top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

EHL-håpet lever videre i Halden: - Jeg blir tom for ord

Comet har etter en begredelig innledning av EHL-kvaliken reist seg mesterlig og med kveldens 3-1 seier står de med to seire på rad og kvaliken er nå helt åpen


Foto: H4Y


For desperate Comet måtte ha en seier for å kunne ha gode muligheter til å forbli i EHL etter at de stod med 3 poeng etter de tre første kampene. Samtidig kunne Grüner sikre opprykket med en seier etter full tid i kveld men ble møtt av et heltent Comet-lag som har hatt kniven på strupen etter to dårlige kamper innledningsvis i kvaliken.


Trenerbyttet har gjort noe med laget etter at trenerteamet med Leif Carlsson og Niklas Huvivuori trakk seg etter 3-9 tapet borte mot Narvik i den andre kvalik-kampen.Kampen i dag var på samme mot Ringerike sist mange hakk opp fra man har vist tidligere og det var powerplay som skulle bli avgjørende i kveldens kamp. Og det var i powerplay hvor Comet satt sitt første mål for kvelden ved Pelle Hedlund etter drøye 5 minutter av den første perioden.


- Utrolig flott men det var ingenting som var kjørt etter to matcher. Vi visste at vi hadde hatt det litt tøft på bortebane under hele sesongen men jeg har vært med på kvalik tidligere blant annet i fjor hvor vi tapte annenhver kamp omtrent. Men det er flott med to rake seire og vi vet at vi er mye bedre hjemme enn borte, sier målscorer Pelle Hedlund.


Lagene hadde sine sjanser i kampen mens mulighetene til Grüner var ufarlige innledningsvis, Comet kjempet Oslo-laget i senk og de få skuddmulighetene Grüner hadde plukket Comet-keeper Arvid Ljung greit bort. Når man kom til midtveis i kampen scorer hjemmelaget på nytt med et skudd fra Axel Lindström i powerplay etter drøye 8 minutter i den andre perioden og det var en god-følelse å skimte hos haldenserne.Hedlund forteller videre om at det er mye følelser ute på isen som forteller hvor viktig hver eneste kamp er nå for alle lagene.


- Ja, det er det så klart. Dem hadde sjansen til å prinsippet sikre det men ja det er mye følelser og det er kult. Det har vært viktig å sette det første målet i de to siste matchene som vi har hatt hjemme for da får man mye å bygge på og en jækla energi å boksen, sier han.Grüner skaper spenning midtveis i den tredje perioden ved Karl Olovsson til 1-2 men haldenserne forsvarer seg bra og David Nilsson kan sette spikeren i kista med 3-1 i det åpne Grüner-buret på slutten og gir laget gode muligheter til å fortsette å håpe om en EHL-plass neste sesong.


Etter trenerbyttet påpeker Pelle Hedlund at man spiller for det tidligere trenerteamet som har vært i klubben også for han mener at hele laget må ta en ansvar for prestasjonene denne sesongen.- Det er ikke bare trenernes feil at det blir en forandring for alle kjenner et ansvar på hvordan det har blitt i laget. Da gir man seg faen på at vi kommer sammen og skal krige for alle andre og vise for Leif og dem at vi klarer det, at vi får en jækla energi helt enkelt.


Han fortsetter:


- Dem har vært med oss hele sesongen og det er aldri kult å bytte trener men jeg har vært med på det eksakt det samme i Nybro i fjor når man byttet i kvaliken og da gikk vi hele veien så jeg håper på det samme i år, avslutter han.


Ble kastet inn i det

Thomas Engebretsen ble kastet inn i det sammen med Dan Nygård og Herman Kopperud har de dannet et trenerteam de siste to matchene. Engebretsen kom fra U16-laget og har fulgt A-laget fra tribunen når han ble forespurt om å lede laget de siste fire svært viktige kampene i EHL-kvaliken. Og en bedre uttelling kunne Engebretsen knapt drømme om når han står med to seire av to mulige så langt.- Ja, hva skal jeg si...jeg blir tom for ord. Det er en sinnsyk vilje, ingen finspill og vi kan ikke begynne å finne på en masse greier. Men det har funket med ny energi der vi har snakket mye sammen i gruppa om å ikke gå oss bort og slike små grep som de kjøper til det fulle. Det gir resultater til slutt, sier Thomas Engebretsen til Hockey4You.


- EHL-håpet lever videre?


- Ja, det lever jo men det har levd siden vi kom inn. Men det er akkurat samme match igjen på tirsdag hvor det blir den samme type kamp som i dag, det er mye jobb igjen, forteller han.


- Hvordan har det vært for deg å komme inn i dette på den måten?- Det har vært sømløst egentlig. Men skal jo ikke lære dem så mye nytt men prøve å få dem til å tru på seg sjøl. Jeg har jo sett kampene fra tribunen og jeg sammen med Dan (Nygård) har kanskje noen ting som vi har sett og så har vi snakka med alle gutta og en og en også. Det er bare å spre god energi, hockey er jo gøy og det er jo derfor dem begynte med det. Men det har vært hektisk og det har gått slag i slag.


- Jeg er utrolig stolt av dem og er fornøyd, avslutter Engebretsen etter Grüner-seieren foran 1039 tilskuere i Halden Ishall.


Det er nye kamper i kvaliken allerede på tirsdag 26. mars der hvor Comet tar i mot Narvik og Ringerike tar i mot Grüner.Comments


bottom of page