top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

- En spennende spiller både for oss og for Norge på lang sikt

Oppdatert: 8. sep. 2023

Mathias Dehli (17) vraket tilbud fra Norge og Sverige og signerte to-års kontrakt med moderklubben i juni, nå ser han fram i mot å kunne debutere på landets øverste nivå i EHL

Foto: H4Y / OCN


(Fredrikstad) Stjernen - Lørenskog 6-1 (Treningskamp)


I sommer måtte Lørenskog ta et valg der hvor både norske og svenske klubber ønsket å knytte til seg 17-årige Mathias Dehli. Unggutten fikk 8 seriekamper med laget i 1. divisjon forrige sesong i tillegg til å være med drømmereisen i play-in og kvaliken der hvor han kunne bidra til at moderklubben rykket opp til det gjeve selskap.


I sommer satte partene seg ned for å diskutere framtiden og klubben var ikke i tvil om at de ønsket å satse på stortalentet og signerte en toårs kontrakt med unggutten. Den storvokste 17-åringen er fornøyd med valget og ser fram til å debutere i EHL.


- Jeg synes det er kult at jeg får lov til å prøve meg på det høyeste nivået i Norge. At de sa at de ville satse på meg hadde jo en stor betydning for at jeg ble i Lørenskog for jeg har veldig troa på opplegget her og jeg tror vi kan komme til å gjøre det bra, sier Dehli til Hockey4You.


Og minutter har det blitt der hvor Dehli har snittet rundt 15 minutter i treningskampene i tillegg til å være med å bidra offensivt i powerplay.


- Tempoet er jo selvfølgelig høyere og så er jo en til en spillerne flere ferdigheter pr. spiller. Så jeg vil si at spillet går fortere, pucken flyttes fortere og det er den store forskjellen fra 1. divisjon, sier han.


Spennende spiller

Trener Niklas Andresen med resten av trenerteamet har holdt ord og gitt Dehli mye istid i treningskampene. Nå gleder Lørenskog-treneren seg å få utviklet unggutten videre i Lørenskog og i EHL til høsten.


- Det er en spennende spiller både for oss og for Norge tror jeg på lang sikt. En right-fattet spiller med bra størrelse som er veldig godt trent og får kjenne på nivået nå. Han må jobbe med tempoet sitt og orientering for han er litt "puck-watch" men det er naturlig for en ung spiller å ville ha mye puck, det er sånn du lærer deg etter hvert, sier Andresen.


Han legger til:


- Han er ekstremt god med puck og spiller med en bra ro med tanke på det nivået vi er på.


- Han blir kastet rett inn til ulvene i ung alder?


- Absolutt, men vi har tatt et valg om at vi ønsker å satse på han. Det er kanskje lett å dytte ut en så ung spiller for å kanskje få han litt mer erfaren men vi tok et valg om at han skulle være med oss. Og så er det litt filosofi om at vi skal ha med unge spillere der hvor vi har et snitt på under 22 år, sier Andresen.


Fornøyd tross stortap

Det var et skadeskutt Lørenskog-lag som kom til Fredrikstad i går kveld der hvor de manglet Steffen Thoresen og Magnus Menkerud som var ute med sykdom, Fredrik Pedersen, Kristoffer Thomassen og David Aas-Larsen er ute med skader. I tillegg blir nysignerte keeperen Alexander Nilsson ute i trolig 5-6 uker med et brudd i fingeren. Samtidig erkjenner Lørenskog-sjefen at Stjernen har et bedre lag å komme med.


- Ja, det er klart at de har et bedre lag, det er ikke noe hemmelighet. Vi skal ha en bra dag, være ordentlig på og ting skal klaffe om vi skal vinne over dem men jeg synes vi spiller en OK match i fem mot fem. Det er i powerplay dem avgjør.


Det var hjemmelaget som tok kommandoen i den første perioden og hadde pucken soleklart mest og styrte det meste av spillet. Derfor var det også fortjent at Stjernen gikk til pause med en 2-0-ledelse etter scoringer av Cangelosi og Cormier.


Hjemmelaget gikk tidlig opp til 3-0 ved Joachim Lunde Hermansen før resten av perioden ble preget av fryktelig mye utvisninger. Det gjorde at Lørenskog kom inn i kampen og spilte ved to anledninger i fem mot tre uten at det ga noen resultat.


En jevn sisteperiode der hvor hjemmelaget scoret på sine muligheter mens Lørenskog brant sine, resulterte til at Stjernen kunne bokføre en 6-1 seier foran drøyt 200 tilskuere i Stjernehallen. Lørenskogs trøstemål ble signert av Christian Blomqvist.


- Det har vært fryktelig mye utvisninger og det har det vært i alle treningsmatchene og det gjelder begge veier. Jeg vet ikke om det er lista for sesongen og om dem har skjerpet inn - jeg har snakket med andre også som synes det er fryktelige mye utvisninger i matchene, forteller Niklas Andresen.Mathias Dehli mener at Lørenskog gjør en grei figur på tross av 1-6 tapet.


- Jeg synes vi gjør en grei kamp, vi tar jo selvfølgelig alt for mye utvisninger og scorer for lite i forhold til sjansene våre, dessuten slipper vi inn litt for lette mål noen ganger, sier Dehli.


- Mange vil trolig tippe dere nederst på tabellen, hvilke tanker gjør du deg rundt det?


- De kan tro hva de vil men vi skal kjempe for å gjøre vårt beste for å kunne holde oss oppe, avslutter han.


Lørenskog møter Lillehammer til generalprøve på lørdag kl. 15.00 i Lørenskog Ishall.


Statistikk Mathias Dehli:


Comments


bottom of page