top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Furuset brutale effektive i powerplay, påførte Gjøvik et nytt tap

Det var utvisninger som ødela og det ble hele seks powerplay-mål til hjemmelaget som nok en gang gjorde at Gjøvik gikk av isen uten poeng

Foto: OCN / H4Y


For det var en viss optimisme i Gjøvik-laget etter at de fikk nye forsterkninger gjennom Lauri Viitanen, Juho Takkula og Knut Köhler. Det ga en ummidelbar effekt hvor laget snudde 0-2 til 4-3 seier hjemme i Fjellhallen tidligere i uken. Til denne kampen var førstekeeper Tommy Ronkainen syk og 20-årige Christian Melaas spilte sin første kamp på over et år og fikk kjørt seg i den første perioden mot et effektivt Furuset-lag i powerplay. Hjemmelaget scoret på alle sine fire powerplay i perioden og Melaas fikk kjenne på den brutale virkeligheten i idretten og ble byttet ut etter den første perioden. Inn kom 18-åringen og Lillehammer-innlånte Ivar Ljøkjel som etter forholdene klarte seg bedre i Gjøvik-målet på tross av to innslupne mål i den andre perioden, holdt han nullen i den tredje perioden hvor hjemmelaget vant komfortabelt 6-3.


Men det var Furusets powerplay som skulle bli tungen på vektskålen i denne kampen og et Gjøvik-lag som ble preget av mye utvisninger og som ødela kampen helt for laget. Lagene var jevngode i spill fem mot fem og Gjøvik var til tider bedre i spillet og fikk med seg tre nettkjenninger i kampen.Gjøvik-trener Mikael Zettergren satt med blandede følelser etter 3-6 tapet i Furuset Forum. - Det som er veldig tydelig er at vi slipper inn seks mål i boxplay. I fem mot fem i den første perioden synes jeg vi er det bedre laget, men vi spiller nesten 20 av 60 minutter i boxplay og de klarer gjøre seks strake mål stort sett før vi klarer å være mindre passive og sette litt press. Faktisk i slutten av boxplay ble det bedre men å slippe inn seks er tøft på bortebane, sier Zettergren etter kampen i Forum.


Et av Gjøvik sitt kjennemerke er at de har vært et svært godt defensivt lag tidligere, det er laget langt unna denne sesongen hvor de blant annet er det laget som har sluppet inn nest flest mål i ligaen denne sesongen.


- Jeg vet ikke hva som har vært her tidligere, vi hadde vel en keeper som var ranket som den beste i ligaen forrige sesong før han gikk til Nidaros. Vi hadde Tommy (Ronkainen red. anm.) ute med sykdom så Melaas fik sin første kamp fra start, tøff start så klart med å slippe inn fire mål i den første perioden. Så har vi en innlånt fra Lillehammer som jeg synes gjør det bra ut i fra hva man kan forvente. Han slipper inn bare to på to perioder så defensivt sett synes jeg det ikke er så galt når vi ikke slipper inn mål i fem mot fem heller. Vi klarer å få ut noen ting så lenge vi klarer å skru på bryteren og få til boxplay, forteller Gjævik-treneren videre.


- Det har vært en skuffende sesong og mye motgang for dere?


- Ja, det har vært det. Det har ikke vært enkelt, vi har slitt med å få i sammen laget til en skikkelig gruppe. Så Halldén og Nevala ute i tillegg til Enmarker som vi hadde forventet mye poeng av, klart når vi har vært uten dem i lengre tid og spilt med 10 backer og 8 forwards stort sett og vært avhengig av å låne spillere fra Lillehammer, har vi vært uten den spissen som vi har hatt behov av. Det var et fint tilskudd å få inn to nye forwards (Takkula og Köhler) men vi har fortsatt brukt opp til 3 backer som forwards i hver kamp stort sett hele sesongen, sier Zettergren.


- Sesongen har blitt en stor kontrast i forhold til hva man så i sesongoppkjøringen hvor alle var veldig fornøyde og alt gikk på skinner?


- Det var mye som gikk på skinner i forsesongen og fikk god poengutdeling på nysigneringene. Halldén og Nevala styrte første powerplay og 1. rekka men når det datt av og dem på en måte aldri kom inn i gruppa som gjorde at det ble dårlig balanse i hele laget. Når dem ikke klarte å levere lengre så hadde vi en dårlig annenhåndsproduksjon. Laget sliter og jobber men det har vært motgang, etter oppturen fra forrige match så mister vi vår keeper med sykdom i dag så det har vært noe hele tiden men det betyr ikke at vi slutter å kjempe.


- Hvilke muligheter ser du for laget for resten av seriespillet?


- Vi må prøve å trekke fram det som er positivt, som jeg har sagt så klarer vi å spille 0-0 i fem mot fem på bortebane så da er det noen ting i spillet som fungerer veldig bra. Vi må få mindre utvisninger, tighte til boxplay, få til at powerplay er det som vinner matchene for oss og få folk tilbake fra sykdom, avslutter Zettergren til Hockey4You.


Lauri Nevala trolig ferdig i Gjøvik

Som Hockey4You har omtalt tidligere, uteble Lauri Nevala fra troppen etter endt juleferie. Han kom riktignok tilbake fra Finland og var spilleklar og spilte i 2-7 tapet mot Comet i Halden Ishall den 15. januar men var benket i store deler av kampen. Siden har ikke Nevala spilt for klubben og Hockey4You har opplysninger om at han trolig er ferdig i Gjøvik og kommer trolig ikke tilbake i den blå trøya. Sportssjef Patrik Bäärnhielm bekrefter at Nevala har reist tilbake til Finland igjen og spiller ikke for klubben i nærmeste framtid.


- Vi kan bekrefte at Nevala har returnert til Finland av personlige årsaker. Noe mer enn det kan jeg dessverre ikke kommentere, sier Patrik Bäärnhielm til Hockey4You. Sportssjefen bekrefter også at de leter etter ytterligere en import-forward til laget i tillegg til at man håper at den finske toppspilleren returnerer til klubben til sesongavslutningen.

コメント


bottom of page