top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Fransk stjernemålvakt: - Ser fram til å prøve meg i Norge

Det var i går at Grüner kunne meddele at de hadde signert kontrakt med den franske målvakten Quentin Papillon fra Scorpions de Mulhouse

Foto: Scorpionspictures.com


Som Hockey4You meldte om i går, ble den franske målvakten fra Rouen, Frankrike klar for Grüner og kommer fra en klubb som er en middelhavsfarer i den franske serien.

Scorpions de Mulhouse havnet på 8. plass forrige sesong og 5. plass i 19/20-sesongen. Men allikevel har Papillon klart å imponere i ligaen slik at han ble kåret til beste unge spiller i den franske serien i 19/20-sesongen og beste målvakt i 20/21-sesongen.

Etter rapportene fra Frankrike så er dette et stort tap for klubben og mange mener at det var den beste spilleren i klubben.

Han har etter eget ønske og råd fra landslagstrenerne, valgt å søke etter nye utfordringer i en annen liga enn den franske for å kunne ta steget videre.


Klubben selv meddelte dette til sine supportere:

Quentin Papillon avslutter Mulhouse-eventyret, som griper muligheten til å utvikle talentet sitt til en ny liga. Ingen harde følelser fra klubben som gjorde sitt ytterste for å prøve å beholde han... Vi trøster oss gjerne med stoltheten over å ha bidratt til Quentins flotte fremgang.

Lykke til med resten av karrieren Quentin!


Blant annet noen av de mange kommentarene fra supporterne var: "Veldig triste nyheter, helt sikkert, men vi kan være stolte av å hatt ham i klubben vår og hjelpe ham med å gå videre."


"Vi var så heldige å se ham spille noen fantastiske kamper!"


"Så dette er veldig veldig dårlige nyheter. På den andre siden forstår jeg det. Han kommer ikke til å vinne trofeer i Mulhouse. Lykke til videre. Han kommer til å nå langt..."


Når han blir bedt om å beskrive sin spillestil så forteller Papillon at han ser seg selv som en keeper med stor 'passion' og som er god og rask med bena, noe han trenger fordi han ikke har den store høyden.

Han ser for øvrig på spill i Grüner som en flott utfordring for han selv til å kunne utvikle seg videre som spiller og ser fram til å prøve seg i Fjordkraft-ligaen.

- Jeg følte at jeg hadde gjort det jeg kunne i Frankrike og ønsket sterkt å utfordre meg selv til å prøve en ny klubb og en ny liga for å kunne utvikle meg videre som spiller, forteller Papillon til Hockey4You.

Jeg er klar over at Grüner ikke er en toppklubb og kom på sisteplass forrige sesong men mitt mål er å hjelpe klubben å forbedre sin plassering i ligaen.


Og i Oslo er man selvfølgelig fornøyd med å lande denne avtalen med en keeper som er såpass stor profil i Frankrike, mange vil nok hevde at dette er en av de største signeringene Grüner har gjort.

- For oss som klubb med de rammene vi har så er det klart at det å få inn en målvakt med god erfaring de siste sesongene i den franske toppligaen er en ganske stor nyhet for oss, sier daglig leder Trond-Erik Larsen i Grüner Ishockey.

Når han attpåtil presterer som han har gjort og er med på landslagssamlinger og er høyaktuell for den kommende OL-kvalifiseringen så er det en stor signering for oss.

Trond-Erik Larsen innrømmer at de har brukt lang tid på å lande avtalen så lenge de har de rammene man har samtidig som har lett etter en spesifikk keeperprofil som skal passe inn i laget.

- Han kommer fra et lag som ikke er et topplag så han er vant til å "være på jobb" og det er vi avhengig av og sett etter når vi har undersøkt markedet for målvakter.

Det vil fortsatt være tøffe dager på jobb for våre målvakter siden vi er på tabellen som vi er og da er det viktig for oss å få inn en målvakt som er vant til det.


Grüners daglig leder forteller at de vurderte flere franske målvakter før de landet på Papillon og de snakket med blant annet Magnus Eikrem Haugen som kunne gi gode skussmål om den franske ligaen.

Larsen beskriver ligaen kanskje et lite hakk høyere enn den norske med høyt tempo mens den norske ligaen er mer preget av taktisk spill når han blir bedt om å sammenligne ligaene opp mot hverandre.

- Og hvis man ser på landslaget til Frankrike så er jo de på nivå med Norge selv om de er nede i gruppa under, sier Larsen til Hockey4You.


God sesong i Frankrike

Mulhouse med en by på 110 000 innbyggere som ligger helt i utkanten av Frankrike nær grensen til Sveits, kom på 8.plass forrige sesong. Allikevel føler Papillon at han hadde en god sesong for laget og ble belønnet med Jean Ferrand Trophy som beste målvakt i ligaen.

- Personlig synes jeg at jeg hadde en bra sesong selv om laget kom på 8. plass, sammen med laget så gjorde jeg det jeg kunne. Det var nok forventinger til og personlig hadde jeg forventninger om at vi skulle komme høyere på tabellen siden vi fullførte sesongen året før på 5. plass, men vi gjorde det vi kunne og må akseptere at vi ikke var bedre enn det vi var.


Før han kommer til Oslo og spill for Grüner så håper han å være med i troppen til Frankrike under OL-kvalifiseringen den 26. august hvor de møter Latvia som har hjemmebane, Italia og Ungarn.

- Det kommer til å bli tøffe kamper, er bare tre kamper å spille om og vi må vinne alle for å sikre oss muligheten til å dra til OL, avslutter den franske målvakten.

Foto: Scorpionspictures.com


Comments


bottom of page