top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Gjøvik seirende ut av hockeythrilleren i Forum: - Fantastisk deilig!

Gjøvik lå under to ganger men klarte omsider å snu kampen til sin fordel og vant til slutt 4-3 i sudden. Etter kampen var det naturligvis svært god stemning i Gjøvik-leiren etter å ha vunnet thrilleren i Forum

Foto: H4Y / OCN


Det ble som forventet en svært jevn kamp mellom 4. og 5. plassen på tabellen og det skulle også bli en riktig thriller som i de øvrige to oppgjørene mellom Furuset og Gjøvik. For det var en kamp som svingte mye fram og tilbake i spillet og det var powerplay som ble utslagsgivende i matchen.


Først ut i powerplay var Sebastian Labori Christiansen som satte sin 16. scoring for sesongen etter drøye 13 minutter før Marius Johansen setter en av sine to scoringer for Furuset fra blålinja og skaper balanse i regnskapet etter første periode.


I den andre perioden åpner Furuset best der hvor Shafaat Hashim får tråklet pucken opp i hjørnet på Gjøvik-keeper Emil Norrman, dette målet også i powerplay og 2-1 til hjemmelaget etter kun 46 sekunder av perioden. Det var to gode lag som hadde flere muligheter til å sette scoringer, ikke minst Gjøvik når de fikk muligheten til powerplay i fire minutter men hjemmelaget forsvarte seg godt og perioden ebbet ut uten flere mål.


Men nok et powerplay måtte til for at det skulle bli en ny scoring i matchen og kveldens store spiller Razmuz Waxin som med et nydelig forarbeid til Jørgen Engstrøm, setter sistnevnte pucken kontant og utagbart bak Eskil Øvstedal og dermed er det fortsatt likt mellom lagene. Det stoppet ikke lagene fra å være angrepsvillige trykk på begge mål fortsatte i siste halvdel av perioden.


Når det da gjenstår i underkant av fem minutter igjen av perioden bryter jubelen løs når Marius Johansen setter sin andre pinne for kvelden i powerplay og 3-2 til hjemmelaget, da trodde de fleste at Furuset skulle klare å ri dette i land.


- Vi spiller en ganske god kamp over tre perioder men vi slipper litt til noen ganger og da blir vi straffet. Jeg synes vi spilte en god kamp og at vi fortjente tre poeng i dag. Man kan aldri tro at man vinner der men med fire minutter igjen så har man en god mulighet i hvert fall og man skal klare å tette igjen på slutten der, sier Furusets tomålsscorer Marius Johansen.


For Gjøvik har vist helt andre takter enn det laget man kjenner fra fjoråret og har tidligere i sesongen slått Furuset i begge oppgjørene i sudden death med henholdsvis 4-3 hjemme og 3-2 borte. For når det gjenstår 2.47 igjen av matchen tar trener Anton Säll Karlsson timeout og planlegger å ta ut keeper for et siste desperat forsøk på å utligne i oppgjøret og han skulle få betalt.


For når det gjenstår 2.20 igjen på matchuret klarer Gjøvik oppgaven med å utligne til 3-3 etter et skudd fra Razmuz Waxin som først treffer stolpen og går ut i slottet før Per Holmaas Johansen krangler inn returen bak en utspilt Øvstedal i Furuset-målet. Og oppgjøret går dermed ut til sudden death for tredje gang på rad mellom lagene denne sesongen.


Og her benytter Gjøvik muligheten igjen til å ta med seg ekstrapoenget i powerplay fire mot tre hvor kampens beste spiller Razmuz Waxin blir matchvinner og setter 4-3 til Gjøvik etter direkteskudd.


- Ja, det var en spennende match og det bølge jo fram og tilbake. Vi ligger bak i matchen to ganger og klarer å snu det så det er veldig deilig. Vi gir oss aldri ute på banen der og kjører på, det gir resultater at vi klarer å snu kampen, sier en smørblid Per Holmaas Johansen til Hockey4You.


- Åssen var følelsen når målet ditt gikk inn?


- Det var fantastisk deilig! Spesielt når det er en sånn type kamp når man akkurat har sluppet inn og så får man muligheten til å sette den er dritkult.


Stavanger-gutten fortsetter:


- Kampen er jevn og man kan ikke slappe av for å få topp 4. Man må gi 100 % i alle kampene og være skjerpet når pucken slippes til hver kamp, det er light og vi kommer til å gjøre alt for å komme topp 4.Skuffende kollaps

Desto mer skuffende i Furuset-garderoben når man pådrar seg sitt tredje strake sudden-tap mot Gjøvik. Men allikevel mener Marius Johansen at det er disse kampene som er moro å spille.


- Ja, man blir jo så klart skuffa. Man detter jo ned et par hakk når de scorer 3-3 der og det blir vanskelig å komme tilbake igjen. Men det er mye fram og tilbake og det er en hockey som er kul når det er 3-3 når det er igjen et par minutter. Det er det som er kult å spille og de kampene det er moro å spille, sier Furuset-backen.


Det ble dessverre utvisninger som ble avgjørende i den spennende matchen og Johansen innrømmer åpenhjertig at han ikke var spesielt fornøyd med dommerteamet i matchen.


- Nei, i dag v ar vi ikke veldig fornøyd med dommerne. Jeg tror ikke Gjøvik var det heller for de må legge seg på en list så man veit hva man går til når man går ut på isen her. Det er ikke lett å gjette hva dommeren skal ta for og da blir det vanskelig, sier han.


- Er dere fornøyd med sesongen så langt?


- Ja, vi er ganske fornøyd egentlig med sesongen. Spiller bra kamper og jevne kamper men må score litt mer mål og da kan vi henge med litt i alle kampene.


- Føler dere at dere mangler den x-faktoren som kan sette 20-30 mål på en sesong?


- Alle vil jo han en sånn spiller på laget men vi har jo spillere som kan score mål vi også men det er bare det at det må løsne litt, avslutter Johansen.


I det andre oppgjøret i helgen vant suverene Grüner hele 8-1 over Ski Ishockey.


Her kan du se målene fra hockeythrilleren i Furuset Forum:

Video: TV2/Direktesport

Comentários


bottom of page