top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Furuset snur - søker om lisens etter imponerende engasjement

I kveld ble det klart at Furuset allikevel søker om lisens etter et voldsomt engasjement fra mange folk rundt klubben som ønsker at de blåkledde skal leve videre

Foto: H4Y / OCN


Etter at Furuset varslet at de skulle legge ned elitesatsingen sin etter usikker økonomisk grunnlag og manglende engasjement i forhold til roller rundt A-laget, har et voldsomt engasjement på mange nivåer klubben ført til at de nå snur og allikevel søker om lisens for spill i 1. divisjon neste sesong. Både breddeklubben og idrettsforeningen har deltatt i samtaler med Furuset Ishockey Elite og nå inngått en avtale med hverandre i følge pressemeldingen klubben har sendt ut i kveld.


- Vi har utarbeidet en god avtale med Furuset Ishockey og Furuset IF som vi alle tror er bærekraftig for alle parter. Økonomien ser bra ut med eksisterende og nye sponsorer som ønsker å bidra med ishockeyen på Furuset, står det i pressemeldingen fra klubben.


Et av punktene er også at trener Kenneth Larsen skal overføres til Furuset Ishockey Elite etter å ha vært ansatt i breddeklubben inneværende år.

Avtroppende styreleder Anders Kristiansen er fornøyd med at klubben nå forsøker å søke om lisens og at de har utarbeidet en handlingsplan som de skal levere tl Norges Ishockeyforbund i morgen.


- Vi har fått til et godt samarbeid mellom bredde og Furuset IF som er mer bærekraftig for alle. Noen av sponsorene har kommet med friske midler i tillegg til at vi har fått inn noen nye. Og Kennet Larsen er med videre så det ser egentlig bedre ut nå enn på samme tid i fjor, sier Kristiansen.


- Dere skriver i pressemeldingen at dere er i sluttforhandlinger med Kenneth Larsen, er det snakk om at han skal overføres til Furuset Ishockey Elite?


- Ja, det stemmer. En del av avtalen er at han skal overføres til Elite og at vi nå går inn i sluttforhandlinger med han om det, forteller han.


- Har dere fått de pengene dere trenger for å drive en ny sesong nå?


- Ja, det har vi i tillegg til garantisummer. Det ser veldig lyst ut.I avtalen innebærer også at det blir ettergitt noe av gjelden som Elite har internt i klubben i tillegg til at deler av summen skal betales over tid slik at elitesatsingen får tid til å etablere seg. Og Kristiansen har tro på at lisensen vil bli godkjent slik at laget kan spille i neste års 1. divisjon.

- Ja, det gjør jeg. Nå har vi lagd en handlingsplan og med den engasjementet som har blitt vist den siste uka her så håper vi på det samme til seriestarten i september og at man kommer på tribunen - det er det vi trenger nå, sier den avtroppende styrelederen.


Og nå skal klubben avholde et ekstraordinært årsmøte for å velge et nytt styre hvor det er flere kandidater som har meldt seg både til verv og som styreleder.


- Ja, det kommer så fort som mulig, avslutter Anders Kristiansen.


Videre i pressemeldingen står det følgende som er sendt ut fra Furuset i kveld:


" Vi har nå et bedre utgangspunkt enn vi hadde for 1 år siden, og vi har stor tro på videre elitesatsing. Vi håper alle som har vist engasjement den siste uken, både på og utenfor sosiale medier finner veien til Forum neste sesong og støtter Furuset Ishockey"Comments


bottom of page