top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Fredrik Glader høyaktuell som ny trener i Narvik Hockey

Hockey4You erfarer at tidligere Comet-trener Fredrik Glader, er høyaktuell som ny trener for Narvik kommende sesong

Foto: H4Y / OCN


Det var Aftonbladet i Sverige som omtalte saken først om at Fredrik Glader har brutt kontrakten med sin nåværende klubb i HockeyAllsvenskan, Tingsryds. Aftonbladet erfarer at Narvik er neste stoppested for 45-åringen, Hockey4You sitter på de samme opplysningene om at Glader skal ha blitt enig om en kontrakt med Narvik Hockey.


Etter det Hockey4You har fått opplyst, skal treneren presenteres av Narvik i neste uke.

Glader har lang erfaring som trener og er spesielt kjent for å bygge opp damelaget til Luleå som har blitt et storlag i Sverige gjennom flere år. Samtidig har han vært General Manager i Modo og hovedtrener for Comet i 1. divisjon der hvor han førte haldenserne til 3. plass og slo ut Lørenskog i en dramatisk play-in serie over fem kamper i fjorårssesongen. Laget tapte alle sine kamper i kvaliken til Fjordkraft-ligaen. Det ble et tårevått farvel i Halden før ferden gikk videre til Tingsryds. Det ble deretter en tung sesong i den svenske klubben der hvor laget havnet på nest siste plass men klarte seg etter å ha slått Västerviks i play-out med 3-1 i kamper.


I går meddelte Tingsryds at partene gikk hvert til sitt selv om Glader hadde et år igjen på kontrakten. Glader kunne fortelle at familiesituasjonen gjorde det vanskelig å fortsette i klubben.


Glader har sin hovedbase i Luleå hvor det er drøyt 50 mil til Narvik.


Sportssjef Martin Persson i Narvik bekrefter å ha vært i kontakt med Glader etter at nyheten sprakk i går for å høre hvordan situasjonen hans var etter at kontrakten var avsluttet, men ønsker ikke å bekrefte om det har resultert i et kontraktsforslag.


- Når jeg så nyheten ble sluppet av Tingsryds så sendte jeg han en sms om hva planen var og det var ingenting mer enn det, sier Persson.


- Så han er en interessant trener for dere?


- Ja, han har en lang erfaring og godt skolert og alt det der så visst hadde det vært interessant, forteller Persson.


- Hva tenker du om at dette allerede står i svenske medier at han er aktuell for Narvik?


- Det er jo klart at ryktene går med at en trener fra Allsvenskan sier opp jobben, hockeyverden er mindre enn man tror så ryktene går jo fort, men som sagt så er det bare rykter pr. dags dato, sier sportssjefen.


Han bekrefter dog at de håper å få på plass en ny trener i starten av mai.

Comentarios


bottom of page