top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Grüner vinner 4-1 over Lørenskog etter en solid førsteperiode

Oppdatert: 2. okt. 2021

En kamp som var preget av mye utvisninger men hvor Grüner slo Lørenskog for andre gang på to dager

Foto: Mathias Dulsrud


Lagene møttes for to dager siden i Grünerhallen hvor hjemmelaget gikk av med seieren 3-2. Dette var Lørenskogs første tap i treningskampene etter seire over Furuset, Hasle-Løren, Gjøvik og Comet.

For laget fra Fjordkraft-ligaen hadde to seire mot Manglerud og nevnte Lørenskog samt to tap mot Manglerud i kamp nr. 2 og Vålerenga.


Grüner sjokkstartet dagens kamp og ledet 3-0 før det hadde gått 3 minutter. Først ved Mathias Brenne Halvorsen som med en flott scoring satte 1-0 helt oppe i krysset etter å ha kommet alene med keeper etter 58 sekunder, videre Sander Frøberg med 2-0 etter 01:24 og til slutt Marius Hansen med 3-0 etter 02:34 i spill 4 mot 4. Da tok Lørenskog-trener Niklas Andresen timeout.

Det så ut til å ha en effekt for Lørenskog våknet og kom mye mer inn i kampen og skapte flere store sjanser underveis. Det skulle betale seg, for i powerplay skulle Sebastian Johansen score fra backposisjon med skudd fra blå, 1-3 etter pasning fra Patrik Vaakanainen på tiden 17:02. Perioden var preget av mye utvisninger men ebber ut med 1-3 til Grüner og skuddene 8-7 til hjemmelaget.


Andre periode starter med en rekke utvisninger til Grüner som gjør at Lørenskog får satt et enormt press. En god keeper i Quentin Papillon holder buret rent slik at bortelaget klarer å ri av utvisningene med både en og to mann mindre på isen. Etter halvspilt periode ledet Lørenskog skuddstatistikken med hele 12-0. Med hele seks utvisninger til Grüner i perioden gjorde at bortelaget hadde lite å stille opp med annet enn noen få sporadiske muligheter mens Lørenskog på den andre siden ikke klarte å utnytte overtallspillene sine. Lørenskog vinner skuddene 16-4 i perioden.


Utvisningene fortsatte å prege også denne kampen uten at lagene klarte å omsette disse mulighetene til mål. Lørenskog jaktet scoringer mens Grüner forsvarte seg godt. I tillegg til at banens bestemann i Quentin Papillon sørget for å holde bortelaget inne i kampen med flere fantastiske inngrep i kampen og vil nok være en mann laget må lene seg til når seriespillet starter. Kampen ender 4-1 til Grüner etter at Mathias Brenne Halvorsen satte pucken i åpen kasse på slutten og som et resultat av en meget god førsteperiode. Skuddene ender 32-20 i Lørenskogs favør.

Mattias Brenne Halvorsen kommer fra Vålerenga U21 denne sesongen etter å ha gått alle gradene i Sparta. I dagens kamp gjorde han to mål og en assist og er fornøyd med å ha kommet til Grüner.


- Når muligheten dukket opp for å kunne komme til Grüner så var det ikke noe å lure på egentlig. De har vært klare på at de er en klubb med lite økonomiske ressurser men at de vil få fram unge spillere og da ble det naturlig for meg å kunne komme til dem, her vil jeg få spilletid, forteller Halvorsen til Hockey4You og fortsetter:

Det er kanskje sånn at jeg kunne ha spilt andre steder og tjent mer penger i 1. divisjon men allikevel har jeg alltid tenkt hvilket sted jeg kan utvikle meg best mulig, dessuten har jeg flyttet til Oslo og studerer så da passer denne klubben meg veldig godt.


Sarpingen kan fortelle at det har vært en god oppkjøring i Grüner-laget og at det er kamp om plassene i laget. Det unge Grüner-laget er spådd langt ned på tabellen denne sesongen og det er også Halvorsen innforstått med.

- Jeg tror sesongen kan bli veldig morsom men alle må spille seg inn på laget her, oppstarten av sesongen så veldig bra ut men fikk en veldig dårlig periode og da særlig den 0-4 matchen mot Manglerud, da nådde vi bunnivået ganske bra der men gjorde en bra kamp mot Lørenskog i den første kampen. Det er en kamp jeg følte vi dominerte selv om vi vant bare med et mål, forteller han.

Han tror videre at Lørenskog blir en av de sterkeste lagene denne sesongen og er favoritter til å rykke opp til Fjordkraft-ligaen neste sesong.

- Altså Lørenskog har et sterkt lag dem og jeg tror at dem kommer til å rykke opp med det laget de har i dag. Dem må kanskje få til å flyte litt bedre, de gir oss en god match men det er også vanskelig for oss når vi får så mange utvisninger og dommerne legger lista så høyt som de gjør.

20-åringen er imponert over det nye franske tilskuddet i ligaen og som holdt dem inne i dagen kamp. Quentin Papillon kom fra Mulhouse i den franske ligaen tidligere i sommer og var banens beste i dagens kamp.


- Han er ekstremt dyktig og det er en grunn til at han er med på OL-kval for Frankrike og har gjort det bra for nærmest lignende klubber som Grüner. Han kommer til å redde mange matcher for oss i sånne kamper som kanskje vipper litt. Det starter bakerst og når han er såpass solid så blir det betryggende over hele linja, da trenger vi ikke å stresse og jage like mye, avslutter han.


En annen spiller som har fått prøve seg for Lørenskog i treningskampene er 16-årige Petter Vesterheim som er sønn av den tidligere spilleren Stig Vesterheim. Faren er mest kjent for sine sesonger i Sparta og Frisk Asker på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet.

16-åringen spiller til daglig i U20-laget til Lørenskog og har fått sjansen til å vise seg fram på A-laget i oppkjøringen.

- Jeg prøver jo å få så mange matcher som mulig men hovedfokuset er på U20. Vi har et ganske ungt lag der så jeg legger ikke merke til så mye på aldersforskjellen. Det er selvfølgelig kult å få prøve seg på A-laget, jeg merker at det går litt fortere enn på U20-treningene men jeg føler at jeg klarer å henge greit med, forteller Vesterheim.


Han forteller videre at han er født og oppvokst i Lørenskog og stortrives i klubben. Unggutten hadde en god sesong for U21-laget forrige sesong med 12 poeng på 12 kamper men håper at han får noen muligheter på A-laget underveis.

- Det spørs jo hvordan jeg gjør det på U20 men jeg ønsker å få så mange muligheter som mulig. Hvis jeg presterer når det kommer noen muligheter så får jeg sikkert enda flere muligheter, avslutter Vesterheim.


I den andre treningskampen i Trondheim så vinner Narvik stort igjen for andre kamp på rad med 9-4 over Nidaros. Kampen i går endte 8-3.


Lørenskog og Narvik møtes til treningskamp lørdag 18. september kl. 13.00.

Comments


bottom of page