top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Grüner i gang med sesongoppkjøringen: - Lever fint med et favorittstempel

Marius Bjerke har sine første dager som Grüner-sjef og er fornøyd med å komme i gang med å prøve å få laget opp til Eliteserien igjen

Foto: H4Y / OCN


Grüner er godt i gang med sin sesongoppkjøring og startet sine første istreninger i Jordal Ungdomshall forrige uke før de flyttet over til Grünerhallen denne uken. Det er også Marius Bjerkes sine første treninger som ny Grüner-sjef etter at han overtok for Morten Elverud tidligere i sommer.


- Nei, det var bra. Det er som alltid, mest for å komme i gang og kjenne litt på utstyr men vi prøver jo å sette i gang så godt vi kan med å sette vaner med en gang, sier Bjerke om sin første istrening.


- Mange som hang over knærne der?


- Ja, sånn er det jo. I år har det ikke vært noe særlig med is så mange av dem har vel ikke vært på is siden april sikkert så man kjenner det jo det på en måte uansett. Men det er bra uansett for dem virker ivrige og synes det er moro å være ute på der nå og at man kjenner at det er en sånn glød i gruppa, sier han.

Inn har hele 10 nye spillere kommet til i tillegg til at det skal være en samarbeidsavtale med Vålerenga om 5 faste plasser hvor man låner yngre spillere over sesongen og er med i treningshverdagen. De mest kjente overgangene er Philip Larsson, Lukas Fransson og Robin Söderqvist som skal dra lasset for det unge laget i tillegg til at man fikk beholde viktige spillere som Karl Olovsson og Tim Robin Johnsgård fra forrige sesong.


Nok en Vålerenga-endring

Bjerke er godt fornøyd med lagbygget som har blitt gjort i Grüner inn mot årets 1. divisjon. Men samarbeidsavtalen med Vålerenga har dessverre for klubben blitt litt annerledes enn hva de så for seg i begynnelsen. Tre av de tiltenkte spillerne er allerede borte før sesongoppkjøringen er kommet i gang ettersom Casper Evensen og Kasper Walther-Sneve valgte juniorhockey i Canada på et tidligere tidspunkt mens nå har keeper Edgar Talm trolig valgt å legge opp og blir ikke å se i Grüner-drakta allikevel denne høsten. Dermed har Vålerengas U20-keeper Mathias Ytreberg steppet inn enn så lenge på treningene.


- Ja, jeg er jo fornøyd med det. Bra for Casper selvfølgelig men med utlånsavtalen så hadde jeg ønsket meg en sånn type spiller med et kjempepotensial. Men det er kjempebra for han og kanskje litt sånn trist for våres del men jeg er veldig fornøyd med sammensetningen for det. Det er fortsatt mange spennende spillere i Vålerenga og det er en fin modell hvor de kommer inn og er med på treninger, forteller Grüner-sjefen.Samtidig kommer han til et lag som ikke kan unngå å få et favorittstempel sammen med Nidaros og Narvik. Det har Bjerke et avslappet forhold til.


- Jeg tror vi lever fint med det. Den gruppa som er her nå og ikke minst de som er med fra i fjor, dem virker heltent og revansjesugne på å slå tilbake så jeg tror vi lever fint med det. Man vil jo være i den posisjonen også etter at vi har snakket kort sammen og jeg har forstått det slik at den gruppa som er der nå har lyst til å slå tilbake. Det er mange som kjente at den nedturen var tung så jeg tror de kjenner på det å være med i toppen, sier han.


- Hvordan er det for deg å ta over et lag som har rykka ned?


- Foreløpig så kjenner jeg litt på det at man føler litt på det. Men det kjennes veldig bra ut for det er som jeg sier så virker stammen såpass revansjesugne for at dem fikk seg en trøkk i fjor og dem har veldig lyst til å legge ned den innsatsen for å kunne slå tilbake, sier Marius Bjerke til Hockey4You.


Ble med Grüner ned til 1. divisjon

En av nestorene i laget, Tim Robin Johnsgård, valgte å bli med Grüner ned i 1. divisjon og skal spille i divisjonen for første gang i sin karriere. På tampen av fjorårssesongen ble han skadet og måtte stå over hele kvaliken, dermed var det tøft å komme tilbake på is for første gang på lenge.


- Det var tungt ja, i alle fall for meg som ikke har vært på is siden februar men det var gøy da. Det var en knallstart og ingen kjære mor, humrer han.


Han forteller at det var tøft å sitte å se på hele kvaliken som en skadet spiller og ikke kunne være med på isen for å bidra. 29-åringen valgte derfor å signere for et nytt år for å hjelpe klubben opp igjen.


- Ja, det var litt derfor jeg hadde lyst til å være med et år til og når jeg fikk høre at det var full satsing igjen så er jeg motivert som bare det, sier Johnsgård som går på sin tredje sesong i Grüner-drakta.


- Spennende med en ny trener også?


- Absolutt, når jeg fikk presentert hele pakka og når jeg hørte Bjerke for jeg vet hvem han er, har jo hatt noen andre kamerater som har hatt han før i Asker og bare hørt positivt - så dette syntes jeg var bra. Alle trenger litt nytenning innimellom, ikke at det var noe galt med de vi hadde heller.


- Regner med at dere vil rett opp igjen?


- Ja, det er i hvert fall det vi har snakka om at vi skal være med å kjempe med i toppen av 1. divisjon og etter det så kan jo alt skje for det har jo de fleste sett. Jeg gleder meg, avslutter Johnsgård.


Grüner starter treningskampene i Gjøvik Fjellhall der de møter Gjøvik og Nidaros til dyst i NCAB-cup som går over en helg den 25. august til 27. august.

Comentários


bottom of page