top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Furuset med krigeseier - påførte Nidaros sitt tredje strake tap

Furuset kriget til en viktig seier og slo tilbake etter en treg sesongstart, de vinner til slutt 3-2 over Nidaros i kveld og påførte trønderne sitt tredje tap på rad

Foto: H4Y / OCN


Nidaros kom ut med en pangstart helt i starten av perioden etter at Zebastian Bodini satte pucken bak Aleksander Johnsen i Furuset-målet etter kun 53 sekunder av kampen på en nydelig pasning fra Jordan George og satte dermed standarden for kampen. Allikevel var perioden preget av en stillingskrig som man sjelden hadde sett maken til og lagene nøytraliserte hverandre godt under perioden. Derfor ble det heller ingen flere mål og skuddene ble på fattige 5-4 til trønderne.


Den andre perioden var Furuset det soleklart beste laget og hadde godt trykk mot Nidaros-målet godt hjulpet av et par Nidaros-utvisninger i første halvdel. De blåkledde skulle få betalt for strevet der hvor både Marius Johansen og Kristoffer Tapper satte hver sin scoring for hjemmelaget med tre minutters mellomrom.


Nevnte Tapper havnet i slutten av perioden i gruff med Nidaros sin stjernespiller Jordan George og når dommerne hadde gjort opp regnskapet skulle bortelaget spille i to minutter med to mann mer på isen. Dette utnyttet selvfølgelig Zebastian Bodini som fikk komme tett innpå keeper og sette sitt andre mål for dagen, 2-2 mellom lagene etter to perioder.


Den siste perioden var jevnspilt med et lite hint av et Furuset-overtak der hvor hjemmelaget kriget seriefavorittene i senk. Og jubelen skulle bryte løs i Furuset Forum når kaptein Kristoffer Skjervold setter 3-2 til hjemmelaget etter drøye 11 minutter med én mann mer på isen.


På tampen av kampen skaper Nidaros et godt press mot Furusets mål i jakten på en utligning og tar både timeout og ut keeperen uten å lykkes med å komme tilbake. Alt i alt en helt fortjent seier til Furuset der hvor begge lag i utgangspunktet har startet litt skuffende på hvert sitt vis. Furuset sin andre seier på fem kamper mens Nidaros nå har tre strake tap.


- Vi kan være med å kjempe mot alle lag

Dagens bestemann Shafaat Hashim hadde tre assist i kampen og var fornøyd med lagets krigeseier over seriefavoritten.


- Jeg synes vi starter egentlig ganske greit, et dårlig førstebytt men vi spiser oss inn i matchen. Så synes jeg i hvert fall i andre periode at vi kjører over dem helt til vi tar noen dumme utvisninger på slutten der. I tredje periode er det 50/50 og vi klarer å sette den i powerplay og kriger seieren i land, sier Hashim når Hockey4You møter han utenfor Furuset-garderoben.


Furuset har startet noe skuffende og hadde bare en seier på de fire første matchene, da smakte seieren mot Nidaros ekstra godt for laget.


- Absolutt, jeg føler at vi er litt som i fjor at vi er underdogs. Kommer inn i hver match og så er vi kanskje ikke favorittene. Men sånn som Nidaros som har fått "stacket" opp bra i år å synes jeg vi gjør en jævla bra match og vi viser nok en gang at vi kan være med å kjempe mot alle lag.


- Føler dere at dere har skuffet litt i seriestarten?


- Ja, vi tenkte egentlig av vi skulle ha fire av fire mot både Gjøvik og Bergen der, vi føler at vi har tapt noen poeng men vi skal jobbe og vinne de neste matchene også, sier han.


Bleke Nidaros med tredje strake tap

Det ble nok en litt tam forestilling av Nidaros som i kveld måtte klare seg uten både Jakob Sandberg og Mattias Halvorsen som ble igjen hjemme på grunn av sykdom. I tillegg sprakk nyheten i dag om at klubben hadde terminert kontrakten med canadieren Braylon Schmyr etter at han hadde fått avslag på arbeidstillatelsen. Det betyr at sportssjef Martin Jansson må ut på leting etter en erstatter og innrømmer at det var en ripe i Nidaros-lakken.

- Ja, det er det absolutt. Samtidig er det viktigste at det er et menneske vi snakker om som må ta hånd om sin familie og det er det vi ser på først og fremst. Hadde vi visst bakgrunnen til dette og at han hadde vært for lenge i Schengen så hadde vi ikke signert han, sier Jansson som også hadde tatt turen til Oslo.


- Får klubben noen utgifter på dette her?


- Nei, vi har ikke hatt noen utgifter på han i det hele tatt men man kan se på det som en tryout.


Sportssjefen er ikke bekymret av den grunn og forteller at han har vært "på jobb" hele sommeren og har god oversikt på markedet. Men han ønsker også å se sammen med trener Victor Wallson om man trenger noe annet i utgangspunktet.


- Samtidig så får vi se hva vi behøver i laget nå og gå gjennom hvilken spillertype vi savner og ta det derfra. Vi har ikke noen som er nærme og vi stresser ikke inn noen erstattere. Som du ser i dag så har vi en kul erstatter i Simen Haugen som er 2007-modell og det er heftig å se, forteller Jansson.


Ingen bekymring - vet om potensialet

En som var like rolig som skjæra på tunet var den unge svenske Nidaros-treneren Victor Wallson som ikke er bekymret i det hele tatt etter at laget gikk på sitt tredje strake tap.


- Urolig er jeg ikke, jeg vet hva som finnes i denne gruppa. Men vi må være betydelig bedre enn i dag og framfor alt så er det arbeidsinnsatsen som vi taper kampen på. Jeg synes Furuset jobber hardere enn oss og de fortjente å vinne. Vi kan ikke gå rundt og tro at vi kan få noe gratis av motstanderne og det er der det begynner, forteller Wallson.


Han fortsetter:


- Vi må innse hvor vi er nå og jobbe ti ganger hardere.


- Virker som dere ikke klarer å få ut det offensive potensialet som ligger i laget når man ser på de tre siste kampene?


- Nei, vi må få en bredere offensiv. Vi har noen få spillere som produserer match etter match men utover det så er det ikke så mye så vi må få flere spillere til å kunne produsere forover også.


- Dere har problemer med det offensive i tillegg til at nyheten i dag med at den antatt beste spilleren Braylon Schmyr forlater klubben. Hva gjør dere nå?


- Det har vi ikke snakket noe om ennå siden det er såpass ferskt siden beskjeden kom i går. Vi får se med det laget vi har her og vinne med det laget, sier han.


Før sesongen snakket Hockey4You med Wallson om det presset om å rykke opp med dette Nidaros-laget. Han avfeier snakk rundt dette temaet etter dagens kamp.


- Det er ikke noe vi fokuserer i det hele tatt på innad i gruppa akkurat nå men fokuserer på å gjøre en bedre match i morgen, avslutter han.


Ny kamp i morgen mellom lagene kl. 16.00.


Øvrige resultater i 1. divisjon:


Grüner - Gjøvik 4-2

Hasle-Løren - Narvik 0-4

Ski - Bergen 1-5

Comments


bottom of page