt gjenoppbygging og det er viktig med kontinuitet nå, det er derfor jeg signerer lenger", sa en stolt Vaglen når kontrakten var signert tilbake i 2021.


Skuffelsen skal da ha vært enorm hos 25-åringen når Comet ikke klarte opprykket etter å ha tapt for Lørenskog på hjemmebane med et måls margin. Han innrømmet at han gråt i to timer i strekk etter tapet.


- I voksen alder etter tenårene så har jeg knapt gjort det men etter den kampen så gråt jeg i to timer i strekk etter at vi tapte den kampen. Det begynte 30 sekunder før sluttsignalet og tenkte at dette går faen ikke, så den var utrolig tung. Det har vært vanskelig å bearbeide den skuffelsen lenge men hadde vi rykka opp så hadde jeg garantert blitt, sa han til Hockey4You etter at det ble klart at han skulle forlate Comet.I mellomtiden har Comet rykka opp til Eliteserien som følge av at Manglerud Star har blitt kasta ut av ligaen og med det har forutsetningene endret seg. Samtidig har Hockey4You fått opplyst at Vaglen skal ha uventet fått plass på en viktig studieplass i Halden som skal ha endret situasjonen betydelig for 25-åringen.


Etter det Hockey4You har fått opplyst skal Vaglen angivelig ha en klausul i kontrakten hos Narvik ved at han kan forlate klubben for spill i Eliteserien og det er denne som trolig nå benyttes for å kunne bli med moderklubben opp i det gode selskap.


Verken Håkon Vaglen eller daglig leder Thorbjørn Danielsen i Comet har besvart på våre henvendelser rundt Vaglen-retur til Comet.


I Narvik benekter sportssjef Martin Persson at Vaglen er på vei til Comet.


- Per i dag er han vår spiller, sier Persson kort til Hockey4You.


Akkurat nå er det krystallkule

Hovedtrener Leif Carlsson stiller seg uforstående til at Vaglen skal returnere til Comet med det første og har ikke hatt kontakt med spilleren selv.

- Jeg har planlagt uten han men Håkon er en Comet-gutt og skulle han ha interesse med å komme tilbake så må jeg først prate med han for å høre hva som gjelder og hvordan han har tenkt å komme ut av kontrakten han har inngått med Narvik. Jeg kjenner ikke detaljene i den kontrakten så akkurat nå er det ingenting som er klart eller aktuelt for å si det sånn, sier Comet-treneren og fortsetter videre:


- Jeg har dessverre ingen bedre svar å gi deg for dette er ny informasjon for meg.


Vaglen er umåtelig populær innad og rundt klubben for blant annet sin oppofrende spillestil og sitt store hjerte for Comet som en vaskeekte haldenser. Sammen med kaptein Herman Kopperud er de blitt kjent for å være klubbens DNA og en av de viktigste spillerene med å få Comet tilbake til toppen av norsk hockey.


Nå er klubben tilbake i toppen av norsk hockey for første gang på 14 år og det er duket for heftige lokaloppgjør mot både Stjernen og Sparta til høsten med fulle tribuner i tre Østfold-byer.


- Han vil jo så klart være med på det, sier en kilde til Hockey4You.


Leif Carlsson mener det er interessant hvis Vaglen allikevel velger å bli i Halden.


- Jeg må understreke at jeg har ikke snakket med han personlig så jeg vet faktisk ikke men skulle han adressere at han vil komme tilbake og ikke flytte til Narvik så må vi jo titte på det og om vi har muligheter. Han er en Comet-gutt og når det ble som det ble så hadde vært fantastisk om han kunne være med på den reisen som han har kriget for i så mange år, men akkurat nå er det krystallkule, sier "Leffe" Carlsson.


Alle foto Håkon Vaglen: Sofie Alexandra Kitterød

Comments


bottom of page