top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Dramaet i Romerike: Comet slo ut Lørenskog, er klare for kvalik

Hele serien og den femte og avgjørende kampen var som tatt ut av en krimroman, store sjanser til begge lag og neglbiting på tribunen til tross så klarte Comet å vinne med 3-2 etter drøye 71 minutter

Foto: H4Y / OCN


Dette var ikke oppgjøret for sarte sjeler for å si det mildt. Det var mye som stod på spill og det merket man ute på isen og på den nervøse stemningen på tribunen. I potten lå retten til å spille kvalik mot Narvik, Manglerud og Grüner og taperen var ferdig for sesongen.


Det var Lørenskog som åpnet ballet med Lars Erik Francke-Enersen i powerplay, sitt 14. PP-mål for sesongen etter at Didrik Nøkleby Svendsen ble utvist 20 sekunder tidligere. Samme Svendsen skulle gjøre opp for seg i regnskapet og scoret likegodt i powerplay selv etter drøye halvspilt periode og dramatikken i kampen var allerede på bristepunktet.

Det var Comet som faktisk hadde kommando i kampen og skapte de farligste sjansene. Dette skulle resultere i at Ugnius Cizas noe heldig får inn pucken bak Julian Nylén i Lørenskog-målet etter noe klabb og babb i forkant. Målet til Comet forandret kampbildet, nå måtte Lørenskog jakte scoringer for å utligne. Det gjorde at Comet fikk komme til store sjanser men en en god keeper Nylén holdt Lørenskog inne i kampen. Det skal også sies at Lørenskog på sin side skapte sine sjanser og den største av dem alle var når to Lørenskog-spillere kom alene med Jesper Ekeberg, men Anton Lindström misbrukte muligheten og satte pucken utenfor Comet-målet.


Utligningen skulle til slutt komme ved Tan Hellerød som slenger i vei en puck fra blå som går forbi en dekket Ekeberg i Comet-målet til en ellevill jubel for hjemmefansen, 1035 tilskuere i Lørenskog Ishall i går kveld. På tross av store sjanser før sluttsignalet for perioden så ender det med at kampen går til sudden death. I spilleforlengelsen er det "break even" for begge lag i sjanser og avgjørelsen kommer etter 71:24 hvor Herman Kopperud sender i vei en puck mot målet som Paulius Gintautas styrer opp i krysset, helt utagbart for Julian Nylén og med det så går Comet videre til kvalikspill.

Didrik Nøkleby Svendsen som var toneangivende i kampen, var både lettet og en svært glad mann etter at seieren over Lørenskog var sikret.


- Det er fantastisk deilig, roter det til på mandagen der med mye folk og svikter egentlig Halden by. det går en liten faen i oss og blir enig om å dra hit å dra i land den tredje seieren og det gjør vi. Vi viser en fantastisk lagmoral - folk spiller lite, folk spiller mye men alle godtar den arbeidsoppgaven dem får så jeg er fantastisk stolt av guttane i dag. Det var jævlig deilig, på godt norsk, sier Svendsen etter kampslutt.


Det var over 1000 fremmøtte i Lørenskog Ishall som gjorde det de kunne for å heie fram sitt lag. Spillere fra både Grüner og Manglerud var også representert i hallen og det var tydelig en sluttspillfølelse over kampen, på tross av at man "kun" spilte retten om kvalik.

- Vi skal skryte av supporterne i Lørenskog her også, det er mye liv. Hjemme i Halden var det 1500 i forrige match også, det betyr noe dette greiene her og det er deilig. Det er lenge siden vi har spilt kamper som betyr noe så nok en gang er det...jeg snakker for meg selv men sikkert for alle der inne også, det her er de kampene vi elsker å spille. Skauen har nå skreket på meg i sju kamper i strekk - det her er det jeg lever og ånder for, det er fantastisk, sier Svendsen til Hockey4You.


Kaptein og haldenseren Herman Kopperud mener det har vært en tøff og jevn serie som man har merket på kroppen.


- Det har vært en jevn serie som går til best av fem så det er litt sånn finalefølelse over det hele. Utrolig deilig å dra i land en seier nå og komme oss videre til kval etter en jevn og tøff serie mot et godt Lørenskog-lag. Jeg synes vi vinner fortjent, dem presser oss til tider i dag men dem har ingen farlige sjanser og jeg synes vi skaper mye bra og holder tett bakover, det er en utrolig deilig seier, forteller kapteinen etter kampen.


Knust Lørenskog-trener etter tapet

På motsatt side av banen måtte vi vente 45 minutter før vi fikk noen i tale hos hjemmelaget og det var en knust Lørenskog-trener man møtte i god tid etter kampslutt.


- Ja, det...har ikke så mye ord egentlig...det er tomt...tøft, sier hovedtrener i Lørenskog, Niklas Andresen.


Det er ingen tvil om at klubben opplever tapet som en enorm skuffelse med tanke på historikken til Lørenskog hvor de har vunnet 1. div. 19/20-sesongen hvor kvalik ble avlyst, ble nr. 2 i 20/21-sesongen hvor kvalik ble avlyst og ble nr. 2 i 21/22-sesongen hvor de ryker ut for Comet i play-in.

- Det betyr mye. Jeg var med som spiller sjæl den første sesongen, var tilskuer i forrige og er med som trener nå. Gjengen her er god og har vært med hele veien, det går mye på at man unner dem det, dem hadde fortjent det - selvfølgelig må man vinne for å fortjene det men det er bare skuffende, avslutter Niklas Andresen.


Kvalspillet starter til lørdag som et gruppespill mellom Manglerud Star, Narvik, Comet og Grüner og strekker seg i tidsperioden fra 12. mars til 31. mars. De to beste i gruppespillet tar de to ledige plassene i Fjordkraft-ligaen mens de to dårligste tar de to ledige plassene i 1. divisjon.


Se høydepunkter, jubelscener og hele intervjuene med Didirik Nøklebys Svendsen, Herman Kopperud og Lørenskog-trener Niklas Andresen i videoen under:Comments


bottom of page