top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Furuset-backen legger opp: - Mangler motivasjon til å fortsette

Lørenskog-gutten og Furuset-back, Sander Desmot, har valgt å legge skøytene på hylla, eller rettere sagt trapper ned til 5. divisjon

Foto: Hockey4You / Ole Nylende


Furuset-backen Sander Desmot mener det er tøft å gå på en ny sesong med trening på høyt nivå og ønsker å gjøre andre prioriteringer til høsten. Nå velger han å "legge opp" for denne gang, han fortsetter allikevel med en roligere hverdag sammen med kamerater i Lørenskog 2 i 5. divisjon.


- Ja, det blir 5. divisjon på meg. Vi tar det i et år så får vi se om hvordan det går og man får gnisten tilbake eventuelt. Jeg mangler motivasjonen til å fortsette på et såpass høyt nivå, sier han til Hockey4You.


- Men det har jo gått ganske bra for deg i Furuset og den kommende sesongen ser veldig lovende ut?


- Ja, det har gått dritbra og jeg trivdes veldig godt i Furuset også. Men det går på motivasjon, studier og jobb for det er litt andre ting jeg vil prioritere da, fortsetter han.


For 22-åringen har vært et fast inventar i Furuset-troppen de siste to sesongene etter overgangen fra moderklubben Lørenskog og står oppført med 65 kamper og 26 poeng for de blå/hvite. Han lovpriser dessuten trener Kenneth Larsen og forteller at kontakten vil opprettholdes selv om han velger å ta et steg tilbake.


- Ja, jeg har god kontakt med Kenneth (Larsen - trener Furuset red. anm) og jeg vet at jeg kan ringe han når som helst. Han er den beste treneren jeg har hatt i alle fall, det er ikke noe å lure på. Så får jeg se om jeg kan finne gnisten med å komme tilbake igjen.


- Men hva kommer det av at man mister gnisten når man har en bra trener? Er det fordi man får for lite betalt for det man legger igjen?


- Det er treninger hver dag og jeg var bare ikke så gira å bruke så mye tid på hockeyen egentlig. Jeg driter i pengene, det er ikke så viktig for meg. Det er bare at jeg vil prioritere noe annet, forteller Desmot.


Ikke veldig overrasket - 1. divisjon tøffere enn tidligere

Trener Kenneth Larsen ønsket Desmot med videre i neste års Furuset-tropp men er allikevel ikke overrasket over at 22-åringen ønsker å gjøre andre prioriteringer nå. Samtidig mener han at det ikke ligger noen dramatikk bak Desmots avgjørelse.


- Nei, er ikke så veldig overrasket men det er veldig synd at han ikke har funnet gnisten for han har mye godt talent i seg for å holde det nivået. Treningsmengden er høyere enn det han har lagt ned så jeg er ikke så overrasket over det. Han er en fin og oppegående gutt som skjønner litt hvor han står hen men kanskje når han spiller i de lavere divisjonene at han kanskje kan finne litt mer gleden med å komme tilbake og han kan komme tilbake for å kunne bli en god spiller, sier Kenneth Larsen.


- Opplever du det som coach at det er spillere som mangler motivasjon til å legge ned den treningsmengden som det kreves i 1. divisjon?


- Nei, jeg opplever ikke det som et problem. Men sånn som hockeyen har blir nå så må du ha den treningsmengden i bunnen. 1. divisjon har blitt såpass bra at det nytter ikke å gjøre som dem kanskje gjorde for 10 år siden ved å snøre på seg skøytene i august og så er du klar. Skal du henge med så må du ha med deg grunntreninga og det er et positivt tegn for 1. divisjon sånn som jeg ser det, sier Larsen.

Comments


bottom of page