top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Gjøvik-kapteinen ferdig etter fem sesonger i klubben

Det ble fem sesonger for Hamar-gutten Amund Nyland i Gjøvik etter at partene valgte å takke for seg for denne gang

Foto: H4Y / OCN


Det er større utskiftninger på Gjøvik der hvor sportssjef Patrik Bäärnhielm i dag har annonsert at hele syv spillere ikke fortsetter i klubben neste sesong. Blant disse er allerede kjente Lauri Nevala som forlot klubben på et tidligere tidspunkt og har nå valgt å legge skøytene på hylla. Keeperparet Christian Melaas og Tommi Ronkainen går, Magnus Henriksen og Stian Hallstrøm forlater også klubben. I tillegg har Gjøvik skilt lag med Daniel Stensrud og nevnte kaptein Amund Nyland som har henholdsvis seks og fem sesonger bak seg i klubben.


- Det handler om at de fire første åra så hadde jeg en stor rolle i laget og fikk bidra på og utenfor isen. I fjor så havnet jeg litt bak i hiarkiet i laget og for min del for meg som er 29 år så har motivasjonen min vært å være med å bidra med laget på isen. Når vi skulle diskutere kontrakt så har jeg aldri brydd meg om penger og den biten der, det jeg har brydd meg om er hvilken rolle jeg skal ha i laget, sier kapteinen.

Og fortsetter:


- Det var ingen lovnader om at det skulle bli noe annerledes i år så da sa jeg at da blir ikke jeg med noe mer.


Nyland understreker at det ikke foreligger noe ondt blod mellom han og klubben men at partene rett og slett valgte å gå videre fra hverandre for denne gang.


- Når jeg gjør noe så gjøre jeg det 100 % så for at jeg skulle orke å legge ned den innsatsen på sommertrening og under sesongen så ville jeg kjenne at jeg ville bli satset på og få den type rolle, det kunne ikke Patrik (Bäärnhielm) love for han skulle ikke være trener og det var treneren som valgte det. Med mindre den nye treneren sa at han absolutt ville ha med meg og satse på meg, så blir ikke jeg med. Nå har ikke det skjedd så da har vi blitt enig om at jeg ikke blir med så det er ikke noe mer dramatikk rundt det, sier han.


- Hvilken dialog har du hatt med Anton Säll Karlsson?


- Ingenting.


Nyland har spesielt takket materialforvalterne som har vært de samme de siste fem årene og tar med seg i tillegg flere gode ting fra tida i Gjøvik.


- Det jeg tar med meg for min egen del er den progresjonen vi hadde fra da jeg kom til klubben. Det har vært moro å være med på den reisen klubben hadde der hvor vi tok et trappesteg for hver sesong til i fjor hvor det ble et antiklimaks, så det var litt kjedelig at det skulle slutte på den måten. Jeg skulle gjerne ha ønska at vi klarte den 4. plassen for det hadde vært prikken over i'en siden det var målet vi hadde når jeg kom til klubben. Det kan hende at dem klarer det uten meg så jeg ønsker dem masse lykke til, sier han.


Nyland bor på Hamar og jobber som lærer foruten hockeyen, nå er han usikker på veien videre som hockeyspiller og forteller at det skal litt til for han å forlate samboer og leilighet i Hamar slik situasjonen er akkurat nå.


- Jeg trives veldig på Hamar slik at et er jo Gjøvik som på en måte var aktuell sån sett så får vi se hva tiden bringer. Jeg holder egentlig alle dører åpne og har litt dialog rundt omkring så får vi se hva det blir til, forteller han.


- Så det blir ikke noe Kongsvinger da?


- Nei, det blir ikke noe pendling bort dit. Jeg har egentlig aldri likt Kongsvinger heller så der skal jeg aldri spelle. Har aldri likt Kongsvinger og kommer aldri til å gjøre det, humrer han.


Commentaires


bottom of page