top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

En heltent Magnusson tilbake med en scoring i potten i Narviks siste kamp før nyttår

Det ble en helt grei seier til Narvik etter å ha vunnet 3-1 over Ski og nordlendingene tok dermed med seg 9 av 12 poeng på roadtripen på Østlandet. I den siste kampen var også poengkongen William Magnusson tilbake med en scoring i potten etter å ha vært utestengt i 4 matcher

Foto: H4Y / OCN


Det ble en grei gjennomkjøring for Narvik i den siste kampen i Ski Ishall hvor de ledet 3-0 etter to perioder ettet scoringer av William Magnusson, Connor Klees og Marcus Nordlund. Nordlendingene slapp seg litt ned i den tredje perioden og begynte å kjenne det i beina etter at de var inne i sin fjerde kamp på fem dager.


Ski kom inn i matchen og presset på og klarte å redusere til 1-3 ved William Hildebertzon men det ble med den ene scoringen for hjemmelaget og Narvik dro dermed i land sin tredje seier på fire kamper. Poengkongen William Magnusson hadde før denne matchen vært ute i fire matcher etter den mye omtalte taklingen på Anders Jonassen i Trondheim, han synes det var godt å være tilbake.- Det har jo vært kjedelig, man har jo måtte trene å gjøre noe annet for å holde det i gang. Jeg er fornøyd med å kunne sette målet i dag men synes jeg kunne ha satt noen mål til, men vi sparer dem til kvaliken, sier han med et smil.

Han var tilbake i rekka med Noah Andersson og Rasmus Koskinen som var som vanlig toneangivende for Narvik.


- Ja, jeg spiller med to veldig dyktige spillere så det er deres fortjeneste også. Vi har funnet kjemien veldig godt og det er veldig bra.


Nå tar Magnusson juleferie og reiser hjem til familien i Umeå for å kunne smake på mors hjemmelagde middag.


- Ja, det skal bli deilig å komme hjem å smake mammas mat og feire jul sammen med mamma og pappa, det blir å ta toget hjemover, forteller han.


Fornøyd coach med roadtrip

En som har grunn til å smile er hovedtrener Fredrik Glader som gjerne også hadde sett at de slo Grüner i den første kampen men at man alt i alt er fornøyd med de 9 poengene man fikk rasket med seg hjem til Nord-Norge.


- Ja, absolutt. 9 av 12 poeng på 4 matcher på 5 dager, absolutt det tar jeg. Vi møter to topplag i både Grüner og Gjøvik på deres hjemmebane og egentlig så synes jeg det er to bra matcher vi gjør der også. Det kunne like gjerne ha vært 12 av 12 også om vi har hatt et powerplay som hadde funket men i det store og det hele så er jeg kjempefornøyd med de her fire matchene og poengutedelingene av dem, sier Glader til Hockey4You etter matchen i Ski Ishall.


Og med Magnusson tilbake betydde det mye for laget og han satt naturligvis en ny pinne i dag også der hvor han troner på toppen av poengligaen i 1. divisjon.- Det er flott å ha han tilbake. Han betyr jo mye for vår offensiv og våre powerplay så det blir jo en dimensjon til. Nå er det jo en stund siden han hadde spilt matcher så det er klart at han fikk mye istid i dag fordi vi gikk rundt på 11 forwards, fortsetter han.


Store spørsmålet rundt Patrick Eriksson

For Narvik hentet litt overraskende inn Patrick Eriksson som knapt hadde hatt noen kamper i beina for å kunne dekke opp Magnussons suspensjon og Erik Harr sin skade, i tillegg fikk Ugnius Cizas en utestengelse etter Hasle-matchen på torsdag.


Det har med tanke på at Eriksson kun har spilt et par kamper for Tønsberg i 2. divisjon denne sesongen gått veldig bra for 33-åringen med 2 mål og 2 assist på de fire spilte kampene. Sportssjef Martin Persson skal allerede ha jobbet med å forlenge Narvik-oppholdet for 33-åringen og coach Glader ser han gjerne med videre i Narvik-trøya.


- Spør du meg så vil jeg gjerne hatt med han videre for resterende del av sesongen, men vi er utrolig takknemlige for at han har stilt opp i de her matchene og jeg håper og tror at han og Martin (Persson) kommer til å ha en videre dialog og så får vi se om vi kan finne en løsning på det. Det er en kjempebra fyr og en kjempedyktig hockeyspiller på tross av sitt fravær så viser han hva han har for kvaliteter og han leverer også poeng på denne tripen, avslutter Glader.


Men hovedpersonen selv er mer tilbaketrukket i sine betraktninger om en forlengelse på tross av sine gode kamper i Narvik-trøya.


- Jeg vet ikke, det kjennes i kroppen at man har fire matcher på fem dager. Det er jo ikke normalen men det var morsomt og så får man være fornøyde med hvordan poengene ble til slutt, sier han utenfor garderobeanlegget i Ski Ishall.


- Ga det her mersmak til å gjøre noe mer?


- Jeg tror det får stå med dette men jeg trener og spiller litt kamper da og da med Tønsberg så jeg tror det blir med det, sier Eriksson med et smil.Eriksson bor i Tønsberg og det virker som han ikke helt utelukker Østlands-kamper i fremtiden.


- Jeg håper dem har et skadefritt lag, sier han før han bryter ut i latter.


Han fortsetter:


- Så klart er det moro å spille men kroppen er vel ikke helt for å kunne trene hver dag men å gjøre slik matcher i blant det går men ikke en hel sesong, avslutter han.


Nå tar Narvik en god hockeypause og spiller ikke kamp før første helga i 2024 da de møter Bergen til et dobbeltmøte borte i Bergenshallen.

コメント


bottom of page