top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Fortsatt uavklart i Bergen på tross av årsmøte-ja

Bergen Ishockeyklubbs skjebne for fortsatt videre drift skulle avgjøres i går kveld på et ekstraordinært årsmøte, men man må vente til neste uke for et endelig svar både fra samarbeidsklubben men også fra Norges Ishockeyforbund


Foto: H4Y


Bergens økonomiske situasjon er anstrengt og klubben mangler også frivillige til å drifte klubben videre, noe som har gjort at klubben har søkt etter andre løsninger for at man skal fortsette driften i 1. divisjon. Dette har vært kjent for de som er glad i ishockey i Bergen gjennom hele forrige sesong.


En av løsningene er å slå seg sammen med idrettslaget Turn og Idrettsforeningen Viking eller nærmere kalt TIF Viking i dagligtalen i lokalmiljøet i Bergen. For idrettslaget har ikke ishockey som en gren og det har vært først samtaler om å innlemme Bergen Ishockeyklubb som en del av dette idrettslaget.


I gårsdagens ekstraordinære årsmøte som var det tredje årsmøtet til Bergen Ishockeyklubb så langt i 2024, hadde medlemmene i klubben to valg de skulle stemme på i forhold til videre drift. Det ene var å slå seg sammen med TIF Viking og gå under deres flagg eller legge ned elitesatsingen i klubben og forbli en breddeklubb.


Medlemmene stemte enstemmig for alternativet om å bli en del av TIF Viking noe som betyr at klubben trolig vil bytte navn og drakter til de velkjente blå draktene til idrettslaget. Men det er fortsatt ikke avgjort da en egen komité i TIF Viking skal godkjenne overtagelsen av ishockeyklubben i neste uke.


Om det godkjennes i TIF Viking vil elite og bredde vil bli delt opp i to separate enheter der hvor elitesatsningen vil inkludere 1. divisjons-laget og Bambusa-laget.


Norges Ishockeyforbund avgjør

Men på toppen av det hele så skal også Norges Ishockeyforbund avgjøre klubbens skjebne neste uke da man ikke har innlevert et revidert regnskap til Klubblisensutvalget (KLU) som er et krav for at man skal behandle lisens. Hockey4You er kjent med at KLU skal ha et møte i morgen 24. mai hvor de skal behandle de siste klubbene om lisens og Forbundsstyret skal behandle KLU´s innstilling førstkommende mandag 27. mai.


Hockey4You var i kontakt med Eivind Juul Pedersen i Klubblisensutvalget i fjor i forbindelse med Bergens lisens på det tidspunktet, da stod det langt verre til med klubben som da også ikke hadde revisorgodkjent regnskap i slutten av mars 2023.


- Bergen har rapportert det de skal. Klubben har en egenkapital og en regnskapsmessig Rating som tilfredsstiller kriteriene til Klubblisens. Isolert sett, vil dette i seg selv gjøre at Bergen ikke står i fare for å miste Klubblisens.


- NIHF er derimot kjent med revisors uttalelse til 2022 regnskapet. Selv om en klubb tilfredsstiller kriteriene til lisens, vil Klubblisensutvalgets oppgave være å kvalitetssjekke at klubben har likviditet og økonomiske muskler til å drive gjennom en sesong dersom den får klubblisens. Revisors uttalelse vil bli lagt vekt på. Da kan det i behandlingen av klubblisens bli behov for en dialog med klubben, hvor klubben må redegjøre for situasjonen og hva de tenker om kommende sesong, sa Juul Pedersen til Hockey4You den gang.


Videre sa Juul Pedersen:


- Det er ingen frist for lisensbehandlingen, men vi ønsker jo å få avsluttet alle de utfordrende klubbene i god til før sommeren. Har vi troen på at en klubb skal klare det, kan vi nok være mer åpen for lengre saksbehandlingstid.


Hva utfallet blir av lisensbehandlingen i 2024 for Bergen er fortsatt høyst usikkert. Bergen bekrefter dog til Hockey4You at de har levert et regnskap som ikke er revisorgodkjent og at de har påmeldt laget og betalt påmeldingsavgift for 1. divisjon. Leder i Klubblisensutvalget Lise Torgersen ønsket ikke å uttale seg om saken når Hockey4You tok kontakt med henne i dag.


Styreleder Runar Jansen i Bergen Ishockeyklubb ønsker ikke å uttale seg om klubbens regnskap før den er godkjent av revisor.


Hockey4You har ikke lykkes med å få tak i TIF Vikings daglige leder Roger Gjelsvik i sakens anledning.


Comments


bottom of page