top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Gjøvik vant over Comet med 4-3 og slo de for andre gang i treningskampene

Gjøvik vant nok en gang over Comet, denne gang i Gjøvik Fjellhall med sifrene 4-3 og Gjøvik-trener Mikael Zettergren er så langt fornøyd med prestasjonene til laget

Foto: Dan Kenneth Reinli


Dette var Gjøviks 6. treningskamp på 14 dager hvor de før denne kampen hadde vunnet 4 av de 5 andre oppgjørene. Forrige møtet med Comet var i Halden hvor Gjøvik tok en sterk 6-3 seier i en kamp som Gjøvik dominerte og ledet 5-0 etter halvspilt kamp. Kveldens kamp skulle bli noe annerledes enn det forrige møtet der hvor det nå var desto jevnere mellom lagene. Hjemmelaget manglet Lauri Nevala og Christopher Van Doorn som følge av sykdom og da skulle svenske Isac Enmarker stå fram. 21-åringen hadde en god sesong for Gjøvik med 29 poeng på 30 kamper forrige sesong og skulle bli toneangivende for Gjøvik i denne kampen.

Og det var nevnte Enmarker som skulle åpne målkontoen for Gjøvik for kvelden etter drøye 7 minutter spilt men Comet svarte like etter med scoring fra nysignerte dansken Anders Poulsen. Deretter skulle Comet overraske med at Daniel Trnavsky vant en puck i offensiv sone i undertall og satte pucken mellom bena på Daniel Ingvaldsen i Gjøvik-målet.

Drøye to minutter senere skulle rekka med Amund Nyland, Daniel Saksehaug og Isac Enmarker igjen være frempå når de utlignet til 2-2 i powerplay og perioden ebber ut med dette resultatet og 12-8 i skudd til hjemmelaget.

I andre periode kommer begge lag til store sjanser hver for seg og er ineffektive. Dog klarer Gjøvik å sette en puck i kassa som er signert av Daniel Stensrud slik at Gjøvik leder kampen med en periode igjen å spille.

Resultatet skulle stå seg helt til Gjøvik mistet pucken bak sitt eget mål og Andreas Laschitza utlignet til 3-3. Dramatikken ble til å ta og føle på i slutten av kampen og kaptein Amund Nyland klarte å sette pucken i mål med 58 sekunder igjen å spille etter at Kristian Høvik i Comet-målet ble pepret med skudd rett etter dropp i offensiv sone. Kampen ender 4-3 til hjemmelaget med total skudd 33-25 i Gjøviks favør. Kampen gikk allikevel til sudden death etter avtale mellom lagene der hvor Comet gikk av med seieren etter et skudd fra Anders Poulsen med 4 sekunder igjen å spille.


- Jeg synes vi gjør en ganske god kamp, spiller strukturert, ligger på rett side og får en helt ok start. De sakene vi jobber med har vi klart å forbedre hver kamp, synes Comet gjøre en bra kamp dem også men jeg synes fortsatt vi har overtaket selv om vi går på lite folk, sier Gjøvik-trener Mikael Zettergren rett etter kampslutt.


"Det er klart at våre resultater gjør vel at folk ser at vi blir å regne med" Mikael Zettergren om Gjøviks prestasjoner

Kampen var preget av personlige defensive feil fra begge lag som gjorde at man slapp inn de målene man gjorde, i Gjøvik sitt tilfelle slapp man inn et mål i powerplay også. Det bekymrer ikke Gjøvik-treneren nevneverdig.


- Jeg synes det er nå man skal prøve hvor grensene ligger så for meg er det helt okey at man tester ut og er ekstra kreativ så man vet hvor balansen skal ligge, personlige feil er lov så lenge man lærer noe av dem, sier Zettergren.

- Dere spiller ganske mange treningskamper på kort tid, hvorfor har dere valgt det?


- Det er det flere grunner til. Vi spilte i går og spilte i dag, vi har sånne bortekamper hvor vi møter Narvik både lørdag og søndag, det er fint å få kjenne på at hvordan kroppene føles under en sånn periode. Så la vi på 3 mot 3 i begge kampene etter kampslutt for å brenne ut ekstra så man virkelig vet hva som forventes når sesongen starter.- Hva tenker du om de kampene som har vært for Gjøvik så langt?


- Jeg synes vi har tatt steg for hver kamp. I allefall den Comet borte var vendepunktet hvor vi kjente at nå hadde vi tatt et stort steg og klarte å spille ut Comet på bortebane. Da fikk vi gode svar, så var vi ikke like pigge mot Furuset men klarte enda på en dårlig dag å få et bra resultat. Samme i dag med back to back match der hvor de var mer uthvilte så klarte vi enda å spille bra hockey, så jeg er veldig fornøyd, forteller Gjøvik-sjefen.


- Er dette et tydelig varsel til de andre klubbene at Gjøvik har noe bra på gang?


- Det er vanskelig å vite hva de andre klubbene tenker men det er klart at våre resultater gjør vel at folk ser at vi blir å regne med. Vi håper jo på det selv at vi kan være med å pushe opp og ligaen ser litt hva Gjøvik har gjort de tidligere årene.

- Dere skal møte Ringerike i siste kampen før det smeller, hva tenker du om den kampen?


- Det blir jo den ultimate testen for oss da å se hvordan vi kan gjøre mot et lag som kanskje er enda mer strukturert, kommer med høy fart, vi spiller på bortebane og da får vi virkelig med seier eller tap, så får vi veldig gode svar på hvor våre siste svakheter ligger slik at vi kan jobbe bort det den siste uka før seriepremieren, avslutter Zettergren til Hockey4You.


- Vi har mye å jobbe med

Comet gikk på sitt andre strake tap for divisjonskollega Gjøvik og kaptein Herman Kopperud innrømmer at haldenserne har mye å jobbe med fram til seriestart.


- For det første er det mye bedre enn sist i allefall, det er det vi tar med oss. Vi ser jo det at vi har utrolig mye å jobbe med. Er for svake foran egentlig begge mål, spesielt foran egen kasse. Vi slipper inn to foran egen kasse i dag og samme i sist kamp, vi er for veke og puslete i nærkampspillet foran mål og egentlig over hele banen føler jeg, sier Kopperud og fortsetter:


- Vi må ville mer, konkurrere mer for jeg føler Gjøvik vinner mer på innsats og det er ikke akseptabelt.


"Vi kommer helt klart til å være et lag å regne med selv om vi har hatt noen dårlige kamper nå så skal vi ikke svartmale alt" Herman Kopperud om to strake tap

- Virker som Gjøvik er sterkere enn først antatt?


- Ja, Gjøvik er et hardtarbeidende lag altså skal gi dem mye skryt for dem spiller bra og spiller med mye fart, jobber hardt uansett hva det står - det er et guffent lag å møte og det har jeg visst i de tre årene jeg har spilt i 1. divisjon nå. Tror ikke det kommer til å forandre seg nå, det er et god sammensatt lag føler jeg som følger gameplan 100 % egentlig i hver match så det er ikke et lag man bare kan hente tre poeng hos, forteller Comet-kapteinen.

Comet er langt på vei spådd til å være et av to lag som har det største favorittstemplet til å vinne 1. divisjon denne sesongen, Selv med to tap og et lag som har mye å jobbe med utover, så maner Kopperud til tålmodighet rundt de grønnkledde.


- Ja, det er klart at Comet har vært et topplag i mange, mange år og vi kommer sikkert til å alltid ha et favorittstempel. Vi har ny trener i år igjen og mye utskiftinger i troppen også. Mye ungt inn som må lære det å spille seniorhockey, det er mange steg vi som lag og gruppe må ta. Vi må bli kjent med hverandre for jeg tror det er fem stykk som har spilt i Comet mer enn en sesong - vi har mye å jobbe med, bli kjent med nytt system og vi må lære å spille seniorhockey helt enkelt for til tider så er det veldig mye juniorhockey da og puslete spill, forklarer kapteinen.

- Vil dere være klare til seriestart?


- Vi har stentro på det Leif (Carlsson red. anm.) har kommet med til oss, han er en utrolig bra trener og kommer hit med masse bra idéer og vi må bare tro på det. Det er ikke nå i august man skal være best, vi kommer kanskje til å bruke hele veien fram til jul vi på å jobbe med system for å bli et slagkraftig lag på slutten av sesongen, sier Kopperud til Hockey4You og fortsetter: - Vi kommer helt klart til å være et lag å regne med selv om vi har hatt noen dårlige kamper nå så skal vi ikke svartmale alt, for vi har veldig mye talent i gruppa og bare få det fram på riktig måte. At alle må forstå rollene sine og forstå at alle kan ikke spille like mye, alle kan ikke spille på like måte og det må man bare akseptere at man har forskjellige roller i et lag. Så fort man kommer inn i rollen og alle godtar den så tror jeg vi har masse bra hockey å by på denne sesongen, avslutter han.


Alle foto: Dan Kenneth Reinli

Comments


bottom of page