top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Disse klubbene har fått overgangsnekt av Norges Ishockeyforbund inntil videre

Det var fredag formiddag at Norges Ishockeyforbund vedtok å sanksjonere mot fire klubber i landets to øverste divisjoner etter at de ikke hadde fulgt regelverket i forhold til handlingsplan


Foto: H4Y/OCN


Det var fredag formiddag at Norges Ishockeyforbund valgte å sanksjonere mot fire klubber som ble ilagt overgangsnekt som følge av forskjellige forhold til klubblisensen. De fire klubbene er Storhamar, Sparta, Lørenskog og Furuset som alle er under det som er bedre kjent som handlingsplan fra NIHF for å kunne forbedre klubbøkonomien.


Dette bekrefter generalsekretær Petter Salsten ovenfor Hockey4You i dag.


Han forteller videre at det er forskjellige forhold i klubbene som gjør at de er ilagt overgangsnekt men ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljene for hver enkelt klubb.


- Net, det ønsker jeg ikke å si så mye om annet enn at man kan snakke med klubbene selv, sier Salsten. Styreleder í Furuset Tom Mehlum bekrefter at de har mottatt vedtaket fra forbundet.


- I det vi har fått fra forbundet så skriver de at etter en helhetsvurdering av klubbens økonomiske situasjon, at vi ikke har oppfylt vår rapporteringsplikt og at de ikke kan vurdere klubbens økonomi. Men vi leverer rapporter til forbundet hver måned så de har i alle fall fått de rapportene de skulle ha.


Men han innrømmer at situasjonen er tøff om dagen for Furuset økonomisk men at overgangsnekten ikke vil påvirke klubben i noen særlig stor grad. Overgangsvinduet stenger den 15. februar.


- Det har ikke noen stor påvirkning for oss som ikke har lønnede spillere. Overgangsnekten gjelder kun overganger som påvirker økonomen negativt. Vi fikk for så vidt muligheten til å drive finansakrobatikk for å unngå det, men vi har valgt å la resultatet for 2023 være så rett frem som vi kunne, sier Mehlum.


Han fortsetter videre:


- Det er liten tvil om at det er beintøft å drive elitelag i en privat hall hvor vi nødvendigvis må være med å dekke kostnadene på en helt annen måte enn mange må i kommunale haller. Det er en av Furuset sine utfordringer på godt og vondt. Storhamar, Sparta og Lørenskog er nok langt mer påvirket i så måte av overgangsnekten, avslutter han.


Overgangsnekten kan oppheves fortløpende om de gitte kravene oppfylles fra klubbene.

bottom of page