top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Dobbeltkamper i Gjøvik, Nidaros er motstander

Oppdatert: 22. aug. 2021

Gjøvik og Nidaros møtes til dyst både lørdag og søndag denne helgen til treningskamper i 1. divisjon og kampstart i kveldens kamp er kl. 17.00 i Gjøvik Fjellhall

Foto: Dan Kenneth Reinli


Det har vært en del endringer i lagene siden de møttes sist. Nidaros har fått 7 nye spillere mens hjemmelaget Gjøvik har fått 9 nye spillere i laget. Forrige sesong endte Gjøvik på 5. plass mens Nidaros i manges øyne skuffet på en 7. plass, allikevel har forutsetningene og ambisjonene for begge lag endret seg siden den gang. Nidaros som den klart offensive med ny hovedtrener i Henrik Sahlin og uttalt mål om å rykke opp innen 3 år og være blant topp 4 denne sesongen. Gjøvik på den andre siden har ikke dårlig tid og vil etablere seg som et topplag i 1. divisjon. Trener Patrik Bäärnhielm har uttalt til Hockey4You tidligere at topp 4 i 1. divisjon er absolutt innenfor rekkevidde.

"Alle lag har nok veldig bra toppspillere og slik har det nok aldri vært før i divisjonen"

Henrik Sahlin kommer som trener fra HockeyEttan-laget Köping HC men har erfaring fra Norge tidligere både som spiller og trener. Han mener derimot at 1. divisjon har forandret seg stort siden den gang og bare denne sesongen at det er mange lag som har hentet inn bra spillere i stallen.


- Det er litt vanskelig å bedømme lagene før man har møtt dem, man ser jo at det er mange lag som har fått inn veldig bra spillere, det er nok mange lag som er mye bedre denne sesongen enn de var forrige sesong, sier Sahlin.


Den svenske treneren gleder seg og synes det kommer til å bli en spennende sesong i 1. divisjon. Han forteller videre at det er så mange som 5-6 lag som kan kjempe om å bli topp 2 men at det vil bli vanskelig å forutse hvilke lag det vil kunne bli.


- Alle lag har nok veldig bra toppspillere og slik har det nok aldri vært før i divisjonen, mener han.


På spørsmål om forskjellen mellom 1. divisjon i Norge og HockeyEttan i Sverige så forteller Sahlin videre at det er mer bedre individuelle spillere i Norge mens i Sverige så er spillerne mer taktisk skolert i ung alder. For øvrig den store forskjellen på årets Nidaros-lag er at de bytter taktisk system fra styrspill til press over hele banen. Nidaros-stallen er foreløpig ikke så stor men Sahlin mener at det er flere unge spillere som er på gang og som ville kunne få muligheten på A-laget denne sesongen og at han er fornøyd med den stallen man har pr. dags dato.


To importer med erfaring fra Allsvenskan

Det knytter seg stor spenning til par av importene til Nidaros denne sesongen. De signerte forwardene William Magnusson fra Vännäs HC og Emil Nordberg som hovedtrener Sahlin tok med seg fra Köping HC. Begge spillerne har erfaring fra Allsvenskan gjennom sitt spill i Björklöven og i tillegg har Magnusson tre kamper i SHL for Växjö Lakers.


- Magnusson skal bidra offensivt for oss og Nordberg er en allround spiller og er en god boxplay-spiller men også bidra til det offensive. De er hentet for å bekle sine roller i Nidaros og så får vi se hvordan sesongen utarter seg for dem, forteller treneren.

Keeper Petter Strøm har vært i Nidaros de siste 5 sesongene og får denne sesongen konkurranse av en annen import i Adam Lindholm. (foto) Trener Sahlin mener man har hentet inn Lindholm fra Vita Hästen for å kunne skape en konkurransesituasjon mellom keeperne. - Dem må konkurrere om keeperplassen, så enkelt er det. Så får vi se hvordan det blir framover. Vi må faktisk se hvordan de er i treningskampene og kamper generelt for målvaktene er det en stor forskjell på det. De kan for eksempel ikke ha så bra trening men kan være veldig gode i match. I Gjøvik så vil de uansett stå hver sin match.


- Hvordan har treningshverdagen i Nidaros vært?


- Ja, jeg synes vi har hatt bra fart og spesielt nå på slutten. Det kommer lissom mer og mer fordi det er et helt nytt spillesystem så det var litt nytt og uvant i begynnelsen. Men jeg synes det ser bra ut allerede så tidlig på sesongen. Det har vært styrspill tidligere og nå legger vi helt om fra å avvente til å ha press i alle situasjoner så det er jo helt tvers om i forhold til hvordan man har spilt, sier Nidaros-treneren.


Og han legger til:

- Jeg synes at det har sett ser bra ut, backene synes det er kult fordi de får være mye mer i spillet og er mye mer offensive. Det blir mye mer fart både fram og tilbake, rett og slett mer rock'n roll.


Den svenske treneren mener kampene mot Gjøvik blir viktig for trønderlaget, siden de har så få matcher så ønsker de å vinne begge kampene på Gjøvik for å kunne ta med seg god selvtillit inn i serien. Samtidig vil man også få et lite overtak på Gjøvik før serien starter.

- Selv om det bare er treningskamper, drar man til Gjøvik og taper 7-0 og 8-1 så blir det en forskjell på hvordan det blir før man møter dem i serien i forhold til at vi vinner begge matchene. Så det er viktig at man setter seg i førersetet, at man kjenner at man har overtaket.


Nidaros stiller så og si med komplett tropp i Gjøvik med unntak av nysigneringen Lukas Rhodin som er under rehabilitering for en skade men er tilbake til Narvik-kampene. I tillegg spiller ikke Sander Valde som har fått fri for å kunne dra på bryllupsreise nå som muligheten har kommet for å kunne reise utenlands etter covid-19.


Siste 5 møter mellom lagene i serien:

27.09.20 Gjøvik - Nidaros 1-6

08.12.19 Gjøvik - Nidaros 0-3

07.12.19 Gjøvik - Nidaros 5-0

05.10.19 Nidaros - Gjøvik 4-3

15.09.19 Nidaros - Gjøvik 3-6Foto Adam Lindholm: IMAGO/Bildbyrån

Comments


bottom of page