top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Foran kampen mot Tsjekkia: - Føler at mulighetene er store

Gutta på U20-landslaget hadde en lett morgentrening før den viktige kampen mot Tsjekkia i ettermiddag der hvor Hockey4You tok en prat med Stian Solberg og Casper Haugen


Foto: H4Y / OCN


Etter en imponerende norsk laginnsats mot amerikanske stjerner i går skal det norske laget få bryne seg på Tsjekkia i dagens kamp. Et tsjekkisk lag som må klare seg uten en av sine største stjerner Adam Jiricek som ble kneskadet mot Slovakia i gårsdagens kamp og har reist hjem. Den 17-årige backen blir regnet som å gå blant de 10 første i NHL-draften i juni.


Men Tsjekkia har også andre på papiret som man skal se opp for og det er blant annet førsterundevalget Jiri Kulich som tilhører Buffalo Sabres men har brukt mesteparten av tiden i AHL. I tillegg har dem også Matyas Sapovaliv som var fjorårets andrerundevalg til Las Vegas Knights men har tilbragt tiden i OHL de siste sesongene.Et Tsjekkia som tapte 2-6 for Slovakia i går og Casper Haugen mener at mulighetene er store for at Norge kan vinne kampen.


- Jeg føler at de mulighetene er store, dem hadde en trøblete match i går mot Slovakia så dem er jo sultne så da må vi bare være på jobb, sier Haugen til Hockey4You etter dagens morgentrening.


Haugen som i utgangspunktet var tenkt til å spille i Vålerenga og Grüner i 1. divisjon valgte rett før sesongstart å dra til spill i Canada og Victoria Royals i WHL. Det er noe han ikke angrer på.


- Det fristet mye å dra dit når det er mye hockey der og en bra liga så da ble valget å dra dit. Jeg føler at jeg absolutt har utviklet meg etter at jeg kom dit og føler meg bedre enn jeg gjorde i fjor, sier han videre.


På den andre siden valgte Stian Solberg å bli i Vålerenga selv om det lå flere fristende tilbud på bordet som kunne ha sendt han utenlands på et tidligere stadium. 17-åringen står nå ovenfor det beste utstillingsvinduet internasjonal ishockey kan tilby i U20-VM men er fornøyd med tilværelsen i Vålerenga som ligger på 2. plass før han dro til VM.


- Jeg hadde en litt trøblete sesong i fjor med skader og sånn, valgte å bli et år og det synes jeg ble bra nå så jeg er ikke misfornøyd med det valget. Jeg tror alle har et mål om å spille i utlandet og målet er jo ikke å spille i Norge for resten av livet men man må prøve å komme seg ut en gang så får vi se når det blir, sier Solberg.


Norge møter Tsjekkia kl. 17:00 og sendes på TV2 Sport 2 og TV2 Play.


Se hele intervjuet med Stian Solberg og Casper Haugen etter dagens trening i videoen under:Comments


bottom of page