top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Endringer i Hasle-Løren: En import ut, ny tsjekkisk back klar

Pelle Lidström har valgt å takke for seg i Hasle-Løren mens tsjekkiske Jan Hanus har blitt hentet inn som en forsterkning til laget

Foto: H4Y / OCN


Årets bunnlag har slitt stort denne sesongen og har kun vunnet én av sine 22 spilte kamper i 1. divisjon. Tidligere har Adrian Wingerli blitt løst fra kontrakten med Hasle-Løren, nå er det også klart at Pelle Lidström takker for seg i den røde drakta.


Lidström kom fra Nacka HK i divisjon 2 i Sverige før denne sesongen og fikk med seg 20 kamper med et mål og fire assist før han selv valgte å pakke bagen og reise hjem til Sverige.

Ambisjonsnivået i treningshverdagen skal angivelig vært større enn det som er realitetene i klubben og Lidström skal etter det Hockey4You har fått opplyst valgt å prøve lykken med en tryout hos Borlänge i HockeyEttan.


Assisterende trener Magnus Færøy forteller om den vanlige hverdagen til Hasle-Løren der hvor folk er avhengig av jobb foran hockeyen og ikke alltid nødvendigvis har mulighet til å delta på trening så lenge klubben ikke betaler lønn til spillere.


- Det er klart at vi har spillere som haster inn en kvarter før trening med snekkerbuksa på fordi de må jobbe ved siden av. Vi ordna jo jobb til han hvor han skulle jobbe et par dager i uka for å kunne trene litt fys ved siden av i tillegg tidligere på dagen og sånn. Det er klart at da blir hverdagen hans ganske mye annerledes enn alle de andre, sier Færøy om Lidström-avgangen.


Færøy betegner Lidström som en spiller som la minst 120 % i ishockeyen men at det ble en kulturforskjell i forhold til en hverdag i Hasle-Løren.

- Han følte nok en frustrasjon over at det er mange i gruppa som kanskje må jobbe litt overtid eller kanskje kommer litt seint og skjønte vel det at det gikk utover motivasjonen og hadde vel et ønske om å reise hjem til Sverige igjen, utdyper han.


Til gjengjeld har klubben hentet inn tsjekkiske Jan Hanus fra HC Letci Letňany i 2. Liga som er på det tredje nivået i tsjekkisk hockey. Han har allerede spilt to kamper for klubben inkludert kveldens kamp mot Lørenskog hvor han fikk sin første scoring for de rødkledde.


- Hva kan du fortelle om han? Tredje nivå i Tsjekkia er ikke det man kjenner til best kanskje?

- Hehe, nei det gjør vel ikke det for vår del heller. Vi ble kontaktet av Knut Henrik Spets i Jar. De har internship-program med et universitet i Tsjekkia og spilte et par kamper for Jar. De merket fort at han var over det nivået de spilte på så Spets lurte på om vi trengte folk, sier Færøy før han fortsetter:


- Han er nok litt mer en allround spiller enn det Pelle (Lidström red. anm.) var, litt mer trykk uten puck men vi ser også at han er det med puck også.


De rødkledde ligger sist på tabellen i 1. divisjon, 15 poeng bak Bergen etter spilte 22 kamper og Bergen står med 17 kamper.

Comments


bottom of page