top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Grüner godt forberedt til kvalik: - Jeg føler vi har en god oversikt

Grüner har brukt tiden godt til å forberede seg til det som kommer i kvaliken, første hinder på veien er Comet borte i Halden Ishall i kveld

Foto: Jon Anders Johansen


Grüner har slitt tungt denne sesongen og har kanskje fått mye mindre poeng enn forventet på forhånd samtidig som de har slitt med mye sykdom og skader i laget. Det har gjort at de har vært klare for kvalikspillet i en lang stund og har hatt lite å spille for sånn sett i den siste delen av sesongen.


- Vi har fortsatt ikke spilt en eneste kamp med fullt lag, det skade og sykdomsmarerittet vi har hatt denne sesongen her har jeg aldri vært borte i og da kommer vi fra to år med pandemi. Det står jo ingenting i media om vår situasjon noen gang selvfølgelig men vi har ikke vært i nærheten av å ha fullt lag på noen som helst tidspunkt denne sesongen. Det har selvfølgelig preget alt vi har gjort, sier Grüner-trener Morten Elverud til Hockey4You.


Det samme som sin trener-kollega i Ringerike, sender han også et stikk til både Manglerud og Lillehammer om deres økonomiske doping i starten av sesongen som preget poengfangsten til de nevnte klubbene - som kjent fikk de klubbene senere økonomiske problemer som følge av feilbudsjettering og gale økonomiske forutsetninger for sunn drift.


"Jeg føler at jeg har ganske god oversikt over motstanderne våre"

- Det har vært problematisk at noen lag har vært vesentlig sterkere sportslig enn de egentlig hadde forutsetninger for til å være økonomisk. Det gjør jo at de stiller med lag som er bedre enn det man kunne forvente og det gjør jo vanskelig for de som ikke gjøre det på den måten. Når det skjer i starten av sesongen så setter det litt premissene for resten av sesongen også hvor noen får en skikkelig "go" i laget sitt men de som ikke gjøre det får seg en på trynet, slår Elverud fast og legger til:


- Men aller mest vil jeg trekke frem at vi ikke har vært i nærheten av å spille med fullt lag noen gang.


Grüner-treneren peker på at det har vært store utskiftninger i troppen og at de spiller et system som tar lang tid å lære seg.


- Når du da aldri beholder den samme gruppe over tid så blir det vanskelig, da blir den strukturen svakere.


Elverud kommer i likhet med trenerkollega Martin Boork, også fra 1. divisjon etter å ha vært der i mange år og følger dermed divisjonen tett.


- Ja, jeg har fortsatt å følge 1. divisjon i de åra mens vi har vært opp så jeg føler at jeg har ganske god oversikt over motstanderne våre. Comet var med i kvalik i fjor og føler at vi er ganske trygge på hva vi går til.


- Hvilke tanker gjør du deg rundt det Lørenskog-laget?

- De er jo i et godt driv og så var det jo to lag der som møttes hvor ene var i oppadgående form mens det andre var i nedadgående form så jeg var ikke overraska at Lørenskog slo ut Narvik. Men at de gjorde det såpass greit var litt overraskende. De har sikkert god energi i gruppa si så vi må være på tå hev vi, forteller Elverud.


"Det er første gang siden vi rykket opp at vi har litt flyt på rehabilitering og skadesituasjonen sånn som det ser ut nå"

Han mener videre at Comet også blir en bra utfordring for Grüner-gutta etter at haldenserne har vist gode takter i play-in serien mot Nidaros og hevet seg stort i fra seriespillet.


- Jeg synes de gikk fortjent videre og fremstod med bedre struktur enn Nidaros. Så ut som de hadde en mer plan over det de gjorde så det blir en nøtt å knekke det.Samtidig mener 48-åringen at det er vanskelig å sammenligne nivåforskjellene mellom lagene så lenge det ikke spilles noen kamper mellom ligaene for øvrig.


- Det var jevnere i år med flere lag i 1. divisjon, så veit jeg ikke det om toppene har blitt noe spesielt bedre. Det er ikke sånn at jeg i analysearbeidet mitt ser veldig stor forskjell på akkurat det, sier han.


- Men dere har hentet en del spillere før kvaliken?


- Jeg vet ikke hvor det kom fra at vi har hentet så mange spillere. Vi har hentet to spillere fra Furuset som er en samarbeidsklubb og det følte jeg var naturlig. Jeg føler ikke at det hadde noe med de andre overgangene til Furuset til andre klubber å gjøre, det er mer naturlig at man går fra en samarbeidsklubb når den er ferdig for sesongen. Så hentet vi Jessesen (Niclas red. anm.) fra Sparta og når en såpass god spiller var tilgjengelig så var ikke det noe å tenke på, sier han.

Han legger til:


- Det samme med Leo (Halmrast red. anm) og når han var tilgjengelig så var det en enkel avgjørelse å ta.


Elverud kan fortelle at Jørgen Kvål er tilbake etter å ha vært skadet siden oktober tillegg til at Joachim Sommer Nilsen er ventet et comeback i kvaliken etter langtidsskade. En annen viktig brikke for Grüner er Nils Carnbäck som er tilbake på is etter å ikke ha spilt kamp siden slutten av januar. Det er ventet at den svenske centeren gjør comeback i løpet av kvaliken.


- Det ser ut som det lysner littegrann. Det er første gang siden vi rykket opp at vi har litt flyt på rehabilitering og skadesituasjonen sånn som det ser ut nå, avslutter treneren.


Grüner møter Comet borte i første kamp i dag kl. 19.00 i Halden Ishall.


Foto: Jon Anders JohansenBeste poengplukkere for Grüner denne sesongen: (Seriespillet)


Comments


bottom of page