top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Håkon Nilsen lånes ut til Slavia Praha

Den unge norske backen har fått 7 kamper for det tsjekkiske laget Rytiri Kladno før han ble lånt ut til et skaderammet HC Slavia Praha i Chance liga som er under toppdivisjonen Extraliga

Foto: Roman Mares / Rytiri Kladno


En farmerklubb-avtale har gjort til at Håkon Nilsen kan spille for den gamle storklubben HC Slavia Praha i tillegg til Kladno.

Klubben fra hovedstaden i Tsjekkia er en klubb med lang historie og var med i Champions Hockey League i 2008 og har vunnet Extraliga to ganger i 2003 og 2008. Siden 2015 har klubben spilt på nest øverste nivå og ligger for øyeblikket på 3. plass.

Kladno har hatt det tøft resultatmessig de første kampene og ligger nest sist i ligaen. Nilsen er litt inn og ut av laget avhengig av skader men har fått 7 kamper så langt for Extraliga-laget med gjennomsnittlig spilletid på 9 minutter som 6. og 7. back.


- Jeg har ikke fått spilt så mye her så jeg mister kondisjonen min så det er litt av det at jeg kan få spilt litt og få opp kondisen så jeg er klar for Kladno.


- Først og fremst, hvordan har det gått i Kladno?


- Ja, vi har jo vunnet et par kamper da. Det er ganske tett men har ikke vært så heldig med dømmingen i det siste og fått mye utvisninger men vi har klart å fått en del kamper til overtid bare de siste kampene, det har vel gått okei, forteller Nilsen.

I Norge har det blitt åpnet for publikum hvor folk flest feiret med å gå på byen, Nilsen forteller om samme tilstander i Tsjekkia hvor de spilte borte mot topplaget Dynamo Pardubice så var det helt utsolgt med tett opp mot 10 000 på tribunen.


- Ja, det var skikkelig kult. Det var helt sinnsyk stemning som man drømmer og elsker å spille for. Det gjør ingenting om at man er bortelaget, det er enda kult å komme ut, det var helt solgt ut og ikke et åpent sete på tribunen. Når Pardubice scora så var det som taket eksploderte, det var helt sjukt.

Foto: Ladislav Adámek / HC Dynamo Det var god stemning når Håkon Nilsen og Kladno møtte Pardubice på bortebane med opp mot 10 000 tilskuere på tribunen


Kladno ønsket at Håkon Nilsen skulle spille for Slavia Praha i tillegg, 23-åringen bor på hotell i Jagrs hjemmeby men det er ikke mer enn 30-40 minutter inn til Praha og dermed kort reisevei til Slavia Praha. Når da laget i tillegg slet med skader så var det ikke noe problem å sende Nilsen til laget for å gi ham mer spilletid.


- Jagr kom til meg og sa at de trengte en back og at jeg kom til å få mye spilletid der samtidig som jeg kunne få litt tid til å bli bedre på, forteller han videre.I utgangspunktet har hovedstadsklubben gjort det bra på nest øverste nivå og Nilsen kom rett inn i feiringen av 120-års jubileet med retrokamp og hyllest av helter fra 70-tallet.

Dog tapte de kampen 3-7 men Nilsen endte selv om med +1 som back i kampen og var fornøyd med egen prestasjon.


- Jeg visste ikke så mye om dette før jeg kom til klubben og så brått var det en "retro-night" og det var ganske kult det også hvor vi hadde gammeldagse og enkle drakter som jeg synes var veldig kule. Det var okey i den første kampen for meg, noen ganger tar det litt tid og det var litt annerledes å spille her kontra i Kladno. I den øverste ligaen er det veldig system mens i Slavia var det mer "run & gun" som jeg ikke var helt klar for, avslutter Nilsen.


Håkon Nilsen har omtrent en måned igjen av sin kontrakt i Tsjekkia og forteller at han foreløpig ikke har snakket med Kladno om forlengelse av avtalen.


Foto: Roman Mares / Rytiri Kladno

Comments


bottom of page