top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Furuset godt i gang med sesongoppkjøringen og en nysignering på plass

Furuset er når i gang med sesongoppkjøringen og i går ble det klart at de har signert Jakob Wang Wikstøl

Foto: H4Y / OCN


Furuset er godt i gang med sesongoppkjøringen etter at de startet med istreninger i Furuset Forum denne uka. På isen var det også en ny spiller i stallen som ble presentert i går av klubben og det er Vålerenga-gutten Jakob Wang Wikstøl som har valgt å sette navnet sitt på kontrakten til klubben fra Groruddalen. Backen har spilt to sesonger i Eliteserien for både Vålerenga og senest Grüner og har valgt å ta steget ned til 1. divisjon for å utvikle seg videre.


- Jeg hadde Kenneth Larsen en liten stund i Vålerenga når han var der og så synes jeg han var en bra trener i tillegg til at jeg hadde lyst til å prøve noe nytt. Da var Furuset en bra mulighet og det virker som det vil bli et bra lag også, sier Wikstøl til Hockey4You.

22-åringen kommer fra en tung sesong i Grüner som endte med nedrykk som han mente gikk på motivasjonen løs med så mye motgang, derfor ser han fram til å komme til et lag som har litt medgang i spillet og vinne flere kamper.


- Ja, jeg vil heller være oppe på et bra lag i 1. divisjon enn i bunnen av Eliteserien, det å vinne flere kamper. Vi bare tapte i fjor og det var kjedelig og vanskelig å holde humøret oppe gjennom sesongen, sier han.


Nå håper han at Furuset kan være blant de fire beste lagene i 1. divisjon og spille play-in matcher til vinteren.


- Ja, jeg håper jo at vi skal klare å få til det, sier han etter en litt vondt førsteøkt på isen med laget i Furuset Forum.


Passer bra inn I backstammen

Furuset-sjef Kenneth Larsen var fornøyd med å komme i gang med istreninger igjen og ikke minst glad for å kunne signere nok en back til stallen.


- Ja, det er en bra spiller det. Vi har en veldig fin backstamme og han passer veldig bra inn i den stammen der. Det er litt sånn at det går litt opp og ned for de spillerne som er 21-22 år mens man kanskje tar flere steg når man er 23 år så man må ikke gi opp så lett når det gjelder disse spillerne. Han har fine pasninger og er flink med pucken så man må være litt tålmodig med dem, sier Larsen.

Han mener det ikke er noe nedside å gå til 1. divisjon i den alderen der hvor man like godt kan bli god nok for Eliteserien når man blir 25 år.


- Ja, absolutt. Man må være tålmodig for det er ikke sånn at man kommer rett fra U20 og får en rolle i Eliteserien, nå er det jo spillere som spiller til dem er 40 og dem har jo så klart mye erfaring og rutine. Folk har litt dårlig tid og når dem er 22 år så tror dem at hockeylivet er over men det er ikke sånn det helt fungerer. Verden har blitt annerledes enn det det var før, forklarer han.


Furuset er godt skodd på backsiden etter at de også fikk over 18-årige backen Felix Amundsen på lån fra Manglerud U20 som en del av en ny samarbeidsavtale har seg i mellom. Fortsatt mangler laget noen løpere etter at Sander Olsen og Mats Nybrodahl Pettersen valgte å legge opp før sesongstart.

- Ja, det var noen som la opp rett før sesongstart og så har vi takka nei til en god del spillere også for vi har venta på bedre spillere. I tillegg har vi samarbeidsavtalen med Manglerud Bredde men ja vi mangler kanskje to toppløpere til laget som er den siste prikken over i'en som kan sette noen pucker for oss. Så er det litt bedre med midler i andre klubber så vi må nok jobbe litt annerledes, sier Larsen.


Bevisst valg å ikke ta inn importer - håper på Aastad

En av de heteste ryktene i 1. divisjon akkurat nå er framtida til Rolf Thomas Aastad som er sterkt ønsket av alle Oslo-klubbene i 1. divisjon. Hasle-Løren håper på en fortsettelse mens både Grüner, Furuset og angivelig Ski Ishockey skal ha vært i kontakt med 26-åringen. Larsen bekrefter å ha vært i kontakt med Aastad om spill i Furuset.


- Ja, vi prater med Rolf Thomas men han har en sivil jobb som krever litt mer av han men vi har en god dialog på de tingene der, forteller Furuset-coachen.


Og det er et bevisst valg fra klubben å ikke hente inn noen importer, mest på grunn av å kunne styrke og bruke økonomi i og rundt laget i Furuset Forum.


- Nei, ikke foreløpig i alle fall. De meste av pengene skal på en måte gå til dem som er der i form av profesjonelt opplegg. At man får det man trenger til å kunne utøve idretten sin - kommer det inn mer penger så kommer det til å gå til det andre klubber tar for gitt som køller, skøyter og litt sånne ting. Vi skal være stabile både på og utenfor isen og det blir jobbet kjempebra i klubben nå så det kommer til å løse seg, sier han.I tillegg vil klubben få en betydelig større bredde i spillerstallen med bakgrunn av at man får tilgang til spillere fra U20-laget til Manglerud gjennom klubbenes nye samarbeidsavtale.


- Avtalen kommer først og fremst av at det er et godt U2-lag i MS og jeg hadde tidlig møter med Magnus Melbye og Trond Norbø i Manglerud Bredde. Det er veldig viktig for et U20-lag som MS har at de spillerne har noe å strekke seg etter til et A-lag og da blir det på en måte litt langt ned til 2. divisjon.


Sesongoppkjøringen for laget starter allerede i kveld med treningskamp mot Vålerenga U20 i Jordal Ungdomshall før de møter Eliteserielaget og rivalen Lørenskog til dyst hjemme i Furuset Forum tirsdag 15. august kl. 19.00.


- Det er noe jeg gleder meg veldig til og ser fram til å møte dem. I tillegg håper jeg publikum møter opp til kamp, avslutter Furuset-trener Kenneth Larsen.Statistikk Jakob Wang Wikstøl:


Kommentare


bottom of page