top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Gjøvik henter to toppspillere - Halldén og Nevala skal gjøre poengene

Forrige uke ble det klart at Gjøvik henter to offensive spillere fra Furuset til neste sesong

Foto: H4Y / OCN


Gjøvik Hockey har hentet to importer fra årets Furuset-lag i William Halldén og Lauri Nevala. Begge spillerne var bærebjelkene i Furuset-laget som kjempet i bunnen av ligaen og senere tapte i kvaliken. På tross av dette har de to herremennene i fra henholdsvis Sverige og Finland vært i toppen av poengligaen og begge to er inne blant de 11 beste poengplukkerne. Neste sesong flytter de til Gjøvik for å skape en mer offensiv tilnærming i et Gjøvik-lag som har basert seg på sitt defensive spill.


- Det er klart at det er to bra spillere, vi møtte dem før jul og dem var veldig dominerende da og det var bare dem som skapte problemer. Det var jevne matcher men det var nok mest på grunn av dem at kampene ble så jevne egentlig. Vi ble imponert av det vi så og det er dem som har skapt problemer i alle kamper de har hatt mot de bedre lagene. Det skal blir spennende å se hva dem kan skape i en klubb som forhåpentligvis skal ligge høyere på tabellen i år, sier sportssjef i Gjøvik, Patrik Bäärnhielm til Hockey4You.

Bäärnhielm gleder seg til å se spillerne i aksjon i Gjøvik-trøya neste sesong og er i full av beundring over deres egenskaper på isen. Nevala var også innom Grüner i to kamper i Fjordkraft-ligaen og hadde et mål, dette når 1. divisjon stengte ned som følge av covid-19 rett over nyttår.


- Nevala er en bra spillende center og er ambisiøs som person slik som jeg oppfatter det, vi har snakket mye sammen. Han vil videre, det er drømmen å få en slik spillere til Gjøvik som sier at han ikke vil være mer enn et år egentlig. Det er det beste som kan skje at en som kommer og vil spille for å komme videre, da vet man at det er en spiller som brenner for hockey.


- Dere har kanskje ikke hatt den typiske sniperen heler kanskje?


- Det er helt riktig. Nevala kan gjøre en del mål også så klart men Halldén hadde forrige sesong virkelig nese for mål og dukker opp på målsjanser og så videre. 20 mål på drøyt 30 kamper er veldig sterkt i et svakere lag så det skal bli kult å se hva han kan gjøre hos oss, sier sportssjefen.


Lauri Nevala synes Gjøviks planer for neste sesong var såpass spennende at det var noe han ville være med på.


- Jeg har snakket en del med Patrik (Bäärnhielm) og jeg likte det han fortalte meg om Gjøviks planer for neste sesong. Jeg er glad for å ha signert en kontrakt med Gjøvik og gleder meg til å spille for dem neste sesong, forteller Nevala.

Han er videre imponert over hjemmearenaen til sin nye klubb for neste sesong.


- Det er en veldig spesiell arena i 1. divisjon og sammenlignet med arenaer i Fjordkraft-ligaen så synes jeg neste det er bedre fasiliteter enn dem. Det er veldig flott der og jeg håper det kommer flere supportere dit neste sesong slik at vi kan fylle den opp, sier han.


Selv om det var knyttet stor usikkerhet rundt Furusets skjebne før neste sesong, forteller Nevala at han allerede hadde bestemt seg for å dra videre til neste klubb. Allikevel var han fornøyd med Furuset som klubb og hvordan sesongen gikk for han personlig.


- Jeg synes vi hadde en veldig bra sesong med mange jevne og tette matcher, det var flere kamper vi tapte med et mål der hvor vi burde ha vunnet. Alt i alt hadde jeg en bra sesong, det var flotte fans der og jeg fikk spille mye, forteller finnen.


Det blir en litt annen rolle for 22-åringen som går fra de et av de svakere lagene til en av de antatt bedre lagene. Nevala mener at det ikke skal by på noen problemer.


- Jeg ser ikke på det som noen utfordring for meg. Selvfølgelig er det alltid en utfordring å ta det neste steget og at jeg i det minste kan spille bedre enn forrige sesong, jeg kommer til å ta et steg der - de har en plan i Gjøvik for spillerutvikling og jeg ønsker å ta en del av det, avslutter Nevala til Hockey4You.


Gjøvik på utkikk etter ny keeper

Det ble før helga klart at Nidaros hentet Gjøvik sin suverene førstekeeper men det var i følge sportssjef Bäärnhielm litt forventet.


- Ja, vi hadde vel det ganske på følelsen at det kunne skje, vi har hatt en bra og åpen dialog med Alexander (Johansson) hele veien så det er ingen "hard feelings" for det er business på det settet. Vi tilbudte han det vi mente for å kunne beholde han men det holdt tydeligvis ikke, sier sportssjefen.

- Hva gjør dere nå? Skal dere ha en keeper av samme kaliber?


- Så klart gjør vi det men slik som Alexander spilte forrige sesong så blir han vanskelig å erstatte. Han var seriens beste målvakt forrige sesong så det blir så klart en utfordring men vi tror jo absolutt og mener selv at vi fikk for mye skudd på oss hver kamp. Vi må styrke det offensive så vi kan spille mer med pucken, for det blir ganske synlig når man får 40 skudd på seg i hver kamp. Vi spilte ganske defensivt rundt eget mål slik at vi slapp til for mye skudd, neste sesong ønsker vi å være mer offensive slik at vi slipper inn mindre mål ved at vi spiller pucken mer, avslutter Patrik Bäärnhielm.


Det har ikke lykkes for Hockey4You å komme i kontakt med William Halldén

Comentários


bottom of page