top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Grüner signerer Markus Mikkelsen fra Comet: - Vil spille i 1. divisjon

Kort tid etter at Markus Aas-Eng Mikkelsen ble løst fra kontrakten i Comet, snappet Grüner han opp som den 8. og siste backen til klubben

Foto: Kjetil Olsen Vethe


Etter to sesonger i Storhamar som var preget for det meste av skader, skulle Markus Aas-Eng Mikkelsen reise kjerringa ´med nye impulser i Stjernen. I begynnelsen av sesongen fikk 23-åringen mye tillit og fikk spille relativt mye for Fredrikstad-klubben men fra romjulen og ut sesongen skjedde det noe. Spilletiden ble svært begrenset og han spilte kun fem av de resterende 18 kampene av sesongen, hvor av tre av dem var med lite spilletid. I sluttspillet ble han en ubenyttet spiller gjennom hele kvartfinaleserien mot Sparta.


Han valgte derfor å gå til 1. divisjon på det tidspunktet Comet fortsatt var der for å kunne få en annen rolle og mer spilletid. Men omstendighetene rundt Comet gjorde at det ble endringer i planene da Manglerud ble kastet ut av Eliteserien og Comet fikk deres plass i ligaen. Det fikk Mikkelsen til å gi beskjed til klubben om at han ikke ønsket å bli med på den reisen og han ville fortsatt være i 1. divisjon.


- Det er ikke noe dramatisk rundt det, hadde en god samtale med Comet hvor jeg sa at jeg ønsket å spille i 1. divisjon for det er det jeg har lyst til nå. Det var det jeg følte var rett for meg nå, har tross alt vært mye skadet de siste årene og det har ikke funket helt så da ville jeg finne tilbake gleden med hockey, sier Mikkelsen til Hockey4You.


Han innrømmer at han fikk mange meldinger fra venner og bekjente når nyheten sprakk om at han brøt kontrakten med Comet men forteller at han gikk til klubben på det tidspunktet da de var i 1. divisjon som var der han ønsket å spille. Nå forutsetningene endret seg valgte han heller å se seg etter en annen klubb i 1. divisjon og er glad for at Grüner tok kontakt med han.


- Ja, det går på spilletid, trygge rammer og det å få tilbake gleden ved å spille hockey når man ikke har fått det helt til de siste åra. Det å komme til Grüner tror jeg blir veldig kult, det å bo i Oslo hvor jeg har mye kompiser. Det å spille i 1. divisjon er noe jeg gleder meg til og spille mot folk jeg ikke har møtt før og sånne ting så det bare gleder jeg meg veldig til, sier han.


- Og så er det forventet at det blir et topplag?


- Ja, det er mye av grunnen til at jeg valgte å gå til Grüner også for jeg har lyst til å spille om opprykket og være med på det, tror det blir veldig kult.Mikkelsen har vært preget med mye skader de siste sesongene men er nå tilbake og er fit for fight for en ny sesong.


- Ja, så klart har jo det vært veldig tøft. Man har lissom ikke helt klart å komme tilbake slik man var før man ble skada, da man var inne i en veldig god steam. Men nå er jeg 100 % og det hemmer meg ingenting lengre, forteller Hamar-gutten.


Kompletter back-siden til Grüner

Daglig leder Trond-Erik Larsen forteller at dette blir den siste backsigneringen for klubben og at de nå har 8 backer i laget.


- Ja, da er backoppsetningen vår klar, 7 på kontrakt og en fra Vålerenga som i utgangspunktet er Herman Mowe. Når han ble ledig så ville jo vi vurdere han til vårt lag for han treffer jo på alle ting vi ser etter på den siste backen vi skulle han inn. Vi er godt fornøyd med å få det på plass, sier Larsen.

- Noen bekymringer rundt skadene hans?


- Nei, det er vi ikke. Det er ikke noe større bekymring der enn hos andre for å si det sånn. Det er dessverre blitt en del av hverdagen blitt.


Etter at Vålerenga-gutten Kasper Walther-Sneve forlot norsk hockey til fordel for Canada, sitter Larsen igjen med en ledig "Vålerenga-plass" på løpersiden i tillegg til at det trolig blir en ny norsk løper inn for å komplettere laget.


- Ja, det kommer inn en som på en måte skal erstatte Walther-Sneve, det er ikke helt klargjort enda hvem det blir. Og så skal vi signere en løper til men vi har ikke noe dårlig tid med å finne hvem det er. Vi kommer til å ha litt is i magen, avslutter han.Statistikk Markus Aas-Eng Mikkelsen:


Kommentare


bottom of page