top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Furuset dro i land 3 poeng i et tett og jevnt oppgjør mot Ski

Det ble veldig dramatisk på slutten av oppgjøret mellom Ski og Furuset der hvor bortelaget vant 4-3 og Jakob Wikstøl ble matchvinneren

Foto: H4Y / OCN


Det ble en vel så bra kamp i Ski Ishall i går kveld når Ski Ishockey og Furuset møttes til dyst. Med 4-2 seier til Furuset mot samme lag friskt i minnet var det forventet at det ville bli en ny og jevn kamp i Ski Ishall mellom lagene. Og det ble det for den første scoringen kom ikke før i den andre perioden etter en første periode som Furuset vinner på sjansestatistikken.


Det er Shafaat Hashim som åpner scoringsballet tidlig i den andre perioden for Furuset i et powerplay før Fredrik Holberg reduserer for hjemmelaget drøye fem minutter senere. Sjansene satt løst i den andre perioden for begge lag og Furuset fulgte opp med to kjappe scoringer ved Hashim og Felix Amundsen og da trodde nok de fleste at bortelaget skulle dra i fra.


Men Ski Ishockey ved William Henriksson utnytter et overtall på tampen av den andre perioden og reduserer til 2-3 til stor jubel i hallen og det var fortsatt kamp om alle poengene før den siste perioden skulle spilles.


I den tredje perioden var det Ski som jaget scoring og det skulle virkelig bli av det dramatiske slaget. I allerede et overtall med en mann mer på isen får Furusets Marius Johansen 5 minutter for boarding og hjemmelaget hadde alle muligheter for å utligne resultatet. Allikevel forsvarer Furuset seg godt og rir unna begge undertall uten at Ski kommer til noen nevneverdig større sjanser.


Allikevel får Ski skapt et press i kampen som skal betale seg ved at Alexander Dahlberg får pirket inn en retur fra keeper og dramatikken var til å ta og føle på. Men det skulle gå bare 34 sekunder før Furuset slo tilbake etter skudd fra Jakob Wikstøl og på nytt tok de ledelsen i kampen. Ski jager scoring og tar ut keeper i sluttsekundene men det ender med en 4-3 seier til Furuset.


Jakob Wikstøl var kjapt innpå HockeyLive og kunne konstantere at Vladislavs Nazarovs hadde fått kreditert scoringen etter en feil av sekreteriatet. Det ble selvfølgelig rettet og Wikstøl kunne fornøyd notere seg for sesongens første scoring til historiebøkene.


- Ja, jeg får scoringen min, sier han med et smil.


- Dette var deilig og det trengte vi. Satt oss som mål å vinne de fire matchene mot Ski og Hasle og det var viktig at vi gjorde det, sier Wikstøl etter matchen.


Og det var virkelig en stor gledelsefølelse når han satte pucken i nota.


- Ja, det var ordentlig tungt når det ble 3-3 der seint og så kjenner man på det at "faen nå hadde vi det" her lenge, det var sjukt deilig med en gang å snu det og en lettelse, sier han.


- Vanskelig lag å møte, to tøffe matcher mot Ski. Dem er bedre enn det folk tror?


- Ja, den førsterekka er gode offensivt og er tunge å møte og når de får snurr på det så kan det bli lange bytt i egen sone. Vi kjemper ganske bra defensivt først og fremst i den kampen her i fem mot fem.


Selv er Wikstøl fornøyd med Furusets sesong så langt.


- Ja, jeg vil si det. Vi har tatt mye poeng og vi ligger oppe i kampen i topp fire der hvor vi har lyst til å ligge og hadde vi tatt noen poeng oppe mot Narvik så vil jeg si at det hadde vært en perfekt start på sesongen, sier Wikstøl.


- Gjør det vi kan

Fredrikstad-gutten Fredrik Holberg kom til Ski den sesongen her etter et opphold i Grästorps i HockeyTvåan i Sverige. Han mener laget på tross av tapet gjorde en god match.


- Jeg synes vi jobber og gjør det vi kan til siste slutt. Det er perioder av matchen hvor det ramler fram og tilbake men helhetlig så synes jeg vi gjør en god match og det er marginer som gjør at vi ikke går av med seieren, sier Holberg til Hockey4You.


Og laget hadde kampen i sin tukle hund når de hadde mulighet til å spille over halvannet minutt i spill fem mot tre og over tre minutter med en mann mer men de klarte altså ikke å utnytte den gylne muligheten i den siste perioden.


- Vi sliter litt i powerplay og selv i de periodene vi spiller fem mot fem og får litt snurr på dem så sliter vi rett og slett med å score mål. Vi har over 30 skudd og det blir vanskelig å vinne hockeymatcher med bare tre mål kanskje, spør han retorisk.


- Og fornøyd med å sette en scoring?


- Det er alltid gøy det men laget kommer alltid først og det er nok et tap som jeg kanskje føler at vi fortjener en seier.


- Hva er det man skal gjøre, man ligger jo der man ligger i seirene er få?


- Som det laget vi er som er nyopprykket så er det en sak vi er litt forberedt på. Vi er et lag som må slå mye underfra og jobbe ut i fra det. Ta de sjansene man får, spille godt forsvarsspill og holde tett bakover og score de måla og sjansene vi kan - vi har i alle fall mye skudd på mål og det er en positiv ting, avslutter han.


Comments


bottom of page