top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Føler seg dumpet av Lørenskog: - Karrieredrap

Magnus Knutsen er ekstremt skuffet over det han føler av å ha blitt dumpet av klubben han re-signerte for i underkant av en måned siden

Foto: H4Y / OCN


For 20-åringen fra Ski skulle få være med Lørenskog opp i Eliteserien og kjempe om keeperplassen på landets øverste nivå sammen med Anders Haugum denne sesongen, det var i alle fall det Magnus Knutsen trodde når han re-signerte med Lørenskog den 26. juli.


I underkant av en måned senere og drøye tre uker før seriestart fikk han den nedslående beskjeden om at klubben ville hente inn en importkeeper som praktisk talt gjorde Knutsen til en 3. keeper. Det reagerer unggutten sterkt på og føler seg dumpet av klubben.

- Jeg er ekstremt skuffa over den måten de har håndtert situasjonen på. Det er så karriereavgjørende tapt på mine vegne i og med at det kommer så tett på sesongstart i august hvor resten av klubbene er klare for sesong og fullført stallen sin. Det er jo fullt overalt rundt om, sier en frustrert Knutsen og fortsetter:


- Det er karrieredrap, det er jo det.


Det var nemlig mandag 21. august først Knutsen fikk beskjed om på treningen at klubben ville hente inn en keeper de hadde hatt øye for tidligere. Onsdag kveld presenterte Lørenskog 24 årige Alexander Nilsson i fra Kalmar HC i HockeyEttan som klubbens nye importkeeper.


- Det var midt under fystreningen etter istreningen at jeg fikk beskjed om at de hadde valgt å ta inn en svensk keeper som de hadde sett på litt før i sesongen, men at det var utenfor deres økonomiske rekkevidde før sesongen. Etter det jeg forstod hadde keeperen nå blitt kjøpt ut av klubben sin i Sverige og da kunne han spille gratis for Lørenskog, sier Knutsen.


Han forklarer videre:


- De la det fram som at de ikke hadde planlagt å signere en ny keeper og at det på en måte bare falt i hendene deres og så vet jeg ikke helt hvor sannsynlig det her stemmer, for det virker som det har vært en plan for dem hele tiden med å få inn forsterkninger og da synes jeg det er veldig dårlig håndtert at jeg ikke får greie på dette tidligere.


Knutsen var ikke med på treningskampen i 2-6 tapet mot Sparta på tirsdag og meldte også forfall til treningen på onsdag når laget også hadde fotoseanse for sesongen. Nå vurderer han mulighetene om hva han skal gjøre videre.


- Jeg har ikke gitt beskjed om at jeg ikke skal trene med de framover, det er en vurdering som jeg må ta fortløpende og så har jeg kontakt med agenten min for å prøve å finne alternative løsninger. Det sier de i Lørenskog at jeg skal få hjelp med der også så vi får se hva som kommer opp. Jeg skal i alle fall prøve å finne et sted å helst trene i første omgang og et sted å spille kamper, rett og slett finne en ny klubb - det er det eneste man kan gjøre når man blir satt ut sånn, forteller han.


Han forteller videre at han hadde den klare forventingen om at han skulle få spille kamper i Eliteserien denne sesongen og at skuffelsen nå rett etter at beskjeden kom var veldig stor når det så ikke ble tilfelle.


- Det var den beskjeden jeg fikk når jeg signerte at jeg og Haugum skulle ha en tøff konkurranse og at det var åpent for at begge skulle få spille kamper ut i fra hvordan vi presterte på trening. Det var den beskjeden jeg fikk i juli når jeg signerte og det var ikke slik det endte opp dessverre, sier Knutsen.


Han bruker et sterkt ord som karrieredrepende for situasjonen og mener timingen på dette er kritikkverdig.


- Ja, det står jeg for. Hadde det her skjedd i mai, juni og juli så er det lettere å kaste seg rundt å finne en ny klubb, timingen som det her skjer på er utrolig vanskelig for meg og setter meg i en veldig dårlig posisjon til å spille videre med hockey. Det vet jeg at Lørenskog ikke er enig i men det står jeg for.


- Hvordan har samtalene med trenerteamet vært?


- Vi har hatt samtaler og jeg har sagt min mening og de har sagt sin. Vi er enig på noe og uenig på noe også.


- Hvilket forhold har du til trenerteamet nå?


- De er profesjonelle folk som har lyst til å gjøre alt de kan for at Lørenskog skal holde seg i Eliteserien og det har jeg fullstendig forståelse for. Men utenom det profesjonelle så er det ikke noe forhold, sier han.


Ikke enig i dumping

Lørenskog-sjef Niklas Andresen er ikke enig i at han dumper Magnus Knutsen ut av Lørenskog da han mener at han fortsatt er en del av troppen og fremhever samtidig samarbeidet med Hasle-Løren som et alternativ.


- Hvis han velger å dra så er det et valg han har. Jeg skjønner at Magnus kan føle en viss skuffelse men så er det viktig å skille mellom det å signere en ny målvakt og kaste ut en enn å signere en ny målvakt som del av tre i et målvaktsteam. Og så er det den matchingbiten man må se på og en god treningshverdag. Han er fortsatt bare 20 år, det er ikke mange 20-åringer som er andrekeeper i Eliteserien, sier Andresen til Hockey4You.

Han forklarer videre:


- Det er veldig normalt å ha tre keepere i stallen så jeg ser ikke noe dramatisk på det. Det er matchingen som blir vår utfordring.


- Men er han for god til å være en 3. keeper?


- Om han er for god til å være en 3. keeper til Eliteserien er jeg usikker på for han har fortsatt en del å jobbe med. Han kommer inn og viste at han er en god keeper i fjor men det er ikke sånn at han har spilt seg for god for 1. divisjon for eksempel, han har ikke en full sesong som førstemålvakt i 1. divisjon. Så om han er for god til å være 3. keeper i Eliteserien synes jeg ikke for han er fortsatt bare 20 år.


Andresen bekrefter som Knutsen var inne på at de hadde Alexander Nilsson på radaren tidlig før sommeren men at det ikke var økonomi til det. Forutsetningen endret seg når Kristianstad IK ikke fikk lisens i HockeyAllsvenskan som medførte at Nilssons Kalmar HC fikk en gratisplass. Det resulterte til at Kalmar forsterket troppen med en annen keeper og ble enig med Nilsson om å avslutte kontrakten.

- Det startet med at vi la det på is, gikk for Haugum og Knutsen og var forberedt med å gå inn i sesongen med de. Så fikk vi beskjed nå før helgen at Nilsson ønsket å søke ny mulighet etter at Kalmar hentet en ny målvakt hos seg, han kommer så og si gratis til oss. Så vi måtte ta en vurdering på hvor står vi og følte at det er riktig å hoppe på den muligheten, forklarer Lørenskog-treneren.


Selv har Andresen bare fått gode skussmål om sin siste keepersignering fra Sverige og som bare er 174 cm høy.


- Han blir beskrevet som en atletisk og god målvakt, ikke så stor så han er bra i bevegelser og leser spillet bra. Har bra stats fra Sverige og får gode skussmål som en seriøs utøver som mange mener hadde stått i Allsvenskan om det ikke hadde vært for størrelsen hans.


Takket nei til lokalt talent - måtte forklare seg for styret i klubben

Som følge av keepersigneringen i Lørenskog har det også ført til kjedereaksjoner andre steder i Hockey-Norge. Lørenskog hadde lagt ut noen følere for at Knutsen skulle ha alternativer å velge mellom når han fikk beskjeden slik at han ikke stod på bar bakke om han hadde lyst til å flytte på seg.


En av klubbene som åpenlyst har vært på keeperjakt er moderklubben til Ski Ishockey etter at Andreas Johansen valgte å legge opp i sesongoppkjøringen. I de fleste tilfeller ville de fleste ha trodd at det var åpenbart at Ski Ishockey ville takke ja til Knutsens kaliber i Ski når det i tillegg var en ledig plass i troppen.


Men Ski-trener Ulf Berglund takket nei og har i stedet valgt å gå for en importkeeper som blir presentert om kort tid, da måtte han forklare seg ovenfor styret i klubben.


- Jeg takket nei fordi jeg fikk et tilbud om å låne Magnus Knutsen. Jeg tør ikke å låne inn en førstekeeper fra et Eliteserielag som kanskje om 2-3 uker sier at de må ha han tilbake fordi de har fått en skade. Hadde jeg ikke hatt den keeperen jeg har signert nå så hadde jeg valgt Knutsen med én gang, uten tvil. Jeg hadde også uten tvil tatt i mot Knutsen om man hadde sagt at vi kunne overta kontrakten hans, sier Ski-trener Ulf Berglund.


Å takke nei til et lokalt talent på bakgrunn av at Knutsen er opprinnelig Ski-gutt gikk ikke upåaktet hen i klubben, men Berglund vil ikke gå så langt å si at han ble "kalt inn på teppet" av styret men bekrefter at de engasjerte seg i saken.


- Ikke kalt inn på teppet men det ble diskutert i styret ja. Men de visste heller ikke at det var snakk om å låne spilleren og de var enig i min konklusjon. Det er faktisk stor forskjell på å låne en keeper enn å signere han, sier han.

Han forteller videre at de hadde kommet langt på vei med importkeeperen når henvendelsen til Knutsen kom.


- Når vi har kommet så langt inn i sesongen så er troppen vår full. Vi fikk en keeperplass ledig og vi var åpne med det og gikk blant annet ut i Hockey4You om at Andreas hadde lagt opp. Vi har ikke fått noen henvendelser fra noen norske keepere som var interessert og når vi snappet opp en import som vi fikk tips om tidlig og fikk jobbet inn han, det var først da Knutsen kom på banen. Jeg skal ikke dømme Lørenskog ut i fra det de gjør for de gjør hva som er best for sitt lag, sier Berglund.


Magnus Knutsen har ikke noe problem med å forstå Ski sin situasjon.


- Ja, det kan ikke jeg legge meg bort i og har egentlig ikke noe spesiell kommentar til det. Jeg har ikke vært i kontakt med klubben på mange år så jeg har ikke noen tanker om at jeg fortjener noe ekstra fordi jeg er derfra, det er en avgjørelse de har tatt og det kan jeg leve med. Uansett så heier jeg på Ski og ønsker dem lykke til med sesongen, avslutter han.


Lørenskog-trener Niklas Andresen stiller seg uforstående til at Ski ikke ville signere Knutsen som følge av at det var et lån.


- Vi har ikke vært i kontakt med dem men sikkert vært en dialog med agenten. Det må i såfall vært en kommunikasjonssvikt for vi ville aldri ha stått i veien for Magnus om en permanent overgang til en annen klubb, repliserer Andersen om Ski sitt nei.Statistikk Magnus Knutsen:


Comments


bottom of page