top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Gjøvik vant slaget over Comet - fire strake i sekken

En tidvis underholdende kamp der hvor seieren kunne ha gått til begge lag, trakk Gjøvik det lengste strået nok en gang med sin andre seier over Halden-laget på tre dager

Foto: H4Y / OCN


Lagene møttes bare tre dager tidligere der hvor Gjøvik stakk av med seieren 3-1 i Halden og det var duket for et flott "back to back"-møte i Gjøvik Fjellhall. Bortelaget manglet fortsatt kaptein Herman Kopperud med skade og er trolig ikke tilbake før om 14 dager. Keeper Kristian Høvik er langtidsskadet og trolig borte for resten av sesongen samt at William Olofsson fortsatt ute, til gjengjeld hadde Comet hentet inn Sondre Ahlsen fra Sparta på lån og nysigneringen Elliot Lorraine spiller sin andre kamp. For Gjøvik sin del manglet de en syk Isac Enmarker.

Første periode startet uten de helt store sjansene for begge lag men ut i fra ingenting klarer Gjøvik å sette pucken i målet etter en keepertabbe av Simo Zurawski. Det var Joachim Engesveen som skulle bare dumpe pucken fra midtsonen på målet, den fikk kanskje en litt uheldig sprett og gikk rett inn bak Zurawski i Comet-målet. Det var absolutt et mål som den svenske keeperen må ta på sin kappe. Det skulle bli det eneste målet i perioden selv om Gjøvik fikk to nye muligheter i overtallsspill uten å omsette de sjansene til mål.


- Jeg er ikke så fornøyd med hvordan vi klarte å skape energi verken første eller andre periode, vi spilte riktig og veldig fornøyd med strukturen og hvordan vi tok oss framover i deres sone. Det var først i tredje periode hvor energien i laget kom og vi klarte å spille eksakt der hvor vi vil være, sier Gjøvik-trener Mikael Zettergren etter kampen.

For i den andre perioden skulle de 476 tilskuerne få valuta for pengene selv om perioden var preget med mye utvisninger så fikk de til gjengjeld fire powerplay mål, to til hvert av lagene. Først Daniel Sakshaug i fem mot tre etter et massivt press mot Comet-målet, deretter Arttu Niskakangas i fem mot tre for Comet før William Halldén i nytt powerplay for Gjøvik drøyt to minutter senere. Begge lag fikk hele fire utvisninger hver og det preget perioden litt med at mye av de samme spillerne fikk mye istid i sine respektive over- og undertallsrekker. På tampen av perioden pådrar Gjøvik seg to utvisninger med 16 sekunders mellomrom og en dårlig avklaring i egen sone gjør at nevnte Niskakangas setter sitt andre mål for kvelden og perioderesultatet til 3-2 for hjemmelaget.

- Det blir en vanskelig kamp å coache når man kjenner på at alle skal få mulighet til å holde seg varme. Det blir mye powerplay og boxplay der hvor noen spiller mye mens andre spiller lite men allikevel synes jeg vi ser bra ut. Fortsatt noen juniorfeil med litt unødvendige utvisninger men det er mange som står fram og viser at de er gode hockeyspillere, forteller Zettergren.


Kveldens flotteste scoring skulle komme i tredje periode etter at Comet-laget ble veldig dype i offensive sone, med det kommer Lauri Nevala helt alene med keeper og setter pucken elegant mellom beina og øker ledelsen til 4-2 for hjemmelaget.


- Nevala har vist fra dag en at han er en spesiell spiller. Han er ekstremt god og så lenge han for å ta neste steg ved å se når han skal være offensiv og defensiv så vil han bli en av de aller beste i ligaen, det er jeg helt sikker på, avslutter Zettergren.

Comet prøvde å slå tilbake med flere gode muligheter for reduseringer med Gjøvik-keeper Tommi Ronkainen holdt haldenserne unna. Allikevel klarer Sander Rekstad å sette pucken i kassa etter en feilpasning av Gjøvik-forsvaret fra bak mål og med det holdt kampen spenningen helt ut til slutt. Helt på tampen tar bortelaget ut keeper og skaper et stort press for utligning men Gjøvik forsvarer seg godt og sikrer seg alle tre poengene.

Comets Arttu Niskakangas åpnet også målkontoen for haldenserne denne sesongen i sin tredje kamp etter at en skade har holdt 34-åringen borte fra isen i en lang periode. I kampen mot Furuset forteller han at det var om å gjøre å komme seg "levende" ut av men at formen er stigende og at det blir bedre og bedre for hver kamp. Allikevel har det blitt to tap på rad mot Gjøvik på tre dager og deppet av den grunn etter kampen.


- Jeg synes vi får mye sjanser og i tillegg burde kanskje ha spilt mer enklere. Den største grunnen er at vi scorer mindre enn dem gjør og det er derfor vi taper, sier Niskakangas.


- Det blir mye utvisninger?


- Jeg er i det åttende året i Norge og det er jævla karusell og sirkus hver eneste gang - jeg vet ikke om det er dommerne eller spillerne. Men man vet aldri hvilket nivå man skal ligge på, sier en tydelig misfornøyd Niskakangas om kveldens dømming i Gjøvik Fjellhall.

Den finske løperen ble av Hockey4You's ekspert Andre Lysenstøen, sett på som den nest beste signeringen etter Jordan George denne sesongen og han har forståelse at det er krav og forventninger til han skal prestere i den grønne trøya.


- Selvfølgelig når man spiller i førsterekka og powerplay så er det forventninger men jeg prøver ikke å tenke så mye på det. Det her er et lagspill og alle har sine egne roller. Jeg vet at at det er forventninger fra klubb og sikkert fra lagkameratene mine også at jeg skal gjøre den jobben men det er fortsatt et lagspill. Vi har fortsatt mye å gå på som lag og det å krige for hverandre samtidig som det er mye hockey igjen av denne sesongen, avslutter Niskakangas.


Comments


bottom of page