top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Fire kamper igjen - Tromsø ruster opp med å signere 7 nye spillere til troppen

Tromsø har det alt i sine hender når det er fire kamper igjen å spille av 2. divisjon. Rett før deadline i går avsluttet klubben en signeringsfest hvor de til slutt har hentet hele 7 spillere på kort tid for å kjempe om den ledige kvalikplassen til 1. divisjon


Foto: H4Y


Den omtalte Kroneskampen i Kongsvinger nærmer seg med stormskritt men før det var det deadline på overganger i norsk ishockey. Og for de aktuelle lagene i den kommende kvaliken til 1. divisjon har det vært stor aktivitet, kanskje mer enn noen gang. Og det er to lag i 2. divisjon som kjemper med nebb og klør for den ledige plassen til å kunne få spille den kommende kvaliken i Ski Ishall den 8-10 mars.


Og Tromsø som lenge har gått under radaren for de fleste har slått til med hele syv nye signeringer til laget den siste tiden for å kunne kjempe mot blant annet Kongsvinger og Manglerud i de fire siste kampene.


Først ut er den hjemvendte "sønn" fra Bergen Ishockeyklubb Emil Hjertberg som også bisto laget forrige sesong, med seg tar han med seg Elias Gildsig som allerede har spilt to kamper for klubben.


Tilbake er også Pavol Šťastný som spilte én kamp for klubben i sesonginnledningen men brakk armen og har ikke spilt hockey siden. Nå er 20-åringen fra Slovakia tilbake i trening og snart spilleklar igjen. Olle Vennström som spilte i Gjøvik i fjor og Ringerike ved en tidligere anledning, startet sesongen i USA med noen klubber der borte. Men han reiste senere hjem til Sverige og har trent i Gällivare i påvente av en ny klubb. Nå er hans nye klubbadresse Tromsø 6,5 times kjøretur unna, noe som er lokalt i Nord-Norge.


Svenske Jesper Schiöler ankommer fra HockeyTvåan og Brunflo IK men har stort sett spilt i HockeyEttan de siste sesongene.Deretter fikk de også napp på 23-årige backen Kristoffer Thomassen som har en god del EHL-erfaring med over 180 kamper der han har spilt for moderklubben Frisk Asker, Ringerike og senest 4 kamper for Lørenskog denne sesongen. Han blir med på de resterende kampene i 2. divisjon og eventuelt kvalik for laget.


Sist inn er keeperen Adam Ševčík som kommer fra Södertälje J20 og som hovedtrener Jimmy Komulainen har fått meget god skussmål på før de besluttet å hente han inn til laget.


- Han er ung men vi har fått veldig sterke lovord fra Sverige om at han er flink. Han er tsjekkisk men har vært noen år i Sverige nå, sier han til Hockey4You om sin siste signering på tampen av overgangsvinduet.


Skal ikke ødelegge festen men delta

Selv gleder Tromsø-treneren seg stort til å kunne være med å oppleve den forventede folkefesten som Kongsvinger legger opp til. i morgen på Kroneskampen der hvor det er ventet at det blir stinn brakke i Kongshallen.


- Vi drar ned til Kongsvinger med glede hvor det blir kult med publikumskamp. Vi har unge spillere som skal spille mot sine idoler så det blir heftig for dem også. Vi kommer nedover for å delta på festen og by publikum på bra hockey så får vi se hvor langt det går, sier Komulainen.


Klubben har gitt beskjed til Norges Ishockeyforbund at de er klare til å ta steget opp til 1. divisjon om det så skulle skje og er forberedt for å kunne kjempe til siste slutt. Laget leder med 5 poeng foran Kongsvinger med to kamper mer spilt og er nok litt avhengig av en seier i Kongsvinger for å ha muligheten til en kvalikplass.


- Absolutt! Man har jobbet på bra her oppe hvor man har strukturert opp klubben og gjort en fantastisk jobb. Jeg kom hit, tok med meg kollegaen min fra Sverige og bare krydret det litt med den erfaringen vi har i forhold til treningsmengde og det har gitt mye resultater på kort tid, sier han.- Det er mange som snakker om Kongsvinger og kvalik men det passer kanskje dere som hånd i hanske at dere er underdogs til disse oppgjørene?


- Ja, det gjør ingenting. Når Kongsvinger har tatt inn alle de gamlingene så er jo de storfavoritter så det blir bare kult å komme ned å se de spille og se hvordan de har fått satt sammen laget, forteller Komulainen med et smil.


Han fortsetter:


- Vi skal som sagt ikke ødelegge festen men delta på den.Kroneskampen er lørdag 17. februar kl. 17.00 og det andre oppgjøret spilles søndag kl. 13.00.


Foto Kristoffer Thomassen: Jon Anders Johansen

Comments


bottom of page