top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Fornøyd men ikke fornøyd etter at Comet vant over Furuset

Et skaderammet Comet-lag vant 6-4 over Furuset i Halden Ishall men selv føler man at man fortsatt er langt unna der man skal være

Foto: H4Y / OCN


Det var et skaderammet Comet-lag som møtte Furuset i Halden Ishall og de manglet spillere som Herman Kopperud, William Olofsson, Arttu Niskakangas som har vært langtidsskadet og ikke minst keeper Kristian Høvik for å nevne noen. For bortelaget kunne vi også se at Kristoffer Skjervold var borte fra lagoppstillingen. Comet skulle vise seg å være supereffektive i powerplay og på de to første mulighetene satte de både 1-0 og 2-0 etter drøye 10 minutter spilt med scoringer signerte av Håkon Vaglen og Andreas Laschitza. Men de skulle også være effektive i boxplay og de grønnkledde puttet pucken i målet på en kontring nærmest bokstavelig talt med to mann mindre på isen, i allefall noen få sekunder etter at Hugo Enock kom inn fra utvisningsboksen. Men også Furuset skulle få muligheten til å sette pucken i boxplay når Oslo-lagets Kristian Riise kom på en kontring etter at Comet var dypt inne i Furusets sone på et powerplay i slutten av perioden, dette gjorde at resultatet til pause var 3-1 til hjemmelaget.


- Vi prøvde å spille smart og ikke ha for lange bytter slik at de kan ta kontringer på oss. Når vi er bare tre femmere så må vi spille litt mer tightere som lag men på en annen side så skal vi spille hockey og være offensive. Vi skal tross alt være et topplag også og det skal vi kunne være selv om vi bare har tre femmere i dag, sier danske Anders Poulsen etter kampen.


Han fortsetter:


- Det er kanskje ikke den beste matchen i dag men synes enda vi jobber hardt sammen som et lag og får de tre poengene og det er det som er viktigst.

I den andre perioden var uten de helt store sjansene foruten et lite Comet-press i starten av perioden. Man må spole fram til nesten 18 minutter spilt når Furuset-kaptein Marius Johansen satte pucken i Comet-målet i powerplay på et skudd fra blålinja. I følge statistikken er Kristian Riise oppført som målscorer men på tv-bildene kan man se at det er Marius Johansen som setter pucken bak Simon Zurawski.

Comet svarer raskt tilbake ved at Sander Rekstad setter pucken opp i vinkelen 34 sekunder etter Furusets scoring slik at ved periodeslutt står 4-2 til hjemmelaget.


- Vi starter dårlig og gir de egentlig bort i første periode. Så har vi flere sjanser til å komme inn igjen med 3-2 blant annet men så slipper vi inne med en gang og da er det tungt å komme i gang igjen, sier Furusets målscorer Kristian Riise etter kampslutt og sier videre:


- Vi gjør mye rare feil, slipper til kontringer og scorer ikke før i slutten av første periode, da får vi ikke med oss poeng.

I den tredje perioden scorer Alexander Kristiansen for Halden-laget på retur fra et skudd fra blå til 5-2 og kampen var da praktisk talt avgjort med syv minutter igjen å spille. Allikevel skulle det bli spenning i matchen ved at Furuset får to kjappe scoringer, først ved en praktscoring av Sander Desmot i kysset i powerplay og ved Sander Olsen etter en svak opptreden av Comet-keeper Zurawski. Furuset tok ut keeper og Magnus Nybraaten Hansen satte spikeren i kista i det tomme Furuset-målet rett før sluttsignalet og fastsatte sluttresultatet til 6-4 for hjemmelaget.


- Vi har ligget under mot Narvik også og det er unødvendig. Vi setter oss selv i en veldig dårlig posisjon og hvis vi skal snu kamper hver gang vi skal vinne så blir det tøft, sier Riise til Hockey4You.


- Hva skjer når begge lag driver å scorer i boxplay?


- Det er ikke så godt å si egentlig. Powerplayene blir sikkert litt offensive og ikke helt avtaler på hva som skjer når vi presser, da kan det gå sånn. Det er sånn som skjer innimellom.

Alt i alt så føler vi at vi ikke er kjempemye bedre enn dem i tredje, all over så er det en fortjent seier til Comet, avslutter unggutten.

Danske Anders Poulsen har som forventet produsert godt i den grønne trøya i de tre første seriekampene og står nå med 3 mål og 5 assist. Men selv med seier var han fortsatt ikke helt fornøyd med hvordan Comet slapp Furuset inn i kampen igjen.


- Det som er minuset her er at vi lar dem komme tilbake i matchen når vi har en 3-0 ledelse eller 5-2 ledelse. Det skal ikke bli så tett i slutten som det ble, kanskje vi forsøker litt for mye - det er klart at vi skal fortsette å angripe men det er ikke vi som skal ta sjanser. Vi må spille mer enkelt, sier Poulsen.


Comet som et antatt topplag i 1. divisjon slet mye i treningskampene og har heller ikke imponert den garva supporteren i Halden i seriestarten mot henholdsvis Hasle-Løren og Furuset så langt. Poulsen mener at det er viktig å se at laget sakte men sikkert har en positiv utvikling i spillet sitt fremover i tillegg til at man får tilbake en av ligaen aller beste spillere i Arttu Niskakangas om ikke altfor lenge.

- En ting er at vi er mange nye i laget også, vi skal lære hverandre å kjenne og det er ny trener. Det som er viktig for oss synes jeg, klart vi skal ta så mange poeng som mulig men det er viktig at vi også har framgang hele tiden for hver match og trening. Klart vi skal bli bedre i hver match og det har vi også men det er mange steg til når det riktig gjelder i mars.


- Men dere er ikke fornøyd sånn som det er nå?


- Nei nei, ikke i det hele tatt. Ja, vi er glade for at vi har maksimum poeng men vi er ikke fornøyde fordi vi vet vi kan bedre og kommer til å gjøre det bedre. Det er en prosess hvor vi bygger på og det er lett å gjøre det i medgang men det kommer også perioder hvor pucken ikke stusser vår vei, forteller Poulsen.


Dansken imponerer godt med sitt svenske språk etter å ha vært bosatt tre år i Sverige så ønsker han å gjøre seg lettere forstått for omgivelsene i Norge. Nå er han i gang med å lære seg det norske språket også og med kanskje et hint av litt Østfold-dialekt i seg.


- Jeg hører at dem går rundt og sier "halla" hele tiden og det...


- Det er med æ, du må si "hællæ"...


- Hællæ?


- Ja


- Hehe, da skal jeg prøve å jobbe litt videre med det, avslutter en lattermild danske etter kampslutt.


Comments


bottom of page