top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Går inn i kvaliken med ydmykhet og respekt for de andre klubbene

Ringerike-trener Martin Boork går inn i kvaliken hvor de ikke kan unngå å være favoritter, samtidig er han ydmyk ovenfor oppgaven og møter de andre lagene med stor respekt

Foto: H4Y / OCN


Det har vært en sesong hvor prestasjonene har variert i stor grad for Ringerike. Men 10 seire i Fjordkraft-ligaen fikk de karret til seg men endte altså opp med et poeng bak Manglerud som gikk til sluttspill. Det betyr at laget denne sesongen må belage seg på kvalik for å beholde plassen og skal møte først og fremst formlaget Lørenskog i morgen hjemme i Schjongshallen i tillegg til Grüner og Comet.


- De to lagene fra 1. divisjon er to veldige gode motstandere. Lørenskog har jo en veldig bra formkurve og er et skøyesterkt lag som er godt organisert. De har en del enkeltspillere som har stått fram mye spesielt i det siste synes jeg, det er et veldig spennende lag. Det er mange unggutter der og imponerende hva dem klarer å få fram hele tiden og de siste årene i den klubben, så det er en motstander vi har full respekt for og forberedt oss godt til, sier en ydmyk Martin Boork og legger til:


- Det er et lag som kommer til å lage mye trøbbel i kvaliken tror jeg.


For det formsterke laget fra Romerike strutter av selvtillit etter 12 strake seire og kun et tap i 2023, samtidig feiet de fjorårets suverene seriemester og kvalik-lag Narvik av banen med 3-0 i matcher og har ingen grunn til å se seg tilbake. Boork har latt seg imponere over Lørenskog-laget som har gått under radaren for de fleste, det etter at de mistet en drøss med spillere i tillegg til kaptein Marius Johansen i innledningen av sesongen og videre Patrik Dalen senere som fulgte etter Petter Vesterheim til Mora J20.


- Dem har en herlig intensitet i mye av det dem gjør og spiller med en fin energi og pågangsmot. Det er et bra coachet lag og bra struktur på mye av det dem gjør så det blir en tøff motstander i morgen, sier Boork.


Les også: Veldig fornøyd!


I motsetning til det unge Lørenskog-laget har Comet en mer blanding av erfarne toppspillere og ynge spillere som Boork mener blir en annen utfordring å måtte løse.


- Dem vet absolutt hva dette går i og vi i Ringerike kjenner dem veldig godt med mange år tilbake med god rivalitet. Jeg tror ingen matcher mellom oss har vært ujevne, ler Boork når han tenker tilbake på kampene.


"Vi kjenner til mange av de utfordringene lagene har der, hvor tøft det er å drive som en litt mindre klubb bak de store"


- Det vil også bli tøffe kamper, dem har jo noe mer etablerte spillere og mer rutine hvis man sammenligner dem med Lørenskog. Dem har en fin miks av et bra grunnspill og enkeltspillere som kan gjøre det lille ekstra for dem som Niskakangas, Poulsen eller Trnavský.


- Det virker som du har ganske god koll på 1. divisjon?


- Ja, hva skal man si? Jeg har jo hjertet mitt litt der også for det er jo der vi kommer i fra. Der har vi i Ringerike vokst frem vi også og vi er veldige ydmyke på hvor vi kommer i fra. Selv om vi har vært med i Fjordkraft-ligaen i et par sesonger så går ikke vi rundt og tror at vi er noe kjempeetablert topplag der ennå, sier Boork før han fortsetter:


- Vi er i en fase hvor vi skal prøve å etablere oss men vi kommer jo i 1. divisjon, vi kjenner til mange av de utfordringene lagene har der, hvor tøft det er å drive som en litt mindre klubb bak de store. Der du sjelden får så mye gratis verken av oppmerksomhet eller sportslig tilrettelegging, det er tøft å drive der. Vi har den største respekt for lag som Comet og Lørenskog men også Nidaros og Narvik med den jobben dem gjør for norsk hockey.


- Mange ganger må man jo jobbe hardere enn i Fjordkraft-ligaen for der ligger det mer til rette. Vi kommer derfra, vi har bakgrunnen vår derfra og den har vi ikke glemt. Derfor kommer vi til å være utrolig ydmyke i den kvaliken her og er veldig fokuserte, sier han.


Det store spørsmålet hvert år er hvordan nivåforskjellene mellom divisjonene er. Ringerike-treneren legger derimot ikke så mye i det når det er snakk om så få kamper i kvaliken.


- Jeg tror nivåforskjellen blir litt visket ut i forhold til at det er ganske få matcher. Hadde det vært snakk om 10-15 kamper så tror jeg kanskje det hadde vært litt mer faktorer som bredde, erfaring og at vi har kanskje fått med oss noen gode vaner fra å ha møtt de beste. Men i forhold til tempo og litt mentale inngangen til at det er litt best av to mellom lagene så er ikke den forskjellen så stor.


Treneren forteller at de har møtt lag med enormt høyt nivå i Fjordkraft-ligaen men påpeker samtidig at kampene i kvaliken lever sine egne liv.


- Den største forskjellen er at vi har møtt lag med veldig gode vaner og god struktur i spillet sitt hele tiden, hver kveld. I 1. divisjon er det kanskje mer variabelt men de lagene som tar seg til kvalik har hva jeg se, god struktur og organisering, utdyper Boork.

Foto: Jon Anders Johansen


Laget har møtt Grüner fem ganger denne sesongen og vunnet fire av oppgjørene med 3-1, 4-1, 5-1 og 7-1. I tillegg vant Grüner en av sine hjemmekamper med 7-2 mot laget i fra Hønefoss.


"Men jeg synes det her blir en kul kvalik"

- Mitt inntrykk er at dem har forberedt seg lenge nå, trolig gjennom hele februar. Det er et lag med veldig mye erfaring og har nok brukt de siste to-tre ukene til kyniske forberedelser til det som kommer nå. Det kommer til å bli en veldig vrien motstander og de er veldig vanskelig å spille mot når dem får til spillet sitt. En klubb som har samme bakgrunn som oss og er ydmyke i spillet sitt, har gode enkeltspillere og en veldig god førsterekke, forteller Ringerike-coachen til Hockey4You.


Selv har laget mistet spillere i det Boork betegner som sentrale spillere underveis i sesongen. I begynnelsen av januar forsvant Thor Jørgen Friestad, Michael Söderberg og Linus Rosdahl da de ble langtidsskadet og ute for resten av sesongen. Til gjengjeld har man lånt inn Vegard Faret og Noah Aarthun fra Stavanger Oilers og Robin Haglund Mathisen fra Storhamar.


Men Boork liker ikke å kalle seg favoritt på Hønefoss av den grunn.


- Tja, noen må vel være det. Men jeg synes det her blir en kul kvalik, det er fire lag med bakgrunn i 1. divisjon og som har vokst derfra og alt blir satt litt på null her. Det er litt best av to slik jeg ser det. Selv om poengfangsten ikke ble det som dem håpet på som synes jeg Grüner har så vel som oss matchet topplagene i Fjordkraft på sitt beste så da får de dele den litt med oss. Det er gode muligheter for alle lag, avslutter han til Hockey4You.


To spillere er usikre til morgendagens kamp for Ringerike og det er Kristoffer Thomassen og Johnny Corneil som skal testes før det endelig blir avklart om de skal spille.


Morgendagens oppgjør i kvalik til Fjordkraft-ligaen er Ringerike mot Lørenskog og Comet mot Grüner, begge kamper starter kl. 19.00.


Alle kampfoto: Jon Anders JohansenBeste poengplukkere for Ringerike denne sesongen: (Seriespillet)


Comments


bottom of page