top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Furuset med seier i sin første kamp i Bambusa-ligaen

Det nystartede laget Furuset vant sin første kamp i Bambusa-ligaen etter å ha slått Bergen i Bergenshallen med 3-1 i kveld

Foto: H4Y / OCN


Det skulle være Nes-jenta Aurora Winther-Johannessen som skulle bli den aller første målscoreren for Furuset i Bambusa-ligaen når hun fikk kranglet inn pucken etter drøyt 14 minutter ut i første periode. Men Bergen slo tilbake med Lea Flaa sin fantastiske scoring der hvor hun tråklet seg fra egen blålinje og forbi Furuset-forsvaret før hun overlistet Shiva Nobari i Furuset-målet. Et skikkelig høydepunkt i kampen. Iris Grini og Lisette Duran satte de to neste målene for Furuset i 2. periode slik at det stod 3-1 til bortelaget etter to perioder. Bergen klarte ikke å komme til de helt store sjansene i tredje periode før Sanna Flaa hadde et skudd i stolpen etter 8 minutter spill.

Aurora Winther-Johannessen skulle også bli den første Furuset-spilleren som fikk matchstraff i historien for sparking men Bergen klarte ikke å utnytte overtallspillet med underkant av 5 minutter med en spiller mer på isen i slutten av kampen. Dermed ebber kampen ut til 3-1 seier for Furuset og sine aller første 3 poeng i Bambusa-ligaen. Skudd totalt ender med 29-24 til hjemmelaget.


Trener Susanne Strand kan fortelle om et nervøst lag med premierenerver før matchen mot Bergen i kveld.


- Det var jo for så vidt greit. Jentene var veldig nervøse før kampen og brukte nok første periode til å kjenne på det og komme i gang, det å huske at vi er der for å spille hockey. Vi ville jo gjerne få en god opplevelse ut av det. Synes vi henter oss ganske godt opp i andre periode men får litt mye utvisninger i tredje periode, sier treneren fra Sarpsborg.


Hun fortsetter:


- Vi har en litt uheldig situasjon hvor vi får en matchstraff som vi ikke er helt enig i, det er vanskelig for det synes ikke godt på tv-bildene heller. Vi rir jo av hele situasjonen og er fornøyd med det - vi har mye puckbesittelse når vi ligger i boxplay slik at sånn sett er jeg fornøyd med situasjonen.


Aurora Winther-Johannessen får matchstraff for spark i sin første kamp for klubben og Furuset-benken var ikke enig i den avgjørelsen men fikk ikke med seg dommeren på å endre den utvisningen.


- Vi har sett situasjonen og det er nok litt vanskelig å si, dommeren var ikke interessert i å endre sin avgjørelse. Dommerobservatør synes også det er vanskelig men har ikke mandat til å endre den avgjørelsen. Vi jobber fortsatt intenst med å finne ut av hva vi gjør, det er kjedelig for Aurora (Winther-Johannessen red. anm.) å reise til Bergen å kanskje risikere 3-5 matcher karantene på grunn av en avgjørelse som kanskje ikke er korrekt, forteller Strand.


- Hvordan er det hun tar det etter matchstraffen?


- Hun har det veldig greit, skuffa selvfølgelig men det er litt sånn at vi får ikke gjort så mye med situasjonen i den forstand annet enn å se hva vi klarer å gjøre i etterkant for å få med henne i kampen i morgen.

35-åringen var også veldig fornøyd med keeper Shiva Nobari som kom fra Vålerenga før denne sesongen.


- Ja, vi har en veldig, veldig god keeper på jobb i dag. Hu står veldig bra (97 %) og vi er et ungt lag som ikke har spilt så mye sammen så det vil alltid være noen småjusteringer. Men vi jobber hardt, jobber bra sammen og holder en positivitet i boksen hele veien. Det blir vi på en måte belønnet med og det er så unikt med vår spillergruppe er at vi etter kort tid er så samlet kollektivt, så vi er veldig imponerte over jente våre i dag, avslutter Furuset-treneren.


Stavanger Oilers vant for øvrig 6-0 over Nidaros i den andre kampen som ble spilt tidligere i dag.

Comments


bottom of page